[update 06-08] Jordan volgend jaar met Ford?

Volgens bronnen dicht bij Jaguar is de deal met Cosworth zo goed als rond, wat zou resulteren in een motor die onder de naam van Ford achterin de Jordan zal komen te liggen.

Deze driejarige deal zal tijdens de Grand Prix van Hongarije bekend worden gemaakt. Aan de medewerkers van Jaguar is medegedeeld dat dit geen invloed zal hebben op de toekomst van Jaguar in de Formule 1.

De deal met Cosworth zal zeker invloed hebben op de rijders die er volgend jaar rijden. Aangezien de Cosworth motoren door Ford betaald worden, heeft Jordan vrije keuze, maar als Jordan de motoren zelf moet betalen zal de hoofdsponsor, Deutsche Post, flinke invloed hebben op de rijders. Dit zou dan resulteren in Heinz-Harald Frentzen als tweede rijder.

We zullen tijdens de Grand Prix van Hongarije weten of het waarheid is...

Update
Ford heeft te kennen gegeven dat ze hun naam niet opnieuw willen verbinden aan de sport, dus zal Jordan geen fabrieksteam worden.

De kosten voor de motoren zullen waarschijnlijk worden opgevangen door de hoofdsponsor Deutsche Post / DHL, maar in ruil voor dat geld zal Jordan opgelegd worden om een Duitse coureur in dienst te nemen.
bron: F1Racing.nl