Jonge verdachte brandstichting Dongen vrij

De 16-jarige jongen die vrijdag werd gearresteerd na een zeer grote brand in een loods achter een autobedrijf in Dongen is weer op vrije voeten. Dat meldt de politie zondag. De jongen is nog niet definitief uitgesloten als verdachte, omdat nog niet alle onderzoeken zijn afgerond.

De jongen werd opgepakt op aanwijzen van een getuige. Hij heeft zaterdagochtend in het bijzijn van een advocaat een uitgebreide verklaring afgelegd over zijn doen en laten vrijdagmiddag en -avond. De jongen ontkent iets met de brand te maken te hebben. Ook gelet op andere aanwijzingen is vervolgens volgens de politie besloten de jongen zaterdagmiddag vrij te laten.

De brand woedde vrijdag aan het einde van de middag in twee aan elkaar grenzende loodsen en twee kleinere gebouwtjes achter het bedrijf aan de Bolkensteeg. Het vuur brak omstreeks 17.45 uur uit. De brandweer was de brand ongeveer een uur later meester. Niemand raakte gewond. De loodsen en gebouwen liepen aanzienlijke schade op. Een auto in een loods ging in vlammen op, evenals verschillende andere goederen. De politie vermoedde direct na de brand dat het vuur was aangestoken.