FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 september 2005

Staat in beroep tegen SGP-uitspraak

Icoon SGPDe Nederlandse Staat zal beroep aantekenen tegen een gerechtelijke uitspraak tegen de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). De christelijke partij mag geen overheidssubsidie meer ontvangen zolang zij vrouwen uitsluit van een lidmaatschap. In het tv-programma Debat op 1 kondigde minister Aart Jan de Geus aan hier geen genoegen mee te nemen.

De Geus gaf in het programma van de omroepen EO en NCRV aan dat de grondrechten vrijheid van vereniging en vrijheid van vergadering in deze kwestie botsen met het verbod op discriminatie. Het principiële karakter van de uitspraak van de rechter raakt de houding van de Staat ten opzichte van politieke partijen. De rechter oordeelde woensdag dat de Nederlandse Staat zich met een in de jaren tachtig afgesloten Vrouwenverdrag verplicht heeft om discriminatie van vrouwen in het politieke en openbare leven uit te bannen, en daarom de SGP ten onrechte met subsidie heeft gesteund.

De SGP ontvangt jaarlijks ongeveer 800 duizend euro subsidie voor de partij-organisatie. De parlementsfractie krijgt daarbovenop nog eens 300 duizend euro ondersteuning.

GP België bedreigd door regen

De verwachte regen op het circuit van Spa-Francorchamps kan roet in het eten gooien voor de Belgische Grand Prix morgen. Er gaan stemmen op om de race af te gelasten als de neerslag te zwaar is.

Na een compleet verregende tweede vrije training gisteren, suggereerde Michael Schumacher dat bij vergelijkbare omstandigheden op zondag de wedstrijd zou moeten worden geannuleerd. "In deze omstandigheden kun je alleen achter de safety car rijden, een normale race is niet mogelijk," zei de Duitser. "Er zijn een paar coureurs de baan opgegaan en je zag dat ze de wagen nauwelijks konden besturen."

Schumacher krijgt steun van Jenson Button. "Als je in een grote plas rijdt zoals Liuzzi gebeurde, kun je een enorm ongeluk verwachten," aldus Button. "Je hebt geen controle over de auto en daar zijn we hier niet voor."

Bernie Ecclestone bestrijdt de opvatting van Schumacher en Button. Hij vindt dat er gewoon gereden moet worden, ongeacht de omstandigheden: "Ze racen al jaren hier in deze omstandigheden. Zondag wordt er een wedstrijd gehouden." De meeste weerstations verwachten voor zondagmiddag in de Ardennen fikse regenbuien met onweer en een temperatuur van rond de negentien graden.

Hisao Suganuma, technisch directeur van Bridgestone, wist te melden dat er speciale banden voor Spa en haar wisselvallige weer zijn ontworpen. De banden die zijn meegenomen, kunnen beter presteren in wisselende temperaturen en baancondities. Op Spa komt het regelmatig voor dat een gedeelte van de baan nat is, terwijl een ander gedeelte kurkdroog blijft. Ook Michelin heeft extra zorg besteed aan haar regenbanden.

Bekele, Isinbayeva atleten van het jaar

Kenenisa Bekele en Yelena Isinbayeva zijn door de IAAF uitverkozen als atleten van het jaar 2005. Dit maakte de atletiekorganisatie vandaag in Monaco bekend.

Bekele was in 2004 ook al de beste atleet volgens de IAAF. Dit jaar kende de Ethiopiër opnieuw een ijzersterk seizoen. Bij het WK veldlopen pakte de 23-jarige atleet zowel het goud op de korte als de lange cross en ook op de baan schitterde Bekele. In Helsinki won hij ‘uiteraard’ goud op de 10.000 meter en in augustus liep hij op die afstand een fenomenaal wereldrecord. Het jaar begon nog dramatisch voor Bekele toen zijn verloofde tijdens een bosloop in elkaar zakte en stierf.

Zoals de uitverkiezing van Bekele logisch was, zo lag het ook in de lijn der verwachtingen dat Yelena Isinbayeva als atlete van het jaar zou worden uitgeroepen. De Russin zette tijdens het WK een nieuw wereldrecord met de polsstok: 5,01 meter. Op 22 juli was ze tevens de eerste vrouw die de magische vijfmetergrens bedwong. In totaal heeft Isinbayeva al achttien keer het wereldrecord verbeterd.

Chelsea doet uitstekende zaken

In de Premier League deed Chelsea vandaag uitstekende zaken. Zelf won de ploeg van José Mourinho eenvoudig van Sunderland (2-0), terwijl Arsenal en Manchester United duur puntenverlies leden.

Chelsea lijkt dit seizoen onstuitbaar in de Premier League. Vanmiddag had de Londense équipe werkelijk geen kind aan Sunderland, dat nog altijd puntloos is. Ondanks het overwicht van Chelsea werd pas in de tweede helft gescoord. Eerst trof Geremi doel na een fout in de defensie van Sunderland en vlak voor tijd besliste Didier Drogba het eenzijdige duel. Sunderland heeft al twintig opeenvolgende wedstrijden in de Premier Leaugue verloren. Bij Chelsea speelde Arjen Robben de volledige negentig minuten.

Manchester United en Arsenal hadden vandaag geen goede generale voor de Champions League. United speelde tegen City de Big Manchester Derby en kwam niet verder dan 1-1. Van Nistelrooij maakte aan het eind van de eerste helft de openingstreffer uit een rebound. Eerst redde City-keeper James nog knap. Na de pauze had United de score kunnen uitdiepen, maar Van Nistelrooij en Park hadden hun vizier niet op scherp staan. Dat kwam United een kwartier voor tijd duur te staan toen Barton van dichtbij de gelijkmaker scoorde. In de laatste minuut voorkwam Van der Sar zelfs een nederlaag door een inzet van Andy Cole op fabelachtige wijze te keren.

Arsenal trad tegen Middlesbrough aan zonder Thierry Henry en zijn afwezigheid werkte verlammend op de ploeg. In de eerste 45 minuten had Arsenal wel het betere van het spel, maar kon het niet echte kansen creëren. Middlesbrough daarentegen sloeg toe bij één van z’n eerste kansen: Yakubu scoorde knap. Dankzij Maccarone werd het in de tweede helft 2-0. De aansluitingstreffer van Reyes kwam veel te laat. Bij Arsenal speelde Dennis Bergkamp de volledige wedstrijd, terwijl Robin van Persie achttien minuten voor tijd inviel.

Charlton Athletic blijft ondertussen maar winnen. Ook Birmingham City werd aan de zegekar gebonden: 0-1. Opnieuw was Darren Bent de matchwinnaar voor de ploeg van Alan Curbishley. Verder stond deze speelronde nog in het teken van het debutantenbal. Zo speelde Young-Pyo Lee zijn eerste wedstrijd voor de Spurs, tegen Liverpool. Het werd 0-0 op White Hart Lane. Ook Michael Owen beleefde zijn debuut voor Newcastle United. De Engelsman speelde een anonieme wedstrijd en zijn ploeg kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fulham.


Uitslagen 5e speeldag:
Chelsea – Sunderland 2-0
Middlesbrough – Arsenal 2-1
Manchester United – Manchester City 1-1
Tottenham Hotspur – Liverpool 0-0
Birmingham City – Charlton Athletic 0-1
Newcastle United – Fulham 1-1
West Bromwich Albion – Wigan Athletic 1-2
Everton – Portsmouth 0-1
Bolton Wanderers – Blackburn Rovers – zondag
West Ham United – Aston Villa – maandag


Stand na vijf speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea51510 - 0
2Charlton Athletic4128 - 1
3Manchester City5117 - 4
4Manchester United4106 - 1
5Tottenham Hotspur584 - 2
6Bolton Wanderers476 - 4
7Middlesbrough575 - 6
8Arsenal467 - 4
9Wigan Athletic463 - 3
10Liverpool351 - 0
11Aston Villa454 - 4
12Fulham554 - 7
13West Ham United344 - 3
14Blackburn Rovers443 - 5
15Portsmouth544 - 7
16Birmingham City544 - 8
17West Bromwich Albion545 - 10
18Everton431 - 4
19Newcastle United521 - 7
20Sunderland502 - 9

Topscorers:
1. Darren Bent - Charlton Athletic - 5 goals
2. Geoff Horsfield - West Bromwich Albion - 4 goals
Ruud van Nistelrooij - Manchester United - 4 goals

Spongebong Hemppants

Spongebob Squarepants, de gele spons die zijn eigen televisie serie heeft en zelf ook al zijn eigen film. Hoewel hij geliefd wordt bij vele personen blijft hij net zo irritant als die gekke Jamba kikker.

