New York Knicks de weg kwijt

Aan de hand van Amaré Stoudemire en Quentin Richardson wonnen de Phoenix Suns vannacht, met 133-118, van de New York Knicks. Dit betekende het zevende verlies op rij voor de Knicks. Stoudemire scoorde 29 punten, en Richardson 25, waarvan zeven 3-punters.

De Knicks begonnen goed, en namen de leiding na het eerste kwart; 33-28. Maar in het tweede kwart namen de Suns afstand, en zouden hun voorsprong nooit meer weggeven. De Suns hadden vijf spelers met tenminste 17 punten, één van hen de zojuist aangetrokken guard Jim Jackson. "De filosofie van deze club is dat wij meer schoten kunnen maken dan onze tegenstander," zei Jackson. "Dat is wat me werd verteld toen ik hier binnen kwam. En nu geloof ik er ook in."
De Suns schoten 54% vanuit het veld, en maar liefst 50% vanaf de 3-puntslijn.

Sinds de terugkeer van point-guard Steve Nash scoorden de Suns 123 punten per wedstrijd gemiddeld. Nash, NBA's beste passer met 10,8 assists per wedstrijd, kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken (7 assists, 9 punten).

Topscorer bij de Knicks werd Jamal Crawford met 40 punten. Coach Herb Williams, de opvolger van de vorig weekend ontslagen Lenny Wilkins, heeft sinds zijn aanstelling beide wedstrijden verloren.

De Sacramento Kings hebben het weer goed opgepakt na het pak slaag van zondag tegen de San Antonio Spurs, 103-73. Tegen de New Jersey Nets, van Vince Carter en Jason Kidd, wonnen de Kings met 113-93. Brad Miller scoorde een season-high 31 punten en Peja Stojakovic deed daar nog eens 25 punten bij.
De Kings speelden zonder All-Star Chris Webber, die in het duel van zondag geblesseerd raakte aan zijn knie.