FOK!sportprijsvraag : De antwoorden

Alle antwoorden zijn inmiddels nagekeken. De prijswinnaars worden zometeen bekend gemaakt.

Maar allereerst alle antwoorden op de in totaal 25 vragen, die jullie afgelopen week moesten beantwoorden.

Dag 1
Wie werd na de GP van China dit jaar uit de uitslag geschrapt vanwege het negeren van blauwe vlaggen? Dat was de Japanner Takumo Sato.

Welke basketballer scoorde in het vorig seizoen in een wedstrijd tegen de Toronto Raptors maar liefst 81 punten? Dat was Kobe Bryant en dat deed hij op 23 januari begin dit jaar.

Welke speler werd topscorer van het WK voetbal? Met hoeveel doelpunten was dat? Dat was niet Thierry Henry, zoals sommige antwoorden, maar Miroslav Klose met 5 goals

Op 6 oktober 2006 schreven de Los Angeles Kings geschiedenis in de NHL. Hun eerste keus uit de draft van 2005 verscheen voor het eerst op het ijs. Wat was er zo bijzonder aan deze centrale aanvaller, Anze Kopitar? Hij was de eerste Sloveen die ooit in de NHL speelde,
Sommige schreven dat het de tweede Sloveen was, zoals op de Nederlandse wikepedia staat, maar hij is toch echt de eerste . Zie hier en hier. Die laatste is een officiële site van een team dat direct aan de Los Angeles Kings gelieerd is, en waar Kopitar ook speelt/speelde.

Jos Verstappen gaf tijdens Bavaria City Racing samen met Jan Lammers een A1GP-demonstratie. Verstappen reed in de oranje wagen van team Nederland. In welke kleur auto reed Lammers? In de zwarte A1GP-bolide.

Dag 2

Michael Schumacher blies in Japan dit jaar zijn motor op. In welk jaar was de vorige keer dat Ferrari dit tijdens een race gebeurde? Dat was in 2002.

Waarom werden de nummers 2,3 en 4 gediskwalificeerd bij Parijs-Roubaix? Ze negeerden een rood licht bij een spoorwegovergang toen er een trein aankwam.

Om welke reden konden fans tijdens de A1GP op Zandvoort in oktober hun geld terugkrijgen? Jos Verstappen reed niet mee.

Elk jaar weer terugkomend op nieuwjaarsdag is de wedstrijd op nieuwjaarsdag tussen de oud-internationals en Koninklijke HFC. Wie won op 1 januari 2006 en wie scoorde(n] voor de voormalig internationals? De 73e editie werd gewonnen met 4-1 door de voormalig internationals, dankzij doelpunten van Pieter Huistra, Michel Kreek, Richard Witschge en Bryan Roy.

Waardoor werd het EK allround schaatsen bijna afgelast? De ijsmachine werkte niet waardoor het het ijs smolt.

Dag 3

Wie lanceerde tijdens de Franse Grand Prix van dit jaar zijn wagen over een kerbstone en viel uit na deze korte vliegles? Dat was natuurlijk Tiago Monteiro .

Wie kregen er rood in de achtste finale wedstrijd Nederland - Portugal op het WK voetbal en wie was de gulle scheidsrechter?
Costinha (2 keer geel; 46'+)
Deco (2 keer geel; 78')
Boulahrouz (2 keer geel; 63')
van Bronckhorst (2 keer geel; 95')
Scheidrechter >> Ivanov

Hoeveel voetbalshirts van internationale topclubs zijn er aanwezig binnen de site www.Fanshop.nl?
Dit was de lastigste van allemaal. Het antwoord was 21, maar omdat hij vrij onduidelijk was, hebben we alle antwoorden goed gerekend.

Jos Verstappen kreeg tijdens de A1 GP race op Laguna Seca een drive trough penalty voor inhalen onder geel. Tijdens het door de pitstraat rijden reed hij echter te snel, waardoor hij weer een drivethrough penalty kreeg. Wat gebeurde er hierna? Hij stapte boos uit

In een dramatische 22-19 verlieswedstrijd bij hun aartsrivalen, de Washington Redskins, kregen de Dallas Cowboys dit seizoen 153 yards aan penalty's tegen. Wide receiver Terrell Owens ontving er een wegens het excessief vieren van een score. Wat deed hij? Hij gebruikte de bal als kussen en deed alsof hij een tukje ging doen.

Dag 4

Wat veroorzaakte Michael Schumacher's problemen tijdens de kwalificatie in Brazilië dit jaar? Problemen met benzinetoevoer

Uit welke kleuren bestaat het huidige thuisshirt van Engeland? Rood /wit

Welke boot uit de Volvo Ocean Race heeft de finish niet gehaald en is waarschijnlijk gezonken? Movistar

Wie moest bij de Grand Prix van Bahrein van dit jaar achteraan starten? Dat was Kimi Raikkonen.

In aanloop naar de finale van het WK in Duitsland werden er stukjes gras uit het stadion van Berlijn geveild? Wat moest een stuk gras opbrengen, die ook een certificaat van echtheid meegeleverd krijgen? 75 euro

Dag 5

Na een aanrijding met welke coureur sloeg Albers in San Marino dit jaar een aantal malen over de kop? Dat was de Japanner Ide.

Hoeveel etappes won Rabobank in de Tour de France en wonnen voor Rabobank die etappes? 4 etappes, 2x Freire, 1x Menchov en 1x Rasmussen. Mensen die het totaal aantal van Rabobank in de historie hebben ingevuld, zijn ook goed gerekend.

Om welke reden is de tijd van team India tijdens het derde deel van de kwalificatie voor de GP van Indonesië afgenomen? Het team reed vier ronden, in plaats van de toegestane drie.

Hoeveel Nederlandse bondscoaches namen deel aan het afgelopen WK in Duitsland? En voor welk land waren zij verantwoordelijk?
Marco van Basten (Nederland)
Dick Advocaat (Zuid-Korea)
Guus Hiddink (Australië)
Leo Beenhakker (Trinidad & Tobago)

Wie droegen de Nederlandse vlag op de Olympische Spelen in Turijn bij de openings- en sluitingsceremonie? Jan Bos en Rintje Ritsma