Maar net als bij de de Crazy Frog hebben ze ook parodiën op Spongebob Squarpants. De kleur van het sponsje is veranderd van geel naar groen en zijn naam is omgedoopt in Spongbong Hemppants.

Agassi wint vijfsetter van Ginepri

Andre Agassi heeft de finale van de US Open bereikt. De 35-jarige Amerikaan won met 6-4 5-7 6-3 4-6 6-3 van zijn landgenoot Robby Ginepri.

De eerste set ging tot 4-4 gelijkop. In de negende game brak de ervaren Agassi de service van Ginepri, die voor het eerst zover kwam in een Grand Slam. De game daarna behield Agassi zijn service en won daarmee de eerste set. Ginepri kwam in de vierde game van de tweede set sterk terug door Agassi te breken, maar Agassi liet zich niet kennen en plaatste meteen een re-break. De volgende servicegame van 'The Las Vegas Kid' verliep allerminst makkelijk, hij werkte maar liefst zeven breakpoints weg. In de elfde game is het wel raak voor Ginepri en de stand is weer in evenwicht.

De derde en vierde set verlopen redelijk gelijk. In de derde set is het Agassi die als eerste een break maakt en vervolgens de set wint, in de vierde set is het Ginepri. Daarom moet een vijfde set de beslissing brengen over deze halve finale. Het werd voor Ginepri zijn vierde vijfsetter op rij, voor Agassi zijn derde.

De ervaring van Agassi had de overhand in deze vijfde set. De veteraan hield het hoofd koel en won zijn servicegames keer-op-keer makkelijk. Ginepri had hier meer moeite mee, zeker in de zesde game, toen Agassi zijn service doorbrak. Agassi gaf deze voorsprong niet meer uit handen en bereikte na ruim drie uur tennis voor de zesde keer de finale van de US Open. In die finale speelt Agassi tegen de winnaar van de partij tussen Roger Federer en Lleyton Hewitt, die ook vanavond wordt gespeeld.

Red Bull blijft bij Michelin

Red Bull Racing zal ook volgend jaar op Michelins rijden. Het contract met de Franse bandenleverancier werd verlengd tot eind 2006.

Vanaf het moment dat bekend werd dat Red Bull volgend jaar met Ferrari-motoren gaat rijden, gingen er diverse geruchten dat het team over zou stappen naar Bridgestone. Ferrari zou dan hun data van het Japanse rubber met de Britse renstal kunnen delen.

Pierre Dupasquier vertelde blij te zijn met het gesloten contract: "Ze zijn dit jaar erg competitief en zullen dat volgend seizoen ook zeker zijn."

Teambaas Christian Horner had er dit over te zeggen: "We zijn in onze nopjes met de gesloten overeenkomst. Michelin's voortdurende ontwikkelingen en verbeteringen, en de professionaliteit met het omgaan van de nieuwe bandenreglementen dit seizoen waren van doorslaggevende factor."

Bush: Getroffen kust wordt levendiger dan ooit

George BushDe door de orkaan Katrina getroffen kuststreek van de Amerikaanse staten Louisiana en Mississippi wordt levendiger dan ooit. Dat heeft president George Bush vandaag beloofd in zijn wekelijkse radiopraatje. De leider van de Verenigde Staten heeft wetgeving ondertekend waarmee 52 miljard dollar wordt vrijgemaakt voor hulp en wederopbouw.

"We zullen de nagedachtenis eren van diegenen die we hebben verloren, we zullen de slachtoffers van Katrina steunen, en we zullen de kust aan de Golf levendiger maken dan ooit", sprak Bush tijdens zijn toespraak. Hij riep daarbij de inwoners van zijn land op een steentje bij te dragen. "Onze grootste hulpmiddel in deze tijden is het meelevende karakter van het Amerikaanse volk omdat zelfs de meest vernietigende storm het hart en de ziel van onze natie niet kan verzwakken. Amerika zal sterker deze beproefing te boven komen."

Ondertussen krijgt de Republikeinse regering steeds zwaardere kritiek te verduren over het optreden in de nasleep van de orkaan. De populariteit van Bush zakte deze week naar het laagste punt sinds zijn aantreden in 2001, zo bleek uit een wekelijkse poll. Slechts 39 procent van de Amerikanen vindt dat hun president het goed doet.

Williams op Bridgestones volgend seizoen

Vanaf volgend jaar zal het Williams-team op Bridgestone banden gaan rijden. Dit maakte de bandenfabrikant vandaag bekend.

Hiroshi Yasukawa van Bridgestone vertelde het volgende: "Met groot genoegen kan ik bevestigen dat Bridgestone en Williams vanaf 2006 zullen samenwerken. Williams is een van de meest ervaren teams in de Formule 1 en ik wil Frank Williams bedanken voor zijn geloof in onze technische capaciteiten."

In 1999 en 2000 werkten Williams en Bridgestone ook al samen, omdat Bridgestone toen de enige bandenleverancier in de Formule 1 was.

Ferretti vindt nieuwe sponsor

Giancarlo Ferretti, de ploegleider van Fassa Bortolo, heeft alsnog een sponsor gevonden voor zijn formatie. De Zweedse meubelgigant IKEA zal vanaf volgend seizoen haar opwachting maken in het wielerpeloton.

Vorige week maakte de kalende Italiaan al bekend dat hij alsnog was geslaagd in zijn zoektocht naar een nieuwe sponsor voor het stoppende Fassa Bortolo. Dat is nu dus IKEA geworden. Naast het Zweedse concern was ook Panasonic, dat in de jaren tachtig al actief was in de wielersport, lange tijd in beeld als sponsor.

IKEA zal zeven miljoen euro in de nieuw op te zetten ploeg pompen. Met dat geld hoopt Ferretti een aantal oud-werknemers, die nog géén formatie hebben gevonden voor volgend seizoen, binnen te halen. Tevens hengelt het nieuwe team samen met AG2R naar de laatste licentie voor de ProTour van volgend seizoen.

Red Bull Racing koopt Minardi op

ziggyziggyziggy had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Formule 1-team van Minardi, waar zowel Robert Doornbos als Christijan Albers rijden, is gekocht door Red Bull Racing. Dat maakte Red Bull vanmiddag bekend op het circuit van Spa-Francorchamps, waar morgen de Grand Prix van België wordt verreden.

Door de overname heeft Red Bull Racing vanaf 2006 twee teams in de Formule 1. Hierdoor kunnen ze twee maal zoveel coureurs laten rijden, wat een van de voornaamste redenen van de overname was. Tevens heeft Red Bull nu in beslissingen die de Formule 1 betreffen, twee stemmen in plaats van één stem, wat een voordeel biedt boven de andere teams.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

McEwen winnaar Parijs-Brussel

Robbie McEwen heeft de semi-klassieker Parijs-Brussel op zijn naam geschreven. De 33-jarige Australiër was de snelste in een massaspurt. De Nederlander Stefan van Dijk eindigde als tweede, terwijl Jean-Patrick Nazon beslag legde op de derde plaats.

De wedstrijd stond in het teken van een lange aanval van het kwartet Matthé Pronk, Stéphane Bergès, Zbigniew Piatek en Paolo Borghini. Hun maximale voorsprong bedroeg veertien minuten. Op zestien kilometer van de streep werden de vluchters ingerekend, voornamelijk dankzij achtervolgingswerk van Davitamon- Lotto en Quick Step. Aanvallen van onder meer Igor Astarloa en Nick Nuyens konden een massasprint niet voorkomen. McEwen maakte het werk van zijn ploeg bekwaam af. In deze vorm is de Australiër een favoriet voor het WK in Madrid dat op 25 september wordt verreden.

McEwen loofde na afloop vooral zijn team: ”Als een sprinter wint, is dat altijd een collectieve prestatie. Mijn mannen waren absoluut de beste.” McEwen is dit hele seizoen al in vorm. Eerder won hij onder meer twee etappes in de Giro en kon hij in de Tour zelfs drie keer het zegegebaar maken.

Uitslag Parijs-Brussel- 219 kilometer:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.R. McEwenAUSDAV4.52.00
2.S. van DijkNEDMRB0'00''
3.J. NazonFRAAGR0’00''
4. N. EeckhoutBELCHO0'00''
5.I. AstarloaSPABAR0’00''

[Upd] Red Bull koopt Minardi

Volgens geruchten in het paddock gaat teambaas van Minardi, Paul Stoddart, morgen bekend maken dat hij zijn team heeft verkocht aan Red Bull. Gisteren zouden de onderhandelingen tot een succesvol einde zijn gebracht.

Verder is er de verwachting dat Mateschitz en zijn rechterhand, Dany Bahar, vanavond in Spa aan zullen komen. De twee zijn normaal gesproken niet bij F1 races aanwezig, dus mogelijk dat ze er zijn om morgen iets bekend te maken.

