Officieel: Barrichello naar BAR

Het is eigenlijk al langere tijd bekend, maar BAR wilde tot vanmorgen niets bevestigen. Rubens Barrichello verhuist van Ferrari naar BAR Honda.

Rubens Barrichello is sinds 2000 de teamgenoot van Michael Schumacher bij Ferrari. Daarvoor reed hij drie seizoenen bij Stewart Grand Prix. Zijn debuut maakte hij in 1993 bij Jordan. Vanaf volgend seizoen zal hij dus bij het team van BAR rijden.

"Ik ben blij dat ik nu kan bevestigen dat ik volgend jaar bij BAR zal rijden. Ik heb zes fantastische seizoen gehad bij Ferrari en heb er veel races gewonnen. Ik wil iedereen bij Ferrari dan ook bedanken," aldus de Braziliaan. "Mijn doel zal blijven om het kampioenschap voor rijders te winnen, en ik denk dat dat bij BAR mogelijk is. Ik heb het team de laatste tijd goed in de gaten gehouden en ik ben erg onder de indruk van de sfeer binnen het team. Ik kan me niets beters bedenken dan racen bij BAR."

Nick Fry, teambaas van BAR, gaf aan dat de aanstelling van Barrichello in de strategie van BAR past om voor het wereldkampioenschap te gaan. "Rubens is niet alleen een hele goede rijder, hij heeft ook nog eens genoeg ervaring om wereldkampioen te worden," aldus de Brit.