[F3 Euro] Uitslag Race 2 Spanje

Renger van der Zande heeft in Barcelona Race 2 in de F3 Euroseries gewonnen. De Nederlander, die van pole mocht starten vanwege zijn achtste plaats in Race 1, wist Alex Sims en Basil Shabaan voor te blijven.

Van der Zande hoefde niet meer in zijn spiegels te kijken, alleen bij de start was het Shabaan die beter weg was. Maar de Libanees wist niet te profiteren en viel terug naar zijn eerdere tweede plek omdat zijn wielen blokkeerden. Van der Zande domineerde daarna de gehele race en de voorsprong van de Nijmegenaar liep uit tot vijf seconden. Van der Zande liet de teugels wat vieren in de slotfase.

Een opmerkelijk optreden van de Nederlander, die vorige week uit het Britse Formule 3 stapte om voor Motopark Academy te gaan racen. Dit hele weekend moest de wagen behoorlijk verbeterd worden, maar op de zondag lukte het Van der Zande dan toch. "Nou dat was hem dan! Ik kreeg weer de goede flow te pakken en dan lukt het om ronde na ronde als een klok op de limiet te rijden. Vorige week nog de snelste in het Brits kampioenschap, vandaag hier dominant. Nu moeten de Formule 1-teams maar eens een gebaar maken, haha!"

De Fransman Jules Bianchi, die vijfde werd net na concurrent Christian Vietoris, gaat momenteel onbedreigd aan de leiding in het kampioenschap. De ART-coureur heeft nu 75 punten, voor Vietoris met 58 en Valtteri Bottas met 45 punten.

Update
De eerdere stand die hieronder stond, klopte niet. Dit raceweekend was nog niet meegeteld. Onze excuses. De nieuwe standentabel vind je hieronder.