Stoddart geeft wel toe dat er een mogelijkheid is dat er dit weekend een aankondiging plaats kan vinden. "Maar mijn gevoel zegt me dat dat waarschijnlijk toch pas in Brazilië zal zijn. Ik zou de Formule 1 echt ongelooflijk gaan missen. Maar het belang van het team gaat boven alles dus ook mijn individuele belang." aldus de sympathieke Australische teambaas.

Update:
De deal tussen Red Bull en Minardi is bevestigd. In een officiele verklaring lichtte Red Bull Racing toe dat de voornaamste reden van de koop van Minardi het aantal coureurs in dienst van RBR was. "We hadden maar twee opties om nieuwe coureurs te helpen: ze onderbrengen bij andere teams of meer racestoeltjes beschikbaar hebben. Na zorgvuldige overweging heeft Red Bull besloten tot de laatste optie."

Tevens gaf Red Bull aan dat de het team het belangrijk achtte een grotere invloed op de Formule 1 te hebben. "De overname betekent dat Red Bull nu een tweede stem heeft in alle zaken die over de toekomst van de Formule 1 gaan," aldus het team. Het lijkt erop dat de aankoop betekent dat het overgenomen team niet meer de naam Minardi zal dragen. Dat zou het einde van Minardi betekenen na twintig jaar te hebben geraced in de Formule 1. Daarin was het hoogtepunt de vijfde plaats van Pierluigi Martini in de Engelse Grand Prix van 1989.

met dank aan MaximusF1 voor de tip

WK Judo: Schoeman eindigt als vijfde

Henri Schoeman is op het WK Judo in Cairo als vijfde geëndigd in de klasse tot 73 kilogram. In de strijd om brons verloor de 22-jarige Nederlander kansloos van de Oekraïner Bilodid met een ippon.

Na 39 seconden kwam er al een einde aan de medaille-aspiraties van de Nederlandse debutant, die in de halve finale met het kleinste verschil - een koka - van de Italiaan Bruyere verloor. Shoeman eindigde na de eerste aanval van Bilodid al met zijn rug op de tatami. De Zutphenaar kon zo zijn stunt van het EK niet herhalen, toen wist hij de tweevoudig Europees kampioen wél te vloeren.

Ook de andere Nederlanders die vandaag in actie kwamen wisten geen medaille in de wacht te slepen. In de klasse tot 66 kilogram was Dex Elmont, die eveneens debuteerde op het mondiale podium, lang in de race voor brons. In de laatste ronde van de herkansing was de Hongaar Ungvari echter te sterk. Natascha van Gurp verloor in de klasse tot 52 kilogram in de eerste ronde van Chanu uit India en kreeg geen herkansing.

Ninjatechnieken

Dieren die in het wild leven hebben zich aangepast aan hun omstandigheden. Bij verschillende dieren houdt dit in dat ze zich kunnen aanpassen aan de omgeving, denk maar aan een kameleon. Een andere manier is de kleuren van de huid zelf, denk maar aan een tijger die in het gras ligt. Een krokodil houdt zich gewoon stil om zo op een boomstam te lijken en dan zijn prooi te besluipen.

Ninja's zijn sluipschutters, meestal gekleed in het zwart. Om deze reden slaan ze dan ook 's nachts toe zodat ze niet herkend worden. De zwarte kleding is dan de kleur van de omgeving in principe. Maar hoe moet een ninja zich nu overdag verstoppen? Dat zal een dame jullie even laten zien met behulp van Ninjatechnieken.

Geestelijk vader Tik Tak overleden

Mil Lenssens is in de nacht van donderdag op vrijdag op 79-jarige leeftijd overleden. Lenssens is de geestelijke vader van het kleuterprogramma Tik Tak, dat al meer dan twintig jaar op de televisie wordt uitgezonden. Tik Tak is tot op heden nog steeds het belangrijkste Vlaamse exportproduct op televisiegebied.

Lenssens maakte in opdracht van het toenmalige BRT (nu VRT) meerdere kinderprogramma's, maar zijn grootste succes was zeker Tik Tak. De programmamaker had bij toeval ontdekt dat kleuters mateloos gefascineerd waren door de lottotrekking. Hij besloot dat een combinatie van kleur, beweging, ritme en klanken de ideale ingrediënten vormen voor een kinderprogramma.

De eerste aflevering van Tik Tak was op 1 november 1981. In 1991 kwam de serie tot een einde toen er in totaal 366 afleveringen waren gemaakt: één voor iedere dag van het jaar, plus een extra aflevering voor de schrikkeljaren.

Tik Tak is nog dagelijks te zien in tientallen landen: "van de Antillen tot Zuid-Afrika en van Australië tot Canada", aldus de VRT. In Nederland werd het programma uitgezonden door de TROS, Kindernet en de KRO. Momenteel is Tik Tak niet meer op de Nederlandse buis te zien, maar Nederlandse kijkertjes kunnen uitwijken naar de Belgische zender Ketnet/Canvas of BVN-tv.

Tik Tak
Tik Tak begon iedere aflevering met schapen die bij de ondergang
van de zon op een plateautje ronddraaiden, en eindigde met een
schaduwfiguur die op een opengeslagen boek allerlei dingen beleefde.

E. Jiminez sterkste op Lagos de Covadonga

Eladio Jiminez heeft de bergetappe met finish bovenop de Lagos de Covadonga gewonnen. Hij rondde een lange vlucht met succes af. Sastre maakte enkele seconden goed op de andere klassementsleiders, maar Menchov blijft in het goud.

Gedurende het begin van de etappe waren er vele groepjes die probeerden te ontsnappen. Daarbij waren onder andere De Groot en Van Bon. Uiteindelijk was het een kopgroep van 14 man die de gratie kreeg van het peloton. Hierbij zaten onder andere Bram de Groot, bergkoning Joaquin Rodriguez, Unai Osa en Eladio Jiminez. Zij kregen een maximale voorsprong van ruim acht minuten, op ongeveer veertig kilometer van de streep.

Op ruim twintig kilometer van de streep was daar nog vijf minuten van over, aan het begin van de slotklim van twaalf kilometer is het verschil tussen de favorieten en de koplopers nog een kleine drie minuten. Al snel was het de Spanjaard Eladio Jiminez die het wat te langzaam vond gaan in de kopgroep, Cuesta was de enige die een beetje bij zijn landgenoot in de buurt kon blijven. In het peloton was het Carlos Sastre die demarreerde. De CSC-renner raapte één-voor-één de renners van de kopgroep op.

Op zeven kilometer van de top had Roberto Heras geen ploeggenoten meer over, alleen Menchov en Simoni konden hem volgen. Grote afwezige was de nummer drie van het klassement, Francisco Mancebo. Dit gebeurde op een halve minuut achter Sastre en op 2.20 van koploper Jiminez. Op vijf kilometer was de voorsprong van Sastre nog tien seconden, Jiminez had toen nog een kleine twee minuten. Simoni sprong kort voor de streep nog naar Sastre toe, maar de derde etappe-overwinning van Eladio Jiminez in zijn carrière in de Ronde van Spanje kwam niet meer in gevaar. Cuesta kon de klassementsrenner ook nog voorblijven, kort voor Simoni die in de laatste meters wegsprong bij Sastre. Sastre nam de derde plaats in het klassement over van Mancebo, die bijna een minuut op hem verloor. Heras en Menchov verloren slecht zeven seconden op Sastre.

Uitslag 14e etappe Ronde van Spanje

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Eladio JiminezECVSpanje4.25.36
2Iñigo CuestaSDVSpanje1'20"
3Gilberto SimoniLAMItalië1'32"
4Carlos SastreCSCSpanje1'37"
5Denis MenchovRABRusland1'44"
6Roberto HerasLSWSpanjez.t.
7Martin PerdigueroPHOSpanje2'11"
8Oscar SevillaTMOSpanjez.t.
9Santos GonzalezPHOSpanje2'16"
10Francisco ManceboIBASpanje2'36"

Klassement na 14e etappe

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Denis MenchovRABRusland56.53.00
2Roberto HerasLSWSpanje47"
3Carlos SastreCSCSpanje1'50"
4Francisco ManceboIBASpanje2'45"
5Carlos Garcia QuesadaECVSpanje5'37"

Restaurant serveerde ezelvlees in tijgerurine

Icoon Weird nieuwsVoor de ware delicatessen moet je naar het noordoosten van China. Daar zette een restaurant de gasten ezelvlees gemarineerd in tijgerurine voor. Wat overigens niet eens hetgeen was wat op het menu stond. De eters dachten dat ze tijgervlees geserveerd kregen, wat illegaal is. De handel in tijgervlees is in China in 1993 verboden.

