[NFL] Eindstanden reguliere seizoen

Gisteren werden de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen gespeeld. Vanaf volgende week zaterdag gaan de twaalf overgebleven teams strijden om een plaatsje in de Super Bowl.

Gisteren waren er nog enkele teams die moesten strijden om een ticket. De Miami Dolphins bijvoorbeeld. Met winst waren zij zeker van de winst in de AFC East en daarmee ook van een kans om te strijden om de Lombardi Trophy. Daarvoor moesten ze naar New York om daar de plaatselijke Jets te verslaan. En dat lukte, mede door drie interceptions van Jets quarterback Brett Favre. Daardoor zorgden ze ervoor dat zowel de Jets als de Patriots dit jaar geen playoffs zullen spelen. Voor de Patriots is dit de eerste keer in zes jaar dat het seizoen er al na zestien wedstrijden op zit. Baltimore had ook het eigen lot in handen en liet dat merken. Jacksonville had geen schijn van kans en werden met 27-7 naar huis gestuurd. Daardoor pakte Baltimore een van de twee beschikbare wildcards in de AFC. De andere was al voor de Indianapolis Colts die een oefenpotje tegen de Titans speelden. Beide teams hadden niets meer om voor te spelen en lieten hun bankzitters de show stelen. Het waren uiteindelijk de reserves van de Colts die de overhand hadden en met duidelijke cijfers werd het kwaliteitsverschil uitgedrukt. Het werd 23-0 voor de mannen van Tony Dungy.

Het meest beladen duel van de dag werd om kwart over acht plaatselijke tijd gespeeld. De Denver Broncos gingen op bezoek in San Diego bij de Chargers. De winnaar van de wedstrijd zou de titel in de AFC West pakken en zo naar de playoffs gaan. En het waren de Chargers die vanaf het begin lieten zien dat zij degene waren die die plaats verdienden. Bij de rust was de wedstrijd zo goed als beslist en in de tweede helft werkten de Chargers nog even aan het doelsaldo.

In de NFC waren er ook nog een aantal plaatsen te vergeven. De Minnesota Vikings wisten een plaats te bemachtigen door in eigen huis de New York Giants te verslaan. Die waren al geplaatst en lieten een aantal van hun sterspeler op de bank. Ook de wedstrijd tussen de Cowboys en de Eagles ging om een wildcard, maar dat was niet te merken aan het spel van Dallas die hard onderuit gingen. Donovan McNabb en de zijnen stormden over de Cowboys heen en het werd uiteindelijk 44-6.

Het reguliere seizoen zit er op in de NFL en men gaat zich op maken voor de playoffs. Die beginnen komend weekend met Wild-card Weekend. In de NFC gaan de Falcons naar Arizona om het daar op te nemen tegen de Cardinals en de Eagles moeten zien te winnen van de Vikings. In de AFC gaan de Colts op bezoek bij de Chargers en moet Baltimore naar het zonnige Florida om het daar tegen de Dolphins op te nemen.

Hieronder vind je de eindstanden in de NFL.

AFC

AFC EastWL
Miami Dolphins115
New England Patriots115
New York Jets97
Buffalo Bills79

AFC NorthWL
Pittsburgh Steelers124
Baltimore Ravens115
Cincinnati Bengals411 (1)
Cleveland Browns412

AFC SouthWL
Tennessee Titans*133
Indianapolis Colts124
Houston Texans88
Houston Texans511

AFC WestWL
San Diego Chargers88
Denver Broncos88
Oakland Raiders511
Kansas City Chiefs214

NFC

NFC EastWL
New York Giants124
Philadelphia Eagles96 (1)
Dallas Cowboys97
Washington Redskins88

NFC NorthWL
Minnesota Vikings106
Chicago Bears97
Green Bay Packers610
Detroit Lions016

NFC SouthWL
Carolina Panthers124
Atlanta Falcons115
Tampa Bay Buccaneers97
New Orleans Saints88

NFC WestWL
Arizona Cardinals97
San Francisco 49ers79
Seattle Seahawks412
St. Louis Rams214