Fordham is 'half' terug

Andy Fordham is weer op de weg terug, zij het in afgeslankte vorm. De kolossale darter is lang niet meer zo zwaar als twee jaar geleden. Hij is er namelijk in geslaagd om 108 kilogram kwijt te raken.

In 2007 liet Fordham bijna het leven, nadat hij op het Lakeside-toernooi in elkaar was gezakt. Toch slaagde men er in om het leven van The Viking te redden. Na dit voorval kreeg de darter een duidelijk medisch advies van de artsen. Hij moest per direct stoppen met het nuttigen van alcohol en werd verplicht zijn levensstijl drastisch te veranderen.

Fordham slaagde er uiteindelijk in om het advies van de doktoren op te volgen. Hierdoor hoefde hij zelfs geen hoognodige levertransplantatie meer te ondergaan. De Schot drinkt nu af en toe nog een biertje. "Alcohol-vrij lager, maar normaal drink ik nu alleen water, terwijl ik dat vroeger nog nooit gedronken had," aldus de darter. "Verwacht op de komende toernooien nog geen wonderen van mij, ik ben dan wel fitter maar of mijn pijlen beter vallen moet ik nog maar zien."