Omdat de illegale gebraden tijgerbout op het menu stond viel de politie restaurant Hufulou binnen. De eigenaar van de eetgelegenheid in de buurt van de stad Hailin beweerde in eerste instantie dat hij het vlees bij een nabijgelegen tijgerreservaat op de kop had getikt, en dat de dieren op natuurlijke wijze waren overleden. Later wijzigde hij die verklaring, en stelde hij dat het om ezelvlees ging, gemarineerd in tijgerurine, om er 'die speciale smaak' aan te geven. Desondanks kreeg de man een boete.

Franse boer produceert melkbier

LactiwelMet de lage melkprijzen in het achterhoofd heeft een Franse melkveehouder zich gestort op een nogal ongebruikelijk product. Boer Marcel Bernard uit Rennes verkoopt melkbier. De drank, Lactiwel genaamd, is een brouwsel van melk en mout, en bevat twee procent alcohol.

"Iedereen verklaarde me gek toen ik bekendmaakte dat ik alcohol op basis van melk wilde brouwen", zo stelt Bernard in een reactie. De veehouder verkoopt ongeveer 300 flessen per week aan kleinere winkels, festivals en markten, maar is op zoek naar investeerders om de productie te kunnen vergroten. Het product moet uiteindelijk ook in de winkelrekken gaan belanden.

Het gistingsproces van het melkbier is vergelijkbaar met dat van traditionele bieren. Bernard gebruikt bij de productie kefirgist en melkbacteriën, en heeft een manier gevonden om de onverzadigde vetten in melk om te zetten.

Bardot wil aandacht voor dieren rampgebied

Icoon Buitenlands nieuwsBrigitte Bardot heeft bij George Bush om aandacht gevraagd voor 'de onverdraaglijke situatie' van de duizenden dieren die zijn achtergelaten in de rampgebieden in het zuiden van de Verenigde Staten. De dierenrechtenactiviste en voormalige actrice richtte zich per brief tot de Amerikaanse president.

De 70-jarige Française heeft Bush gevraagd dierenbeschermers toe te laten in het gebied waar de orkaan Katrina huishield. Bardot, die haar oproep overigens in het Frans opstelde, stelde dat 'in de steek gelaten dieren een langzame, maar zekere dood wacht'.

Wat was 9-11?

Ik sprak ooit met iemand die dacht zoals ik ook een beetje dacht: de aanslagen van 11 september kwamen Bush wel erg goed uit. Dus speelde er niet meer dan een simpele aanslag van terrorisme? Toen werd die persoon afgeschilderd als een simpele ziel met een complottheorie. En ik legde me er ook maar bij neer.

Maar het is altijd blijven knagen. Wel heel toevallig kreeg Bush na de aanslagen het groene licht voor aanvallen in Afghanistan. Daarnaast kan de president nu verregaande maatregelen nemen om zijn eigen bevolking te controleren. Want de angst heeft nu bezit genomen van de VS.

En wat schetst mijn verbazing? Ik ben niet de enige. Serieuze mensen die hoge functies hebben denken hetzelfde. Kijk deze uitzending van 2Vandaag maar eens en lees dit ook even...

Stappers snuiven meer coke

Horecabezoekers gebruiken in toenemende mate cocaïne. Ook het thuissnuiven van coke neemt toe. Het gebruik van andere soorten drugs neemt juist af. Dat concludeert de Universiteit van Amsterdam na een onderzoek.

Stappers gebruiken niet alleen meer coke, maar drinken ook meer. Softdrugs en XTC zijn op hun retour in de uitgaanswereld.

De onderzoekers stelden ook vast dat het uitgaanscircuit steeds multicultureler wordt. Allochtonen die uitgaan gebruiken echter minder harddrugs dan autochtone stappers. Wel roken zij vaker een joint of drinken mixdrankjes.

Italië zet 'haatprediker' het land uit

Een Marokkaanse immigrant die als sinds 1987 in Italië woont en daar een zeer goed bestaan heeft opgebouwd, is het land uitgezet vanwege 'fundamentalistische propaganda'. De man, Bouriqi Bouchta, die drie islamitische slagerijen bezit in Turijn, getrouwd is in Italië en daar een gezin heeft, preekte in zijn vrije tijd als imam. Daarbij schuwde hij er niet voor om de aanslag op de Twin Towers in New York te bestempelen als een ''zionistisch complot'' en hij verklaarde zich solidair met Osama bin Laden, die hij voor een ''valselijk beschuldigde'' versleet.

Sinds enige tijd is er in Italië een nieuwe wet van kracht die de minister van Binnenlandse Zaken het recht geeft figuren die aan 'fundamentalistische propaganda en proselitisme (bekeringsdrang)' doen, per decreet het land laten uit te zetten. Dit omdat ze de openbare orde en de veiligheid zouden bedreigen. Slager Bouchta ging als imam de laatste tijd steeds meer te keer. Onlangs uitte hij in de media bedreigingen aan het adres van de parlementariërs die ''schuldig'' waren aan het in Italië laten vertonen van de film Submission, van Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh.

Vanaf nu af aan kan de 'vrije tijd imam' het allemaal aan de inwoners van Marokko vertellen, want de Italianen zijn niet langer van zijn gezichtspunten gediend. Minister Giuseppe Pisanu liet deze week in alle vroegte Bouchta van zijn bed lichten en onder begeleiding uitzetten naar zijn moederland. Volgens de Italiaanse minister van Justitie Roberto Calderoli ''hebben we ten langen leste onze ogen geopend en sturen we diegenen die haat prediken terug om dat voortaan in de woestijn te doen.''


Bouriqi Bouchta terug naar Marokko

Reiziger houdt deur naar Oranje open

Michael Reiziger, één van de nieuwste aanwisten van PSV, sluit een terugkeer in het Nederlands elftal van Marco van Basten niet uit.

Reiziger staat open voor een terugkeer in het Nederlands elftal. Na het EK van 2004 in Portugal bedankte de oudspeler van onder andere Ajax, FC Barcelona en Middlesbrough voor Oranje. Nu houdt Reiziger de deur naar Oranje weer open. "Ik ben 32, ben fit, voel me fit. Vorig seizoen was mijn eerste bij Middlesbrough. Ik kampte er met blessures. Oranje was voor mij niet meer aan de orde, maar nu sluit ik niks uit", aldus de rechtsback in AD Sportwereld.

Reiziger speelde 72 interlands en maakte één doelpunt. De verdediger speelde op de EK's in 1996, 2000 en 2004 en op het WK in 1998.

Uitslag kwalificatie GP België

Juan Pablo Montoya start morgen de Grand Prix van België vanaf pole position. Hij bleef tijdens de kwalificatie zijn teamgenoot Kimi Räikkönen met vijf hondersten van een seconde voor.

Ondanks een spatje regen aan het einde van de sessie wist Montoya toch de snelste ronde neer te zetten. Fernando Alonso, die direct voor hem moest kwalificeren, verloor veel tijd in de tweede sector en zette slechts een vijfde tijd neer. Hij zal morgen vanaf de vierde plaats starten, omdat teamgenoot Giancarlo Fisichella, die de derde tijd neerzette, wegens een motorwissel de dertiende plaats op de grid zal moeten innemen.

Toyota F1 zette een zeer sterke kwalificatie neer. Michael Schumacher had een tijd lang de tijdelijke pole op zijn naam, maar hij werd voorbij gestreefd door achtereenvolgens Ralf Schumacher en Jarno Trulli. Trulli pakte uiteindelijk de derde gridpositie.

Ook Minardi F1 wist te imponeren. Zowel Christijan Albers als Robert Doornbos waren ruim sneller dan de Jordans, met het gat tussen beide teams meer dan anderhalve seconde.

Pos.CoureurTeamTijd
1 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes 1:46.391
2 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:46.440
3 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:46.497
4 Jarno TrulliToyota F1 1:46.596
5 Fernando AlonsoRenault F1 1:46.760
6 Ralf SchumacherToyota F1 1:47.401
7 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:47.476
8 Felipe MassaSauber Petronas 1:47.867
9 Jenson ButtonBAR Honda 1:47.978
10 Mark WebberBMW Williams F1 1:48.071
11 Takuma SatoBAR Honda 1:48.353
12 David CoulthardRed Bull Racing 1:48.508
13 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:48.550
14 Jacques VilleneuveSauber Petronas 1:48.889
15 Antonio PizzoniaBMW Williams F1 1:48.898
16 Christian KlienRed Bull Racing 1:48.994
17 Robert DoornbosMinardi F1 1:49.779
18 Christijan AlbersMinardi F1 1:49.842
19 Tiago MonteiroJordan Grand Prix 1:51.498
20 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix 1:51.675

Day of Defeat: Source krijgt een datum

Valve heeft vandaag aangekondigd dat Day of Defeat: Source vanaf 26 september te verkrijgen is via Steam. Deze WW2-modificatie heeft een grafische opknapbeurt gekregen, verbeterde versies van de bestaande maps en nieuwe models voor spelers, wapens en de omgeving.

