Jonge vrouwen sexperimenteren meer

Volgens een Zweeds onderzoek experimenteren jongere vrouwen meer met elkaar dan oudere vrouwen. Zo blijkt ook dat ze onderling meer seks met elkaar hebben. De vrouwen vinden zichzelf niet langer meer alleen hetero, bi of lesbisch.

"We merken dat vooral jonge vrouwen openstaan voor experimenten. Ze willen steeds vaker grenzen verleggen en ze willen niet meer in een hokje geplaatst worden", aldus professor Sven-Axel Månsson van de afdeling sociologie. Voor het onderzoek zijn 855 jongeren tussen de 18 en 24 jaar ondervraagd. De resultaten zijn duidelijk: 31% van de jonge vrouwen en maar 7% van de jonge mannen voelt zich aangetrokken tot hetzelfde geslacht.

39% van de jonge vrouwen en 8% van de jonge mannen heeft zelfs seksuele gevoelens voor hun seksegenoten. Dertien procent van de vrouwen wil seks met hun eigen geslacht tegen 3 procent van de mannen.

Onderzoeker Månsson weet een verklaring: "Vrouwen zijn ruimdenkender dan mannen. Voor vrouwen is het ook geen taboe meer om seks te hebben met vrouwen. De meeste vrouwen willen niet meer tot een strikte seksuele identiteit behoren, ze willen meer open zijn op het vlak van seksuele beleving. Seks met zowel mannen als vrouwen is voor vrouwen niet langer een probleem meer."