FC Twente begint professioneel vrouwenvoetbal

FC Twente gaat een professionele tak van vrouwenvoetbal oprichten. Een woordvoerder van de Tukkers heeft dit vandaag laten weten. Behalve een professioneel damesteam, dat het eerste professionele vrouwenelftal in Nederland zal gaan worden, gaat FC Twente ook een complete jeugdafdeling voor meisjes opzetten.

Uit cijfers van de KNVB blijkt dat vrouwenvoetbal flink in de lift zit. Sinds 2003 is het aantal vrouwelijke leden met tien procent gegroeid. Omdat er nog geen professionele competitie voor vrouwen is, zal het team vooralsnog in de amateurafdeling spelen. De club hoopt dan ook dat de start van een beroepselftal andere clubs zal beïnvloeden en dat die zullen volgen, zodat een professionele competitie mogelijk wordt.

"Het zou natuurlijk prachtig zijn als het ooit tot een professionele competitie komt. Ik hoop dat het plan van FC Twente navolging krijgt bij andere clubs. Kijk, een Ajax-PSV bij de vrouwen spreekt natuurlijk meer tot de verbeelding dan een wedstrijd uit de hoofdklasse. Maar misschien krijgt het professionele vrouwenvoetbal meer aantrekkingskracht als we met het nieuwe vrouwenteam van FC Twente bijvoorbeeld in de UEFA-cup gaan spelen," aldus Twente-manager Mary Kok-Willemsen.