De mod zal voor $19.95 dollar te koop zijn. Vanaf volgende week is het spel te pre-loaden en te pre-orderen. Mensen die de Half-Life 2 Silver of Gold versie gekocht hebben, krijgen de mod gratis.



De oude versie van Day of Defeat

Wethouder en hoer in innige omhelzing

Marianne van den AnkerEen opmerkelijke gebeurtenis vond gisteren plaats op de trappen van het stadhuis van Rotterdam. Voor een menigte boze demonstranten legde wethouder Marianne van den Anker (Leefbaar Rotterdam) uit waarom de gemeente de tippelzone aan de Keileweg definitief gaat sluiten deze week. Na herhaaldelijk met boegeroep te zijn onderbroken kreeg Van den Anker plotseling steun uit onverwachte hoek.

Eén van de prostituées was naar haar toegekomen en omhelsde de wethouder. "Bedankt", zei de hoer, waarna beide dames het niet meer droog hielden. De verbaasde demonstranten vielen stil, en begonnen van weeromstuit vervolgens te klappen.

Van den Anker, die anderhalf jaar geleden de afgetreden Rabella de Faria opvolgde, heeft vanaf het begin af aan ernst gemaakt van pogingen om opvang te regelen voor prostituees die na sluiting van de Keileweg brodeloos zouden worden. Ze ging in discussie met tegenstanders die haar uitmaakten voor rotte vis en erger, maar herhaalde onvermoeibaar haar boodschap. "Jullie zijn dat leven ook zat. Ik probeer jullie juist te helpen", verkondigde ze gisteren onder luid boegeroep. "Er is opvang, er zijn middelen. Meiden: alle hulp staat voor jullie klaar, pak alsjeblieft die kans", sprak Van den Anker, waarna de opmerkelijke omhelzing plaatsvond.

Nintendo DS gekraakt?

Het blijkt dat men in China er in geslaagd is een adapter (Super pass) te ontwikkelen die het mogelijk maakt om op je Nintendo DS zogenoemde Roms te kunnen spelen. Er zijn aardig wat memory cards voor nodig en natuurlijk de adapter zelf.

Niet alle games zijn compatibel met deze manier van overzetten, maar twee van de tien geteste games waren zonder problemen te spelen.


Nieuws is ter informatie, maar uitleg en links van en naar het omzeilen van kopieerbeveiligingen, warez en het niet respecteren van intellectuele (digitale) eigendommen wordt op FOK! NIET getolereerd!

Chirurg en huisarts opgepakt wegens moord

Icoon misdaad nieuwsIn Den Haag zijn deze week een gepensioneerde chirurg en een huisarts aangehouden. De twee worden verdacht van moord op een 95-jarige vrouw in 2000. Tevens zou een derde persoon zijn aangehouden, vermoedelijk de verpleegkundige die de bejaarde vrouw van thuiszorg voorzag. Na de dood van Sophia Gorter bleek orthopedisch chirurg S. de enige erfgenaam van een miljoenenerfenis.

De kinderloze 'tante Fietje' leerde S. kennen toen zij medio jaren tachtig enkele malen geopereerd werd door hem. Er ontwikkelde zich een hechte vriendschap tussen de twee, S. bezoekt mevrouw Gorter regelmatig en neemt haar mee op reisjes en op zijn beurt wordt de chirurg overladen met dure geschenken door de oude vrouw. In 1994 benoemde zij hem tot enig erfgenaam.

Om die reden had het centraal tuchtcollege al eerder geoordeeld dat S. zich had moeten onthouden van iedere medische bemoeienis bij het uiteindelijk overlijden van de vrouw. S. kreeg daarvoor een berisping. De chirurg nam de touwtjes in handen nadat Gorter in augustus 2000 lelijk ten val kwam en liet weten niet meer verder te willen leven. Er wordt besloten de vrouw te laten versterven door het niet meer toedienen van vocht. Uit onderzoeken die familieleden hebben laten uitvoeren blijkt later echter dat er gebruik werd gemaakt van aanzienlijke hoeveelheden morfinepleisters. Volgens een expert zou de dosis de dood van G. bespoedigd kunnen hebben.

Nadat bij de dood van 'Tante Fietje' bleek dat de volledige erfenis naar S. ging hebben familieleden een serie kort gedingen en rechtszaken aangespannen om het testament vernietigd te krijgen. "Het is het klassieke verhaal: nooit heeft iemand zich om tante Fietje bekommerd tot de buit moest worden verdeeld. Toen wemelde het plotsklaps van de bezorgde familieleden", stelt een anonieme vriend van de chirurg. Dit voorjaar deed de familie aangifte van het vermoeden van moord op hun tante. In het kader van het justitieel onderzoek werd afgelopen dinsdag het lichaam van de overledene opgegraven.

Bladblazer

Het doel van een bladblazer is om er blaadjes (of rotzooi) die ergens liggen weg te blazen zodat je ze later allemaal netjes bij elkaar hebt en je ze makkelijk kunt oprapen en weggooien.
Maar je kunt ook andere dingen doen met een bladblazer. Je kunt er namelijk ook kinderen mee van hun fietsje blazen.
Een bladblazer is ook goed om auto's mee te tunen. Deze krijgen er een hoop extra PK's bij als je er een bladblazer op aansluit. Een Honda gaat bijvoorbeeld van 138 PK naar bijna 188 PK en een Pick-Up gaat van 191 PK naar meer dan 222 PK. Ongeloofelijk, maar waar!

Hevig onweer zorgt voor overlast in Brabant

bastiaanuhl en discomagic hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een flink onweer heeft afgelopen nacht voor flinke overlast gezorgd in Midden-Brabant. De stortbuien die met het onweer mee kwamen zetten straten straten blank en zorgde voor wateroverlast bij mensen in huis. De buien begonnen rond middernacht en hielden na drieën op.

Plaatsen als Rijen, Oosterhout, Tilburg en Hilvarenbeek kregen te maken met water dat veertig centimeter hoog kwam te staan. Putdeksels kwamen omhoog en maakten sommige straten onbegaanbaar. Sommige straten werden zelfs afgesloten door de politie.

In Oosterhout stroomde het water het plaatselijke ziekenhuis binnen. Ook is in dezelfde plaats door regenval een deel van het dak van een Whirlpoolvestiging ingestort. Tevens zorgde blikseminslag voor drie brandjes. Slachtoffers vielen hierbij niet.

CDA wint, PvdA verliest in nieuwste peiling

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Het CDA lijkt helemaal op te leven onder de kiezers. Uit de laatste peiling van het televisieprogramma NOVA blijkt dat de regeringspartij drie zetels wint ten opzichte van de vorige peiling op 2 september. Het CDA komt nu uit op 36 zetels. Vooral het PvdA verliest hierdoor. Deze oppositiepartij levert twee zetels in. Regeringspartij VVD stijgt ook 1 zetel. Opvallend is dat D66 wederom een zetel verliest en ook de Groep Wilders in moet leveren.

Het CDA lijkt te profiteren van het nieuws dat er veel geld beschikbaar komt om de koopkracht te behouden in 2006. Het verlies ten opzichte van de verkiezingsuitslag in 2003 bedraagt echter nog steeds acht zetels.

Doordat ook GroenLinks een zetel verliest, hebben de drie linkse partijen met precies 75 zetels geen meerderheid in de Tweede Kamer. De SP staat stabiel op 15 zetels. Ondanks alle tumult rond SGP zijn de kleine christelijke partijen gelijk gebleven ten opzichte van de vorige peiling.

Betrapt! In World Of Warcraft !?

En als je denkt alles wel gezien te hebben op het vlak van de digitale erotiek, dan kom je nog bedrogen uit.

Een WoW speler verveelde zich een beetje en kwam in Deeprun Tram op een plaatselijke server waar twee elfjes met hele andere dingen bezig waren.

De daaropvolgende teksten werden al snel ranziger, dus we zullen maar geen link naar het volledige verhaal in dit nieuws bericht zetten.

MiniBlogreview: Schnitzelparadijs

Zoals beloofd zou ik jullie nog op de hoogte houden of het wel waard is om naar de bios te gaan voor Schnitzelparadijs. Een paar punten.

