Politie overstelpt met aangiftes nepkamers

De politie Utrecht wordt overstelpt met aangiftes van slachtoffers van kamerverhuurfraude. De tientallen kamerzoekenden meldden allemaal oplichting door een malafide verhuurbedrijf dat hen studentenkamers aansmeerde die niet te huur waren. "Het loopt hier storm", aldus een woordvoerster van de politie vandaag.

De eigenaren van @Home Housing en Immo Woon Groep boden kamers aan in panden in de Ferdinand Bolstraat en aan de Zaagmolenkade. Veel studenten maakten als aanbetaling ruim 1000 euro over nadat ze de kamer hebben gezien waarvan de fraudeurs sleutels blijken te hebben. De panden zijn echter in het bezit van woningcorporatie Mitros die niets met de zaak te maken heeft, aldus Mitros.

De politie kan de vele aangiftes niet zo snel verwerken. "We bellen mensen op een later tijdstip terug om de aangifte af te handelen", meldde de zegsvrouw. Wel zijn inmiddels zeker twee bankrekeningen van deze bedrijven met daarop tienduizenden euro's door de politie geblokkeerd. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

Op internetfora meldden zich inmiddels honderden studenten die een kamer toegewezen hadden gekregen.