Wilde haardos Agassi blijkt toupet

Twee dagen geleden lieten we jullie al weten dat André Agassi bekend heeft drugs te gebruiken. De voormalige tennistopper komt nu met weer een nieuwe bekentenis: zijn wilde haardos waarmee hij de meiden in de jaren '90 helemaal wild maakte, was nep. "Het was gewoon een toupet", aldus Agassi in zijn biografie.

In het begin van de jaren '90 vond Agassi iedere morgen haren op zijn kussen, in de wasbak en in het afvoerputje van de douche. Aangezien hij liever met een weelderige haardos gezien werd, besloot hij een haarstukje te nemen.

Het toupetje heeft echter voor de nodige problemen gezorgd, laat Agassi weten. Aan de vooravond van de finale van Roland Garos in 1990 ging het toupetje ineens kapot. "Waarschijnlijk had ik een verkeerde conditioner gebruikt, want opeens liet alles los. Ik belde in paniek mijn broer die in hetzelfde hotel sliep. Hij heeft het geval uiteindelijk met twintig haarklemmen weer op mijn hoofd gezet."

Ook laat de tennistopper weten dat hij zich tijdens de verloren finale tegen Gomez meer druk maakte over zijn haarstukje, dan over zijn tegenstander. "Bij iedere beweging was ik bang dat 'ie van mijn hoofd zou vallen. Ik stelde me iedere keer voor hoe miljoenen kijkers met hun neus tegen het televisiescherm zouden zien hoe mijn haarstuk op het gravel zou belanden."

Zijn toenmalige vrouw Brooke Shields was degene die Agassi uiteindelijk overhaalde zijn hoofd kaal te scheren. "In elf minuten was het gebeurd. In januari 1995 won ik mijn eerste grand slam, de Australian Open, met mijn nieuwe coup", aldus de ijdeltuit.