Twentse gemeente wil kauwgombelasting invoeren

De Twentse gemeente Rijssen-Holten is de aangekoekte kauwgommetjes in de winkelstraten beu. Ze zijn er zelfs zo flauw van, dat de Tukkers eraan zitten te denken om belasting te heffen op kauwgom. Dit heeft de burgemeester van de bewuste gemeente, Bort Koelewijn, vandaag laten weten.

Eerder schafte de gemeente al hogedrukreinigers aan, die de ondernemers ter hand konden nemen om de vieze resten van de straten te spuiten. Nu weigert echter iedereen de spuit te hanteren, waardoor de straten even vies zijn als daarvoor. "We kunnen met verkopers van kauwgom in Rijssen afspreken dat ze per pakje een extra bedrag heffen als bijdrage in de schoonmaakkosten", zo opperde de burgervader.

De middenstanders in de beide dorpen hebben de burgemeester laten weten dat de gemeente er maar voor moet zorgen dat de straten worden schoongehouden. Koelewijn is het daar echter niet mee eens. Mocht het invoeren van een dergelijke kauwgombelasting te veel moeite kosten, dan wil hij een fonds in het leven roepen om de winkelcentra schoon en veilig te houden. Dit fonds moet worden bekostigd met een verhoging van de onroerendezaakbelasting.