Ook Kramer tegen nieuwe schaatsregel

Afgelopen week was er al veel ophef over de nieuwe maatregel, die de International Skating Union (ISU) wil invoeren. Verschillende Nederlandse schaatsers maakten, onder andere via Twitter, hun ongenoegen kenbaar. Ook Sven Kramer mengt zich, middels zijn column in De Telegraaf, nu in de discussie.

"De heren van de ISU hebben besloten dat de schaatsers vanaf komend seizoen op het rechte stuk niet meer met de schaats over de belijning mogen komen. Er is totaal niet over deze regel nagedacht, laat staan dat er naar de sporters is geluisterd", was de duidelijke taal van Kramer.

"Vanaf nu kan je als schaatser niet meer bezig zijn met hard schaatsen, maar moet je je techniek dus gaan aanpassen om maar binnen de lijnen te blijven. Te gek voor woorden! Ik vraag me af of ze er bij de ISU überhaupt wel over nagedacht hebben."

"Het zou goed zijn als de ISU door de storm van kritiek aan het denken is gezet en de regel intrekt, maar daar reken ik niet op. Daarom is nu in eerste instantie het woord aan de KNSB, de andere nationale bonden en aan de coaches", besloot Kramer in zijn column.

Vorige week werden Jan Blokhuijsen en Wouter Olde Heuvel, ploeggenoten van Kramer, gediskwalificeerd op basis van deze nieuwe regel. Dit zorgde vervolgens voor de nodige onrust onder de schaatsers.