Wurz wil racen in 2007

De derde coureur van het team van Williams F1, Alexander Wurz, wil volgend jaar races gaan rijden voor het team.

De Oostenrijker is nu al zes jaar testcoureur, eerst bij McLaren Mercedes en nu bij Williams. Mogelijk kan Wurz volgend jaar Mark Webber bij Williams vervangen, nu de Australiër in verband wordt gebracht met het team van Red Bull Racing. Webber, die Flavio Briatore als manager heeft, zou deel uitmaken van een motorendeal met Renault.

"Het is de droom van iedere coureur om te racen. Ik ben klaar voor een terugkeer op de startgrid. Het is tegenwoordig erg moeilijk om een racestoeltje te versieren. Je bent afhankelijk van de keuzes die andere coureurs en teams maken. Maar mijn kansen zijn zeker niet slecht," aldus Wurz.

Begin dit jaar stapte de Oostenrijker niet voor niets over naar het team van Williams. "Mijn besluit om naar Williams over te stappen was gefundeerd op verschillende factoren, maar mijn toekomstperspectief op de lange termijn speelde de grootste rol."

Wurz viel vorig seizoen, toen nog in dienst bij McLaren, tijdens de Grand Prix van San Marino in voor de geblesseerde Juan Pablo Montoya. "De derde plaats die ik in Imola scoorde, bewijst dat ik nog steeds snel ben. Het is leuk om elke dag in een F1-auto te rijden en daarvoor goed betaald te krijgen, maar er gaat niets boven racen. Ik wil graag weer racen en zal alles in het werk stellen om dat voor elkaar te krijgen."