Eerste F1-test Andretti in Honda

Honda Racing F1 geeft Marco Andretti de kans te testen in Spanje op het circuit van Jerez. Oude tijden keren daarmee terug in de Formule 1. Marco is de zoon van voormalig McLaren-rijder Michael Andretti. Opa Mario is wellicht nog bekender bij het grote publiek. Hij werd in 1978 wereldkampioen en reed voor ondermeer Lotus en Alfa Romeo.

Andretti bewees dat racen in zijn genen zit in de Indycar series. In 2006 werd hij in die klasse 'Rookie of the Year'. Daarnaast behaalde hij een knappe tweede plaats in de vermaarde Indy 500.

“Ik ben erg blij dat Honda me deze kans geeft. Ik zie er naar uit om in een Formule 1-bolide te racen. Het lijkt me geweldig," zegt Andretti. “Toen Honda me deze kans aanbood, heb ik geen moment getwijfeld. Ik ga ervoor en zal ieder moment genieten van deze buitenkans.”

Marco Andretti kan de derde generatie Andretti worden die in de Formule 1 rijdt. Opa Mario won tussen 1971 en 1978 twaalf Grands Prix. In 1969 won Mario bovendien de Indy 500. Vader Michael had een moeilijker seizoen in 1993. Hij voldeed niet aan de verwachtingen en werd voor het einde van het seizoen vervangen door Mika Häkkinen.