Joodse dansgroep met stenen bekogeld

Een groep kinderen en jongeren heeft in het Duitse Hannover een joodse dansgroep bekogeld met stenen. De leden moesten door de politie ontzet worden. Agenten arresteerden meerdere verdachten, waaronder een 9-jarige jongen. De dansgroep was in Hannover aanwezig voor een cultureel straatfeest.

Tijdens hun optreden riepen kinderen, jongeren en jonge volwassen mannen antisemitische kreten naar de joodse dansgroep en gooiden stenen naar het podium. Een danseres werd door een kei geraakt op haar been en raakte gewond. Sommige jongeren gebruikten zelfs een megafoon om de joden uit te schelden. Volgens de politie was er sprake van een hetze tegen de acht dansers die compleet uit de hand dreigde te lopen.

De opgepakte jongeren hebben allemaal een Arabische migrantenachtergrond. De politie doet onderzoek naar het motief van de aanval op de joodse dansgroep. Levi Salomon van de joodse gemeenschap in Duitsland vermoedt dat het voorval te maken heeft met de vele antisemitische propaganda die deze jongeren zouden horen.