  • Ja het is je centjes waard.
  • Hij is wel minder grappig, dan ik had verwacht.
  • Ga naar een stad/ dorp waar geen marokkanen zijn, of ga pas over een maand. Ze zijn namelijk heel erg luidruchtig en praten alle marokkaanse stukjes uit de film na. Dit ten gevolg dat je de film niet meer 100% kan volgen.
  • Een matige, maar toch wel goede verhaallijn.
  • Je moet wel een beetje straatachtergrondkennis hebben, als je dat niet hebt, zul je een paar kleine dingetjes niet snappen.

    Veel plezier

  • Party pictures

    Mijn mailbox staat inmiddels vol met mailtjes van mensen die willen weten wie het blonde meisje van de foto bij dit blogje is of die meer van haar willen zien. Uiteraard heb ik geen idee wie het is, maar de foto komt van deze site, die wel aardig is om een beetje door te bladeren op een regenachtige Zaterdag.

    Dat geldt zeker ook voor deze site, die eerder al in dit blogje verstopt zat, maar daardoor een beetje aan de aandacht van veel bezoekers ontsnapt is.

    Fahrenheit in de Playboy

    Je hebt er net een review van kunnen bekijken, maar er komt nog veel meer om te bekijken! Carla uit het spel Fahrenheit gaat uit haar digitale kleren en zal verschijnen in het blootblad Playboy.

    Verdere blootreportages zullen characters bevatten uit Midways spel Blitz: The League, Sony's God of War, Vivendi's 50 Cent: Bulletproof, (hoe kon het ook anders) Playboy: The Mansion, Darkwatch en Hellgate: London.

    De oktobereditie komt uit, net na alle heisa om de Hot Coffee Mod van het geplaagde GTA: San Andreas, dus dit kan de gemoederen wel weer eens hoog doen oplaaien. Playboy was echter geenszins van plan om die reden de editie uit te stellen.

    "Waar je ook staat wat erger is voor kinderen: geweld of seks; Er is media voor volwassenen en er is media voor kinderen. Playboy is voor volwassenen," aldus Scott Alexander, senior editor bij Playboy. "De Pokémon generatie interesseert zich daarvoor niet."

    Het is de tweede keer dat Playboy reportages brengt van digitale schoonheden. De eerste keer was een experiment waarvan men niet wist of het ooit zou slagen. De reacties en verkoop waren echter zeer boven de verwachtingen.

    Uitslag 4e vrije training GP België

    De baan in Spa was voor het eerst dit weekend compleet droog. Fernando Alonso bleek het snelste in de tweede vrije training, gevolgd door Kimi Räikkönen. De Toyota's waren opvallend hoog in de uitslag te vinden, met een derde plaats voor Jarno Trulli en een zesde voor Ralf Schumacher. De Minardi's waren bijna twee seconden sneller dan de Jordans.

    positiecoureurteamtijdaantal ronden
    1 F. Alonso Renault 1:46.30714
    2 K. Räikkönen McLaren 1:46.64111
    3 J. Trulli Toyota 1:46.68115
    4 JP. Montoya McLaren 1:46.8588
    5 G. Fisichella Renault 1:47.04916
    6 R. Schumacher Toyota 1:47.05416
    7 J. Button BAR 1:47.41914
    8 T. Sato BAR 1:47.50715
    9 M. Schumacher Ferrari 1:47.77312
    10 R. Barrichello Ferrari 1:47.99114
    11 A. Pizzonia Williams 1:48.09213
    12 J. Villeneuve Sauber 1:48.20415
    13 M. Webber Williams 1:48.21311
    14 F. Massa Sauber 1:48.55116
    15 D. Coulthard Red Bull 1:48.86612
    16 C. Klien Red Bull 1:48.87711
    17 C. Albers Minardi 1:49.16612
    18 R. Doornbos Minardi 1:49.20815
    19 T. Monteiro Jordan 1:50.74013
    20 N. Karthikeyan Jordan 1:51.59414

    Protesten tegen sharia in Canada

    pberends en Belthazor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

    IcoonHet voornemen van Ontario, een provincie van Canada, om de moslimsgemeenschap aldaar toe te staan rechtbanken volgens de strenge islamitische sharia-wetgeving in te stellen, stuiten op fel verzet. Het gaat om rechtbanken (eigenlijk een soort comités) waar onder leiding van een imam bemiddeld wordt bij familiegeschillen. De comités mogen alleen optreden als beide families daarmee akkoord gaan. Verder mag geen enkele uitspraak in strijd zijn met de Canadese wet.

    Toch voorzien velen problemen omdat op vrouwen grote druk kan worden uitgeoefend om akkoord te gaan met een sharia-rechtbank. In Ontario bestaan al religieuze tribunaals voor katholieken en joden. De shariarechtbank zou net als deze tribunaals moeten adviseren in kwesties als echtscheiding en voogdij, maar dan wel op de islamitische wetgeving gebaseerd.

    Vrouwen- en mensenrechtenorganisaties zijn bezorgd over de shariacomités. Volgens hen zijn onder de sharia vrouwen namelijk niet gelijkwaardig aan mannen. De regering stelt echter dat de processen alleen gebaseerd worden op de sharia, en dat vrouwenrechten beschermd blijven onder de Canadese wet.

    Den Haag
    Ook buiten Canada werd deze week geprotesteerd. Onder meer bij de ambassade in Den Haag. Daar demonstreerden tientallen leden van de internationale actiegroep 'No Sharia'. Actievoerster Eberahimi Por, een in Nederland wonende Iraanse, stelde daarbij dat de sharia geen recht is voor mensen, maar mensen vernietigt . Zij wees op steniging van overspelige vrouwen en de ophanging van homo's die in naam van de sharia gebeuren in sommige moslimlanden.

    De actiegroep vreest dat met name islamitische vrouwen in Ontario de dupe worden. ''Zij leven nu een vrij leven en weten niets van de sharia. Straks moeten zij in huis blijven en een hoofddoek dragen op straffe van een pak slaag.'' De activisten zijn ook bang dat andere westerse landen met een moslimgemeenschap het voorbeeld van Ontario zullen volgen.

    McRae test Skoda Fabia

    Colin McRae heeft succesvol een Skoda Fabia WRC getest voor zijn deelname volgende week aan de WRC rally van Wales. De wereldkampioen van 1995 heeft twee dagen getest in Schotland met co-piloot Nicky Grist.

    De bedoeling van de test was om de twee weer aan elkaar te laten wennen aangezien ze voor het laatst in 2003 bij elkaar in de auto zaten. Natuurlijk konden de beide heren ook aan de auto wennen aangezien ze nog nooit eerder voor Skoda hebben gereden.

    McRae: "Het enigste waar ik nu mee bezig ben is om de auto zo snel mogelijk te besturen. Dat is de enige manier hoe je goed met deze wagens kan rijden. Het belangrijkste is om vertrouwen in de auto te krijgen."

    Nadat de Schot in 2004 in Le Mans mee heeft gereden, en in 2005 voor Nissan uitkwam in de Dakar, wil hij volgend jaar toch terugkeren in het WRC.

    Verliefde burgemeester kan Zaanstad 2 ton kosten

    Burgemeester Henry MeijdamEen relatie tussen de burgemeester en de gemeentesecretaris kost de gemeente Zaanstad wellicht tweehonderdduizend euro. Eerder werd in berichtgeving gesuggereerd dat gemeentesecretaris Maria Overmars vrijwillig zou zijn opgestapt, nadat duidelijk was geworden dat er tussen haar en VVD-burgemeester Henry Meijdam iets moois opbloeide. In een verklaring noemde de gemeente het opstappen van Overmars moedig.

    Uit notulen van een geheim beraad met de lokale fractievoorzitters blijkt echter dat de gemeentesecretaris haar functie niet zonder slag of stoot opgaf. "Enerzijds neemt mevrouw Overmars geen vrijwillig ontslag met volledige opgave van haar rechtspositie. Wel heeft zij aangegeven zo spoedig mogelijk naar een andere baan buiten de organisatie te willen en daar onmiddellijk actief aan te gaan werken. (..) Er is gewerkt aan een overeenkomst, waarin het college een handreiking geeft en mevrouw Overmars aangeeft actief te werken aan een vertrek uit de organisatie. De kosten van deze Gemeentesecretaris Maria Overmarsovereenkomst kunnen op maximaal rond de 200.000 euro komen, afhankelijk van de situatie", zo staat te lezen in het verslag. De verschillende partijen geven aan moeite te hebben met de hoogte van het bedrag, maar concluderen uiteindelijk dat het begrijpelijk is dat de gemeente de overeenkomst heeft moeten sluiten. Afgesproken werd dat de regeling die met Overmars werd getroffen geheim moest blijven.

