Red Bull Racing presenteert RBR3

Vandaag was het de beurt aan Red Bull Racing om hun nieuwe bolide te presenteren. Het is de eerste Red Bull bolide welke door topontwerper Adrian Newey is ontworpen. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen bij het Oostenrijkse team.

Het is duidelijk waarneembaar waar Newey vandaan komt! De neus, voorvleugel en side-pods hebben veel weg van de McLaren-stijl, althans de stijl die het Britse team tot voor kort hanteerde. Vooral de side-pods zien er erg strak uit. Desondanks benadrukt Newey dat het geen kopie is van zijn werk bij McLaren: "Ongetwijfeld zullen er een aantal aspecten hetzelfde zijn. Verder zijn er echter ook zaken die wij bij Red Bull ontwikkeld hebben. En natuurlijk sommige compleet nieuwe ideeën."

Bij het ontwerp is uitgegaan van een totaal andere filosofie dan de voorganger, de RBR2. Eigenlijk is er begonnen met een totaal leeg schetsboek. Desondanks zijn er wel overeenkomsten, mede doordat de regelgeving niet echt veranderd is: "De auto gaat eigenlijk qua regels van de FIA al zijn derde jaar in. Verrassend is het wel dat de verandering van V10 naar V8 motoren geen fundamenteel effect hebben gehad op de bolides," aldus Newey.

Over de overstap naar Bridgestone-banden is Newey duidelijk: "We hebben een auto moeten ontwerpen die kan rijden op Bridgestones, waar we eigenlijk geen ervaring mee hebben. Natuurlijk hebben we de nodige research gedaan, maar we hebben ook een beetje flexibiliteit in de auto gehouden om hier mee om te gaan."

Als coureurs waren zowel David Coulthard en Mark Webber al officieel bevestigd. Als testcourers zullen Robert Doornbos en Michael Ammermuller de bolide verder ontwikkelen. Dit is geheel in overeenstemming met de geruchten over Robert Doornbos.

De foto’s: