Oranjes bezoeken Michelle en Barack Obama

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren vandaag te gast in het Witte Huis. Vanuit New York vlogen ze naar Washington voor een ontmoeting met First Lady Michelle Obama. Later kwam ook de Amerikaanse president Barack Obama langs voor een praatje met de Oranjes. Hij was voor een groot deel bij het gesprek aanwezig.

Na de kennismaking met de presidentsvrouw werden eerst wat cadeautjes uitgewisseld. Vervolgens nodigde Michelle Obama de prins en prinses uit om thee te drinken.

Het gesprek is in "bijzonder hartelijke sfeer verlopen", liet de Rijksvoorlichtingsdienst na afloop weten. Benadrukt werden de goede relaties tussen de Verenigde Staten en Nederland. Ook kwam de viering van NY400 aan de orde en spraken de prins en prinses met het presidentiële echtpaar over hun werkterreinen.

Het onderonsje, dat ruim een half uur duurde, had het karakter van een privébezoek. De prins en prinses zijn niet op staatsbezoek in de Verenigde Staten, maar vieren de ontdekking van New York door VOC-kapitein Henry Hudson vierhonderd jaar geleden. Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken, momenteel in New York, was niet mee naar het Witte Huis.


Willem-Alexander en Máxima in het Witte Huis  (foto: ANP)