Benchmark Capital Europe investeert in Codemasters

Codemasters heeft vanochtend bekend gemaakt dat zij een grote investering van de firma Benchmark Capital hebben mogen ontvangen. Benchmark neemt hierdoor 40% van Codemasters in bezit.

De financiële injectie zal gebruikt worden om de ontwikkeling van nieuwe games sneller te laten verlopen. Verder zal het bedrijf nieuwe projecten opstarten voor mobiele applicaties, internet en massive multiplayer online games. Een derde deel van het geld wordt gebruikt voor marketing en licenties.

"Benchmark is een goede partner voor Codemasters," sprak David Darling, Codemasters' Chairman & CEO, "Ze delen onze ambitie voor kwalteit, innovatie en het online gamen. We verwelkomen ze in de wereld van games."

Ynon Kreiz van Benchmark Capital Europe, voegt daaraan toe: "Codemasters heeft in de afgelopen 18 jaar keer op keer bewezen in staat te zijn interactieve entertainment te kunnen produceren van hoge kwalteit. We zijn er trots op een actieve rol te mogen spelen in de ontwikkeling van het bedrijf."

Voorbeelden van andere investeringen van Benchmark zijn Alphyra (electronische betalingen) , Betfair (grootste online gokbedrijf ter wereld), eBay en Red Hat.