Politie: geen bonnenquotum agenten

Voor agenten in de politieregio Rotterdam geldt geen keihard bonnenquotum. Dat stelt de politie zaterdag in een reactie op berichtgeving hierover in De Telegraaf. De krant schrijft op basis van een 'speciaal contract' dat agenten minstens honderdtwintig bekeuringen per jaar moeten uitschrijven, anders zouden ze worden gekort op hun salaris.

De politie stelt dat agenten die langere tijd onvoldoende presteren in uitzonderlijke gevallen een periodieke salarisverhoging niet krijgen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het aantal bonnen dat een agent uitschrijft. Zo wordt ook gekeken naar het aantal verdachten dat een agent voorgeleid aan justitie en de doorlooptijden bij de afhandeling van jeugdzaken.

Ook zou het bonnenquotum niet hard zijn. Een agent die minder dan honderdtwintig bekeuringen uitschrijft en verder voldoende presteert, zou niet zomaar worden gekort op zijn salaris. Dat quotum is volgens de politie overigens gemakkelijk te halen, 'gezien de vele overtredingen die agenten dagelijks constateren op straat'.