Roddick, Gonzalez veroveren titel

Andy Roddick en Fernando Gonzalez hebben laat in het seizoen nog een toernooizege kunnen bijschrijven. Roddick was de beste in Lyon, terwijl Gonzalez heerste in Basel.

Roddick won met 6-3 en 6-2 van het veelbelovende Franse talent Gaël Monfils. Roddick hoefde – net als in de rest van de week – opnieuw niet zijn service in te leveren. Een break aan het begin van iedere set gaf A-Rod bovendien al snel de nodige lucht om Monfils van het lijf te houden. Monfils gaf toe dat zijn derde ATP-finale een moeilijke ervaring was: ”Ik had teveel respect voor hem, maar hij maakte het me erg lastig. Hopelijk treffen we elkaar binnenkort opnieuw.”

Voor Roddick is de zege in Lyon zijn vijfde toernooiwinst van 2005. ”Het is zeker niet slecht in een tegenvallend jaar vijf toernooien te winnen. Natuurlijk zou ik ze blind omruilen voor één Grand Slamzege,” zei de hardhitter na afloop. Roddick had ook nog een aardig woordje over voor zijn opponent: ”Gaël is nog ongelooflijk jong en iedereen in Frankrijk zal opgewonden moeten raken door zijn prestaties.”

Fernando Gonzalez pakte in Basel zijn zevende ATP-titel. De Chileen versloeg in de eindstrijd Marcos Baghdatis met 6-7, 6-3, 7-5 en 6-4. De twintigjarige Cyprioot verraste gisteren nog Nalbandian, maar Gonzalez was na het verlies in de tiebreak steeds net de betere. Een vroege break in de vierde set deed Baghdatis de das om. Eerder dit jaar won Gonzalez al in Auckland en Amersfoort.