Man bouwt zelf replica Batmobile

De Batmangekte is naar ongekende hoogten gestegen. Een Amerikaan heeft namelijk in zijn eentje in zijn garage een perfecte replica van de nieuwste Batmobile gemaakt. Deze spectaculaire auto van Batman, die in de nieuwste Batmanfilm The Dark Knight 'Tumbler' is gedoopt, steelt na The Joker en Batman de show.

Alles wat er in de film op zit, zit ook op Bob Dullams Tumbler. Zo beschikt zijn Batmobile over afterburners, enorme wielen achter, het dubbele wiel aan de voorkant en heeft het hetzelfde stealthuiterlijk als in de film.

Dullam heeft alles zelf in elkaar gelast. Enkele algemeen beschikbare foto's en de films zelf waren zijn gids. De filmauto is helemaal compleet met een op maat gemaakt Batmanpak.

Als Bob moet schatten, dan heeft de Tumbler hem aan manuren en materiaal tussen de vijftig- en zeventigduizend dollar gekost. En ondanks dat menigeen het karretje graag in handen wil hebben, is Dullam niet van plan de unieke auto te verkopen. Hij wil namelijk eerst een Batpod in elkaar zetten, pas dan is zijn levenswerk compleet. Misschien wil hij dan de hele collectie aan de man brengen.


Misschien wil The Joker er ook wel eentje?