Man met drugs in lijf in koffer aangetroffen

Autopsie op een man die dood in een koffer werd gevonden in een park in een voorstad van New York heeft uitgewezen dat de man een drugskoerier was. De man had vijftig pakketjes heroïne in zijn lichaam en is waarschijnlijk overleden toen een of twee van die pakketjes openbarstten. Dat heeft de politie woensdag gezegd.

Onderzoekers spraken hun verwondering uit dat de man niet was opengesneden om de drugs uit zijn lijf te halen. De heroïne had een straatwaarde van zo'n honderdduizend dollar (72 duizend euro).

De identiteit van de 50- tot 60-jarige man is niet bekend, waarschijnlijk kwam hij uit de Dominicaanse Republiek. Evenmin is bekend wie hem donderdag in de koffer in Tibbetts Brook Park in Yonkers heeft achtergelaten. Het zullen waarschijnlijk niet de drugshandelaren zelf zijn geweest, anders hadden ze de drugs wel uit zijn lichaam gehaald, redeneerde de politie.

Het lichaam van de man werd ontdekt toen medewerkers van het park de grote zwarte koffer bij de ingang van het park wilden weghalen en er een been uitfloepte.