[CCWS] Doornbos gaat voor 2e plek

Robert Doornbos gaat voor de tweede plaats in het kampioenschap van de Champ Car World Series. Een groot deel van het seizoen stond hij op de tweede positie in de tussenstand, maar hij raakte die plaats kwijt aan Justin Wilson door enkele teleurstellende resultaten.

De Nederlander strijdt overigens niet alleen om die tweede plek, maar ook om de titel Rookie of the Year in Surfers' Paradise in Australië. Die eretitel stelt Doornbos veilig als hij vijf punten méér scoort dan zijn directe concurrent Graham Rahal én niet teveel punten verliest op mederookies Neel Jani en Simon Pagenaud.

"Ik kan niet wachten om terug te keren in mijn 'Minardi Team USA Champ Car-kantoor' en te racen aan de andere kant van de wereld!", zo zei Doornbos. "Van wat ik op video heb gezien is het een erg uitdagend circuit zonder ruimte voor fouten, want de muur is altijd erg dichtbij. Er zat een erg groot gat tussen de races in Nederland en Australië, maar ik ben bezig gebleven door te testen met Minardi Team USA, de Formule 1 en ook met PR-activiteiten. Ik voel me 110% klaar voor de laatste races van dit seizoen en hoop deze met goede resultaten af te sluiten."

Tijdens de eerste kwalificatie vandaag in Australië heeft Doornbos alvast goede zaken gedaan: hij werd zesde.