Agassi wint vijfsetter van Ginepri

Andre Agassi heeft de finale van de US Open bereikt. De 35-jarige Amerikaan won met 6-4 5-7 6-3 4-6 6-3 van zijn landgenoot Robby Ginepri.

De eerste set ging tot 4-4 gelijkop. In de negende game brak de ervaren Agassi de service van Ginepri, die voor het eerst zover kwam in een Grand Slam. De game daarna behield Agassi zijn service en won daarmee de eerste set. Ginepri kwam in de vierde game van de tweede set sterk terug door Agassi te breken, maar Agassi liet zich niet kennen en plaatste meteen een re-break. De volgende servicegame van 'The Las Vegas Kid' verliep allerminst makkelijk, hij werkte maar liefst zeven breakpoints weg. In de elfde game is het wel raak voor Ginepri en de stand is weer in evenwicht.

De derde en vierde set verlopen redelijk gelijk. In de derde set is het Agassi die als eerste een break maakt en vervolgens de set wint, in de vierde set is het Ginepri. Daarom moet een vijfde set de beslissing brengen over deze halve finale. Het werd voor Ginepri zijn vierde vijfsetter op rij, voor Agassi zijn derde.

De ervaring van Agassi had de overhand in deze vijfde set. De veteraan hield het hoofd koel en won zijn servicegames keer-op-keer makkelijk. Ginepri had hier meer moeite mee, zeker in de zesde game, toen Agassi zijn service doorbrak. Agassi gaf deze voorsprong niet meer uit handen en bereikte na ruim drie uur tennis voor de zesde keer de finale van de US Open. In die finale speelt Agassi tegen de winnaar van de partij tussen Roger Federer en Lleyton Hewitt, die ook vanavond wordt gespeeld.