Davenport verliest van Miskina


De Amerikaanse Lindsay Davenport heeft haar tweede wedstrijd bij het WTA Tour Championships verloren. De nummer één van de wereld verloor met 7-6 en 6-4 van de Russische Anastasia Miskina.

Als ze de finale van het laatste toernooi van dit jaar niet haalt, zou de Amerikaanse haar leidende positie kunnen kwijtraken aan de Française Amelie Mauresmo.

In het laatste groepsduel moet Davenport het opnemen tegen haar landgenote Serena Williams, die nog ongeslagen is. "Ik moet die wedstrijd winnen, dat is duidelijk. Als dat lukt, dan heb ik zeker nog een kans," aldus Davenport.

Zowel Miskina als Davenport hebben nu beide een nederlaag en een overwinning geboekt. De Russische moet het in haar laatste groepswedstrijd nog opnemen tegen haar landgenote Elena Dementieva, die tot nu toe haar beide wedstrijden verloor.

In de andere groep plaatsten Amelie Mauresmo en Maria Sjarapova zich voor de halve finales. Mauresmo won van Svetlana Koesnetsova met 6-3 en 6-2 en Sjarapova versloeg haar landgenote Vera Zvonareva met 6-4 en 7-5. Sjarapova en Mauresmo spelen zaterdag tegen elkaar om de eerste plaats in de poule.