    Raadslid Louis Bertholet van de lokale partij Zaanstad Transparant is er verantwoordelijk voor dat de notulen toch naar de media uitlekten. Bertholet zegt zich te verwonderen dat het overgrote deel van de raad het gemeentebestuur van Zaanstad zo braaf volgt. "Ik vind echter dat hier sprake is van verduistering van gemeenschapsgeld en dat moet de burger weten", stelt het raadslid.

    De gemeentesecretaris is het hoofd van de ambtelijke organisatie, en is als secretaris en adviseur van het college van burgemeesters en wethouders aanwezig bij raadsvergaderingen en betrokken bij besluitvorming. De nauwe werkrelatie tussen de twee tortelduifjes zou kunnen leiden tot onzuiverheden in het lokaal bestuur, zo werd alom op het Zaanse gemeentehuis gevreesd.

    Vrouw geeft kat kookwasje

    BOOR_TBL had ons via de nieuws-submit te melden:

    kookwasEen Engelse vrouw stond deze week terecht omdat ze haar huiskat heeft gedood door het beest in de wasmachine te stoppen en een kookwasje te geven. Het duurde vijf tot tien minuten voordat kat Fluffy overleed, terwijl hij z'n klauwen brak in de roterende trommel, in een wanhopige poging te ontsnappen.

    De vrouw in kwestie, Holly Thacker (34), dumpte de dode kat daarna in de vuilcontainer en vertelde haar ex-man en twee dochters van 5 en 15 wat ze had gedaan. Haar man dacht aanvankelijk dat het een grap was, totdat ze de kat liet zien in de vuilnisbak.

    Haar ex-man: ''De kat was dood en drijfnat. Ze zei dat het een kookwas was. Ik vertelde haar dat het afschuwelijk en gruwelijk was, en ik ging naar huis.'' De vrouw verdedigde haar daad door te stellen dat ze Fluffy en twee kittens in huis had genomen, nadat een buurman ze wilde doden. Maar Fluffy werd ''vreemd en een beetje gemeen'' door haar te krabben.

    Een dierenarts vertelde dat de angst van de kat duidelijk was door de gebroken klauwen op de pootjes. ''De desoriëntatie door de rotatie en het water moet langzaam en verschrikkelijk zijn geweest, de rode kleur van de kat z'n huid gaf aan dat het water warm was.''

    De rechter oordeelde Thacker schuldig aan mishandeling. ''We beschouwen dit geweld zo serieus dat je mogelijk naar de gevangenis gaat.'' De rechtszaak wordt voortgezet op 18 oktober.

    Liefde is...

    Dit is een vraag wat vele mensen zichzelf wel eens gesteld hebben. Maar een echt antwoord hierop kun je eigenlijk niet geven, er zijn namelijk zoveel dingen te bedenken wat met liefde te maken heeft.
    Wat je kunt doen is een lijstje maken met alle dingen waar je "Liefde is..." voor kunt zetten en als je dan na het zien van dat filmpje nog meer dingen hebt bedacht, dan kun je deze achter laten in de reacties, zodat we allemaal te weten komen wat liefde nog meer in houd.

    Uitslag 3e vrije training GP België

    Op een opdrogende baan waren Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya vanochtend de snelsten in de vrije training. Door de regenval van gisteren, mogen coureurs vandaag om 12.00u hun racebanden kiezen, in plaats van 8.00u. Daarom waren bijna alle coureurs op de baan.

    positiecoureurteamtijdaantal ronden
    1 K. Räikkönen McLaren 1:48.1257
    2 JP. Montoya McLaren 1:48.5169
    3 G. Fisichella Renault 1:48.8838
    4 F. Alonso Renault 1:49.2867
    5 M. Schumacher Ferrari 1:49.52011
    6 J. Button BAR 1:49.7808
    7 M. Webber Williams 1:50.0666
    8 D. Coulthard Red Bull 1:50.13914
    9 R. Schumacher Toyota 1:50.4038
    10 A. Pizzonia Williams 1:50.4499
    11 J. Trulli Toyota 1:50.4519
    12 T. Sato BAR 1:50.75010
    13 F. Massa Sauber 1:50.8778
    14 C. Klien Red Bull 1:50.90714
    15 J. Villeneuve Sauber 1:51.6558
    16 T. Monteiro Jordan 1:51.8539
    17 C. Albers Minardi 1:53.2508
    18 R. Doornbos Minardi 1:53.2508
    19 N. Karthikeyan Jordan 1:53.4805
    20 R. Barrichello Ferrari geen tijd1

    RKC Waalwijk bovenaan in eredivisie

    IcoonDe lokale trots van Waalwijk staat op één in de eredivisie. Voor de vierde keer op rij wist de ploeg van Adri Koster een wedstrijd winnend af te sluiten. In het Mandemakers stadion werd Roda JC met 2-0 verslagen na doelpunten van Hoogendorp en Molhoek. RKC Waalwijk heeft nu 12 punten uit 4 wedstrijden.

    Het komt niet zo vaak voor dat er een ploeg buiten de top 3 na een aantal wedstrijden op de eerste plaats staat. Als het al gebeurt is dat meestal bij de start van het seizoen. Die eer viel de laatste weken te beurt aan AZ. Overigens kunnen de Alkmaarders vanavond al weer boven de Waalwijkers komen wanneer ze weten te winnen van RBC. Ook Feyenoord, dat zondag tegen NEC moet, kan boven RKC uitkomen.


    Meer voetbalnieuws vind je op FOK!voetbal of op FOK!sport

    Mark Rutte wil de VVD niet leiden

    Mark RutteStaatssecretaris van Onderwijs Mark Rutte is niet van plan zich in de strijd om het lijsttrekkerschap van de VVD te gooien. Dat zegt hij in een interview in de Volkskrant. Rutte mist de 'de drive, het machtsgevoel en de ijdelheid' om een gevecht met andere kandidaten te voeren.

    "Van Aartsen moet het gaan doen want hij is de sterkste kandidaat. Ik ga hem helpen. Waarom zou ik er nou naast gaan staan en zeggen: hé, ik moet ook! Dat zou toch pure ijdelheid zijn?", stelt de 38-jarige bewindsman. Hij zou wel ooit een keer lijsttrekker van de liberalen willen worden, maar alleen als het hem in de schoot zou worden geworpen. "Maar om lijsttrekker te worden, is een heel gevecht nodig. Nee, ik denk niet dat ik dat ervoor over heb. Als het erop aankomt, heb ik die machtsdrang niet", zegt Rutte in het interview.

    De leden van de VVD mogen voor de eerstvolgende parlementsverkiezingen hun voorman kiezen. Tot dusver heeft enkel fractievoorzitter en partij-'aanvoerder' Jozias van Aartsen laten weten zich kandidaat te willen stellen. De verwachting is dat minister Gerrit Zalm van Financiën, bij de vorige verkiezingen nog lijsttrekker, af zal zien van de race om het lijsttrekkerschap.

    'Oranje revolutie' ten onder aan corruptie

    Viktor JoesjtsjenkoDe 'oranje revolutie' in de Oekraïne dreigt uit te gaan als een nachtkaars. Donderdag ontsloeg president Viktor Joesjtsjenko zijn voltallige regering, die de laatste tijd onder druk stond na beschuldigingen van corruptie. Premier Julia Timosjenko, met Joesjtsjenko het gezicht van de revolutie, liet daarop weten de banden met de president te willen verbreken.

    Timosjenko verklaarde op televisie dat zij en Joesjtsjenko ieder hun weg zullen gaan. Zij ontkende de corruptiegeruchten, en wees met de beschuldigende vinger naar de naaste medewerkers van de president, die zelf corrupt zouden zijn en haar altijd zouden hebben tegengewerkt. Joesjtsjenko heeft inmiddels de econoom Joeri Jechanoerov aangewezen om een nieuw kabinet te vormen.

    Joesjtsjenko werd eind vorig jaar president van de Oekraïne. Aanvankelijk won zijn pro-Russische tegenstrever Janoekovitsj de verkiezingen, maar na wekenlange protesten over mogelijke stemmenfraude werden deze ongeldig verklaard. Vervolgens won Joesjtsjenko de nieuwe uitgeschreven kiesronde.

    Dure minnares

    Eerder deze week verschenen er verhalen over de relatie van de burgemeester van Zaanstad, Henry Meijdam, met zijn gemeentesecretaris Maria Overmars in de pers. Romantische verhalen over de moedige Maria die kiest voor haar knappe prins en daarom haar baan opgeeft. Ook op de site van de gemeente Zaanstad wordt Maria geprezen voor haar moedige besluit.

