Geen derde Jordan in Canada

Jordan zal in Canada geen derde auto in de vrijdagtrainingen mogen inzetten. Het team krijgt deze straf, omdat Franck Montagny vandaag teveel setjes banden heeft gebruikt.

Op zijn eerste dag als testcoureur voor Jordan heeft Montagny meteen het ongeluk aan zijn zijde. Het team maakte een fout door de Fransman zes setjes banden te laten gebruiken, terwijl vier setjes maximaal zijn toegestaan. De FIA kent geen genade en straft meteen door de derde Jordan een verbod op te leggen voor Canada.

Volgens sport-directeur Trevor Carlin van Jordan was het een fout van het team: "Dit was gewoonweg een fout van het team en we realiseren ons nu dat het de regels overtrad. Er is geen oneerlijk voordeel geprobeerd te behalen en we denken dat we geen voordeel hierbij hebben gehad. We verontschuldigen ons naar de FIA toe voor de inschattingsfout die we hebben gemaakt."

Het is de vraag voor welke coureur dit een tegenslag is. Montagny wil nog niet zeggen of hij zich langer aan Jordan wil verbinden als vrijdagtester. Mocht hij dat niet willen, dan lijky deze fout vooral in het nadeel te werken van Robert Doornbos.