Verdachte bekent reeks onopgeloste verkrachtingen

Een man die al werd verdacht van de gewelddadige verkrachting van twee jonge vrouwen in het Noord-Brabantse dorp Wanroij heeft een hele reeks verkrachtingen en aanrandingen bekend. De oudste, een poging tot verkrachting in Bergen op Zoom, dateert uit 1995, meldt de politie woensdag.

De nu 34-jarige man uit Cuijk werkte toen in de omgeving en probeerde een vrouw te verkrachten. Daarbij had hij een DNA-spoor achtergelaten.

Door dat spoor werd de aangehouden verdachte nu alsnog met de zaak in verband gebracht. De recherche ging alle verkrachtingszaken in de regio nog eens na, waardoor nog eens vijf zaken konden worden opgelost. De man bekende verkrachtingen en pogingen daartoe in Gassel, Sint Anthonis en Oeffelt. De misdrijven werden tussen 2007 en 2009 gepleegd.

Hij zou daarbij agressief te werk zijn gegaan. Zo sloeg hij zijn slachtoffers volgens de politie hard en vaak. Een slachtoffer raakte daardoor buiten bewustzijn.

De man werd dit jaar in januari opgepakt nadat hij op nieuwjaarsdag twee jonge vrouwen met zijn auto van hun fiets had gereden om ze vervolgens te verkrachten. Door de aanrijding raakte zijn auto beschadigd en werd hij een paar dagen later herkend door surveillerende agenten. De man werd daarna opgepakt.

De man biechtte daarna op dat hij op 14 november ook nog een 16-jarig meisje uit Wanroij in haar woonplaats had aangerand. Daarnaast bekende hij op 7 augustus vorig jaar in Vianen een 20-jarige vrouw uit Cuijk te hebben aangerand. Ook zei hij op 16 december in Nijmegen de tas van een 16-jarig meisje uit Beek te hebben geroofd.

Na een uitgebreid psychisch onderzoek moet de man zich voor een rechter verantwoorden.