Mister Domino wil revanche op vorig jaar

Robin Paul Weijers, Mister Domino, wil revanche nemen op het mislukken van de recordpoging van vorig jaar. We hebben het natuurlijk over Domino Day, de dag waarop miljoenen dominostenen in een paar uur worden omgegooid.

Aankomende vrijdag is het alweer de tiende keer dat Weijers een poging doet om een record te halen. Vorig jaar werd het record niet gehaald, maar dit jaar is Weijers vol zelfvertrouwen. Hij gooit er zelfs nog een schepje boven op en maakt het nóg moeilijker dan dat het al was. "Met het thema 'Breaking more World Records than ever' proberen we op één avond tien wereldrecords in domino te breken!", aldus Robin Paul. Onder andere zal de Antilliaanse Olympische atleet Churandy Martina gaan strijden tegen de vallende stenen tijdens een 30 meter lange sprint.

The Challenges

Natuurlijk zijn ook de Builders-challenges weer terug, deze bevatten een groep dominostenen die alleen maar kunnen vallen als een paar bouwers een verbinding leggen tussen de hoofdlijn met domino stenen en de groep met dominostenen. "Het wordt weer een avond vol creatieve topsport", volgens Robin Paul.

WTC Expo

In totaal staan er 4,5 miljoen dominostenen in het WTC Expo in Leeuwarden klaar om te gaan vallen. Er moeten minstens 4.079.381 dominostenen vallen, het huidige record gevestigd door Robin Paul in 2006. De eerste steen is eind september gezet door presentator Hans Kraay jr. Wie aanstaande vrijdag een kettingreactie van dominostenen gaat veroorzaken is nog niet bekend.

Domino Day 2008 wordt aanstaande vrijdag uitgezonden op SBS 6 vanaf 19.25 uur tijdens een avondvullende show. Helaas zal het 'moeilijke' belspel niet ontbreken.