Alcomobilist vraagt weg in politiebureau

Een 31-jarige automobilist uit Schildwolde was afgelopen nacht goed verdwaald. De Groninger, die een flink stuk in de kraag had zitten, parkeerde zijn auto vlak voor het politiebureau aan de Groningse Rademarkt. De zatlap stapte uit en liep het bureau binnen, en vroeg er de weg naar een bepaalde straat in de stad.

Omdat de man behoorlijk naar drank stonk, lieten de agenten hem niet gaan. Voordat ze dan ook vertelden waar de man langs moest rijden, wilden ze eerst eens testen hoe diep hij in het glaasje had gekeken.

De man bleek een alcoholpromilliage van 1 promille in zijn bloed te hebben, twee maal zo veel als toegestaan. De man bleek een half jaar geleden ook al eens te zijn betrapt op rijden onder invloed. Als reden gaf hij echter op dat hij niet wist met hoeveel alcohol je nog mag rijden.

De agenten stuurden de zuiplap met een proces-verbaal weer op pad. Gelukkig waren de agenten nog wel zo vriendelijk om hem de weg te wijzen naar het adres waar hij moest zijn. Hij moest de weg echter wel te voet afleggen.