Man begaat duizend zedenmisdrijven: 10 jaar cel

Een Düsseldorfer rechter toonde zich vandaag opvallend mild tegenover een Duitse giga-aanrander. Hij legde Jörg P. slechts tien jaar cel op. De 46-jarige vader uit de Eifel-streek heeft bekend ruim duizend zedendelicten te hebben begaan in slechts vijftien jaar tijd.

"Ik kan slechts 'sorry' zeggen tegen iedereen", was het enige dat P. te zeggen had. Volgens een deskundige lijdt hij aan een ziekelijke seksverslaving. Hij zal zijn straf dan ook uitzitten in een gesloten psychiatrische kliniek. "Hij kan alleen vrijkomen als hij door deskundigen niet meer als gevaarlijk wordt beschouwd", verklaart een woordvoerder van de rechtbank.

De man, een slotenmaker van beroep, werd berecht voor negen verkrachtingen of pogingen tot verkrachting. Tijdens de rechtszaak bekende hij echter meer dan twintig vrouwen te hebben verkracht en ruim duizend andere zedenmisdrijven. De meeste keren maakte hij zich schuldig aan schennispleging.

Om tot zijn gerief te komen, had de Duitser een truucje bedacht dat hij veelvuldig toepaste. Hij deed alsof hij zijn armen niet kon bewegen. Hiermee hoopte hij medelijden op te wekken, hetgeen dikwijls lukte. De vrouwen hielpen hem zijn penis vast te houden opdat hij kon plassen. De beste man gaf toe een kick te krijgen goed opgeleide vrouwen en studentes over te halen zijn penis aan te raken. Hij begon zijn meeste misdaden dan ook in studentensteden.

Tussen 1995 en 2010 heeft hij op deze manier honderden vrouwen aangerand in steden als Krefeld, Bonn, Düsseldorf, Keulen en Aken. Ook in Venlo en het Belgische Eupen was hij actief. Hij kon het zelfs niet laten vrouwen aan te randen terwijl hij met zijn gezin op vakantie was. Zijn vrouw is inmiddels van hem gescheiden en heeft een andere naam aangenomen.