Chelsea pakt Engelse titel in stijl

Chelsea mag zich eindelijk weer kampioen van Engeland noemen. De formatie uit Londen won vanmiddag met klinkende cijfers van Wigan Athletic (8-0). Ook directe concurrent Manchester United wist te winnen (4-0, Stoke City), maar had één punt minder dan The Blues.

Het is voor Chelsea de vierde nationale titel in de historie van de club. De laatste keer dat de formatie van trainer Carlo Ancelotti aan het einde van de rit op de eerste plaats stond, was in het seizoen 2005/2006.

Dit seizoen wist Chelsea maar liefst 27 wedstrijden te winnen, werd er vijf keer gelijk gespeeld en zes keer verloren. In deze voetbaljaargang werden er door de Londenaren 103 doelpunten gemaakt, waar men er 32 tegen kreeg.

The Blues wonnen dit seizoen een aantal wedstrijden met grote cijfers. Zo gingen Blackburn Rovers (5-0), Sunderland (7-2), Aston Villa (7-1), Stoke City (7-0) en Wigan Athletic (8-0) allemaal de bietenbrug op. Ook de grote wedstrijden in de Engelse competitie kenden een positief einde voor Chelsea.

Daarnaast wist Didier Drogba zichzelf tot topscorer van het seizoen 2009/2010 te kronen. De aanvaller van Chelsea maakte vandaag nog drie treffers, waardoor zijn totaal op 29 doelpunten uitkwam.