Botte rekening nabestaanden omgekomen man

Een 22-jarige Australiër die vorige week donderdag samen met zijn broer onder honderd ton ijs terechtkwam in Nieuw-Zeeland, heeft ongewild zijn familie opgezadeld met een forse rekening. Hij had namelijk een auto gehuurd en de sleutel daarvan zat nog in zijn  zak toen hij bedolven raakte onder het ijs. Het autoverhuurbedrijf verhaalt nu de kosten van de verloren sleutel, bijna duizend euro, op de familie van de man.

De Nieuw-Zeelandse premier John Key reageerde vandaag geagiteerd: "Het bedrijf heeft misschien juridisch een punt, maar zou verder moeten kijken en moeten zien dat het hier gaat om het tragische verlies van twee Australiërs." Hij noemde het bedrijf ‘bot’. Nadat ook vertegenwoordigers uit de toeristensector kwaad reageerden, heeft het autoverhuurbedrijf besloten de kosten kwijt te schelden.

Het stoffelijk overschot van de 22-jarige ligt nog steeds bedolven onder het ijs van de Fox Glacier op het Zuider-eiland. Het lichaam van zijn eveneens omgekomen 24-jarige broer werd enkele uren na het ongeval geborgen.

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.