Trulli: "Niemand geloofde mij in Australië"

Toyota-coureur Jarno Trulli is voor het eerst ingegaan op de gebeurtenissen die in Australië rond hem en Lewis Hamilton hebben plaatsgevonden. De Italiaan vond de straf die hij kreeg moeilijk te accepteren en was dan ook blij dat hij uiteindelijk zijn derde plaats teruggekregen heeft.

Trulli schoot in Melbourne achter de safety car van de baan, waarna Hamilton zijn derde plaats overnam. De Brit moest van McLaren die plaats aan de Toyota-coureur teruggeven, waarna Trulli als derde werd afgevlagd. Na de race verklaarden McLaren en Hamilton dat de Italiaan hem zonder reden had ingehaald, waarna de wedstrijdleiding Trulli 25 seconden straf oplegde. Naderhand bleek uit radioverkeer de McLaren Hamilton de opdracht heeft gegeven om Trulli te laten passeren. Dit werd niet aan de wedstrijdleiding verteld, waardoor de FIA McLaren uit de uitslag voor Australië geschrapt heeft en Trulli zijn derde plaats teruggekregen heeft.

"Het is erg moelijk om het gevoel te beschrijven. Van binnen was ik erg boos, want ik kon niet geloven wat er gebeurde. Het was moeilijk te accepteren, omdat het voor mij zo duidelijk was, terwijl andere mensen het niet zagen", aldus Trulli die zich niet begrepen voelde in Australië. De Italiaan wilde tegen Autosport niet vertellen wat er precies door McLaren tegen de stewards in Melbourne gezegd is. "We weten niet wat daar gebeurd is, dat weet niemand. Iemand heeft gelogen, maar ik weet niet wie of waarom. Er had ook niet gelogen hoeven worden. Als iedereen de waarheid had verteld, zou de zaak zonder problemen zijn opgelost."

De Toyota-coureur was zich in Maleisië al op de volgende race aan het voorbereiden toen hij van zijn team hoorde dat hij zich bij de FIA moest melden wegens de gebeurtenissen in Australië. "Het team belde me en zei dat ik zo snel mogelijk moest komen, omdat de mensen van de FIA naar me wilden luisteren. Ik kon het niet geloven. Normaal wil de FIA nooit een tweede keer luisteren. Wanneer er een beslissing is genomen, komen ze daar normaal gesproken nooit op terug. Mijn gevoel zegt me dat de FIA het heeft gedaan, omdat ze zich in de maling genomen voelden."

McLaren moet zich op 29 april bij de World Motor Sport Counsil melden om verantwoording af te leggen over wat er in Australië heeft plaatsgevonden.