'iPad grote bedreiging voor Nintendo'

Het succes van de iPad, de iPhone en de bijbehorende software is een ontwikkeling waar Nintendo bang van moet worden. Dit stelt Masato Kato, de schrijver van games als Final Fantasy VII via Twitter. "Nu de iPad verkocht wordt, is het tijdperk van Nintendo voorbij", schrijft hij.

Binnen 60 dagen sinds de lancering in de Verenigde Staten zijn er al twee miljoen exemplaren van de iPad verkocht. Dat is een verdubbeling van de snelheid waarmee de iPhone de markt wist te veroveren. Afgelopen weekend werd de iPad gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk, en in juli verschijnt het apparaat ook in Duitsland, Frankrijk, Australië, Italië, Canada en Zwitserland. De iPad verschijnt pas later dit jaar in Nederland en België.

Apple heeft aangegeven dat er inmiddels meer dan 5000 applicaties beschikbaar zijn die speciaal gemaakt zijn voor de iPad. Volgens het bedrijf van de hippe technologische snufjes zijn het vooral games die zorgen voor het succes van de iPad.

Vorige maand stelde Satoru Iwata, de voorzitter van Nintendo, al dat Apple en haar iPad de competitie van de toekomst is. Masato Kato, de voormalig schrijver van game-uitgever Square Enix, denkt echter dat het Nintendo-tijdperk nu al ten einde is.

iPad grote bedreiging voor Nintendo
iPad grote bedreiging voor Nintendo (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum