Vettel: "Teams zitten dicht bij elkaar"

Sebastian Vettel denkt dat er dit jaar vier Formule 1-teams dicht bij elkaar liggen. De Red Bull Racing-coureur reed vorige week voor het eerst met de RB6 en zag toen in Jerez dat Ferrari, McLaren en Mercedes GP er goed voor staan. De Duitser zegt dat de nieuwe bolide van zijn team weer een stap voorwaarts is ten opzichte van vorig seizoen.

"Ondanks de verschillende ontwerpen liggen de auto's dicht bij elkaar. Tussen onszelf, Ferrari, McLaren en Mercedes GP liggen slechts enkele tienden, terwijl ook Toro Rosso sterk lijkt," zei Vettel. Volgens hem is het dan ook lastig te zeggen hoe de kaarten nu geschud zijn. "Door de verschillende brandstofhoeveelheden kunnen de tijden zomaar vier seconden verschillen. Daarom hebben we ons op onszelf gericht en een stap voorwaarts gezet. We hebben dingen geprobeerd en de auto meer mijn richting op afgesteld."

"De auto voelt goed en we hebben al veel kilometers kunnen rijden. De 2010-auto's zijn langer omdat er een tweemaal zo grote benzinetank in geplaatst moest worden. Het is fantastisch dat een auto die zo anders is dan vorig jaar vrijwel gelijk rijdt. Het verschil is niet significant, tenzij de auto vol met brandstof zit. Ik denk dat de auto een stap voorwaarts is, niet alleen getalsmatig, maar ook voor mijn gevoel."