Mol brengt bod uit op Spyker F1

De familie Mol heeft samen met het Indiaase Kingfisher een bod uitgebracht op het Spyker F1 team. Het zou gaan om een bod rondom de tachtig miljoen euro.

Spyker Cars heeft het bod van Mol en Kingfisher geaccepteerd en zal de komende maand exclusieve onderhandelingen gaan voeren met de eventuele kopers. Eventuele andere biedingen op het team zullen tijdens deze onderhandelingen niet behandeld worden.

Michiel Mol, oud-directeur van Spyker Cars, ziet een mooi samenwerking tegemoet: "Ik ben een toegewijde investeerder geweest in Spyker en heb de overname van het Midland-team volledig gesteund. Ik ben erg blij om samen met Vijay Mallya (van Kingfisher, red.) dit nieuwe avontuur aan te gaan. Met deze stap zetten we de Nederlandse betrokkenheid in de Formule 1 verder voort. Met de middelen die Vijay Mallya tot zijn beschikking heeft, denk ik dat het team een zeer mooie toekomst tegemoet gaat."

Mallya zelf kijkt ook met plezier naar de toekomst: "Ik ben blij dat ik samen met de familie Mol bezig ben met de overname van het Spyker Formule 1-team. India is een land van vele mogelijkheden en ik hoop dan ook binnen twee jaar en Indiase Grand Prix te kunnen begroeten. Het zal mijn doel zijn om nauw samen te werken met Spyker om de prestaties van de auto's te verbeteren."

Op dit moment is Kingfisher nog sponsor van Toyota Racing.