    Tot zover het romantische deel van dit blogje, nu even de realiteit. Uit (uiteraard) uitgelekte vertrouwelijke stukken, blijkt dat de moedige Maria wel een klein duwtje in de rug nodig had. Een duwtje in de rug van 200.000 Euro gemeenschapsgeld welteverstaan. Weg is het beeld van de moedige vrouw, Maria is gewoon een ordinaire geldwolf en Henry Meijdam is toch gewoon een laffe slapjanus. Een burgemeester met een beetje ruggegraat was of zelf opgestapt of had toch in ieder geval gezorgd voor een vertrek zonder afvloeiingsregeling. We zullen zien of Remkes wel ruggegraat heeft want dan kan Zaanstad binnenkort een nieuwe burgemeester gaan uitzoeken.

    Wees dus gewaarschuwd en wanneer u de burgemeester van uw woonplaats met een collega een hotelletje in ziet duiken, grijp dan direct in want zijn wip kost u geld!

    Blom, Vroemen eindigen in achterhoede

    Simon Vroemen en Rens Blom konden gisteravond geen indruk maken tijdens de World Athletics Final in Monaco. Op de eerste dag van het evenement eindigde het duo in de achterhoede.

    Wereldkampioen Blom heeft zijn verrassende winst in Helsinki nog niet kunnen bevestigen. Ook in Monaco eindigde de Limburger in de achterhoede. Blom haalde nog wel zijn aanvangshoogte van 5,45 meter (weliswaar in derde instantie), maar gaf dan wegens krampverschijnselen op na twee pogingen op 5,60. ”Ik heb me de afgelopen weken goed laten behandelen, maar het schoot er toch weer in. Daardoor kon ik me niet voor honderd procent geven,” verklaarde Blom zijn tegenvallende prestatie. De Amerikaan Brad Walker pakte met een sprong van 5,86 meter de zege.

    Ook Simon Vroemen viel met een negende plaats in 8.23,97 wat tegen op de 3000 meter steeplechase. De houder van het Europese record weet zijn matige notering aan vermoeidheid. Vroemen eindigde ver achter winnaar Paul Koech. Op de 200 en 400 meter bij de mannen vonden er verrassingen plaats. Tyson Gay liep op de 200 een knappe tijd van 19,96 en daarmee bleef hij onder meer Gatlin voor. Jeremy Wariner kwam er dan weer niet aan de pas op de 400 meter. De Amerikaanse wereldkampioen raakte geblesseerd en kwam strompelend als laatste over de meet. De zege was voor Tyree Washington, in een snelle 44,51. Op de 100 meter bij de vrouwen was er succes voor Veronica Campbell, die de maat nam van Arron en Williams.

    Honkballers naar laatste acht

    De Nederlandse honkballers hebben zich zeer overtuigend gekwalificeerd voor de kwartfinales van het WK. In Haarlem werd ook Canada aan de zegekar gebonden: 7-3.

    Nederland kende met pitcher Diegomar Markwell op de heuvel een moeilijk begin. Hij kreeg al direct een tweehonkslag tegen van Boucher. Mede door knullige fouten in het veld kon hij de score openen. Even later verdubbelde Vanlderstine zelfs de score. Toch was ook de start van de Canadezen bepaald niet indrukwekkend. Al in de eerste inning had Oranje lopers op de honken, maar werd er niet gescoord. Dit veranderde in de vijfde slagbeurt. De Canadese werper Begg moest in die fase zijn meerdere erkennen in de Nederlandse slagploeg. Door hits van Legito, Van ’t Klooster en Kingsale wist eerstgenoemde de thuisplaat te bereiken.

    Even later kwam de équipe van Robert Eenhoorn op voorsprong. Na een honkslag van Isenia en een driehonkslag van Monte werd het gelijk en Monte bracht Oranje op voorsprong na een slag van Legito. Op dat moment was de Canadese pitcher al vervangen. De Noord-Amerikaanse ploeg zette later in de wedstrijd zelfs nog een drietal werpers in. Markwell ging het intussen een stuk beter af: hij kreeg na de tweede inning nog maar weinig hits te verwerken. Door uitstekend verdedigend spel leverden de weinige hits Canada echter geen voordeel op. In de achtste inning besliste Oranje het duel door van 3-2 naar 7-2 uit te lopen, vooral door Canadese veldfouten. Monte, Legito, Rombley en Coffie profiteerden daarvan. Nadat Canada nog terugkwam tot 3-7 wisselde Oranje werper Markwell voor Draijer. In de laatste slagbeurt stond de nieuwe pitcher geen loper meer toe op de honken, zodat de zesde opeenvolgende zege een feit is.

    De laatste keer dat Nederland won van Canada dateerde alweer uit 2001. Dat was tijdens het WK in Taiwan. Op de Olympische Spelen dolf Oranje met 0-7 nog het onderspit. Vandaag spelen de troepen van Eenhoorn om 19.00 uur tegen Panama, waarna later in de week de strijd tegen Cuba plaatsvindt. Op woensdag staan dan de kwartfinales op het programma.


    Stand Poule A:

    Positie:Land:Winst:Verlies:Percentage:
    1Cuba601.000
    2Nederland601.000
    3Panama510.833
    4China330.500
    5Canada230.400
    6Zuid-Korea230.400
    7Brazilië150.167
    8Zweden050.000
    9Zuid-Afrika050.000

    Eindelijk Sheva

    Misschien is hij wel de beste spits van de wereld, op dit moment. De Oekraïner Andriy Shevchenko, uitkomend voor het Italiaanse AC Milan. Shevchenko is een complete aanvaller, die vanuit elke positie en elke situatie een doelpunt lijkt te kunnen maken. Schijnbaar hopeloze voorzetten promoveert hij tot een goal en als hij alleen op de keeper af gaat, staat die bij voorbaat al bibberend te wachten op wat komen gaat.

    Film: Salvador Allende

    Salvador Allende had altijd al de ambitie om van zijn geboorteland Chili een socialistische maatschappij te maken. In 1970 won hij de verkiezingen en begon hij zijn hervormingen. Zijn presidentschap was van korte duur. In 1973 kwam hij tijdens een militaire staatsgreep om het leven. Nu, precies tweeëndertig jaar later, komt regisseur Patricio Guzmán met een documentaire over de opkomst en de ondergang van Salvador Allende.



    Clijsters via zes matchpoints naar finale

    De Belgische Kim Clijsters heeft voor de vijfde keer in haar carrière de finale van een Grand Slam bereikt. Ze won in de halve finale met 6-2 6-7 (4) 6-3 van de als eerste geplaatste Maria Sharapova en speelt morgen de finale tegen Mary Pierce.

    De partij begon met veel breaks van beide speelsters. De eerste vier games hield geen van beiden haar service. De vijfde game lukte dit Clijsters wel in tegenstelling tot Sharapova in de game daarna. Clijsters hield nogmaals haar service en brak voor de vierde keer op rij de service van Sharapova en won daarmee de eerste set met 6-2.

    De tweede set verliep veel anders. Er waren wel enkele breakkansen, maar deze werden niet benut. Tot 5-6 hielden de Belgische en Russische hun service. Bij 5-6 0-40 op de service van Sharapova kreeg de als vierde geplaatste Clijsters drie matchpoints. Sharapova sloeg een aantal sterke services en werkte ze alledrie weg. Dezelfde game kreeg Clijsters nog twee keer de kans om de wedstrijd te beslissen, maar allebei de keren sloeg Sharapova de matchballen weg en won vervolgens de game. Een tie-break moest de winnares van de tweede set gaan uitwijzen. Daarin was Sharapova duidelijk de sterkste met 7-4.

    De partij was weer compleet in evenwicht, Clijsters leek mentaal in het nadeel na het missen van vijf matchpoints. Maar niets was minder waar toen ze in de beslissende derde set meteen een 4-0 voorsprong nam. Sharapova sputterde nog even tegen door een keer terug te breken tot 4-2. Clijsters brak op haar beurt nogmaals naar 5-2 en kon zelf voor de partij gaan serveren. Deze druk kon Clijsters niet aan, ze verloor haar service opnieuw. Sharapova wist dat ze vervolgens haar eigen service moest houden, maar toch was het Clijsters die haar zesde matchpoint kreeg op de service van de Russische. Na ruim twee uur was dit matchpoint wel raak voor de Belgische.

    In de finale speelt Clijsters morgen (in de nacht van zaterdag op zondag om 2.00 uur Nederlandse tijd) tegen de als twaalfde geplaatste Française Mary Pierce. Het kan voor Clijsters haar eerste Grand Slamtoernooi worden dat ze wint, Pierce won in 1995 de Australian Open en in 2000 Roland Garros.

    Laatste reviews en specials
    preview
    Tales of Kenzera: ZAU
    special
    VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
    special
    Random Pics van de Dag #1248
    review
    The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
    special
    Random Pics van de Dag #1246
    special
    Random Pics van de Dag #1245
    ©FOK.nl e.a.