Amerikaan perst eigen moeder af

Icoon OpmerkelijkDe 47-jarige Amerikaan Garry Lamar heeft duizenden euro's van zijn moeder afgetroggeld. Dit deed hij door haar enige levensgezel, een kat, met ontvoeren te bedreigen. Dat beweert althans zijn 78-jarige moeder, die haar beklag bij de politie heeft neergelegd.

Hierop heeft de politie Garry in de boeien geslagen. Nadat hij van de rechter te horen kreeg dat hij niet meer in de buurt van zijn moeder mocht komen, werd hij weer op borgtocht vrijgelaten.

De problemen tussen moeder en zoon duren al een tijdje voort. Ruim een jaar geleden zette ma zoonlief Garry het huis uit, omdat hij haar mishandelde. Hierop begonnen de chantages. De kat die Garry dreigde te ontvoeren - en eenmaal inderdaad ontvoerde - was erg belangrijk voor de bejaarde vrouw. "Sinds ze alleen woonde sprak ze over die kat als haar metgezel", aldus een woordvoerder van de politie. Onder deze druk maakte zij zeker twaalf keer geld aan haar zoon over. Het totale bedrag wordt geschat op ruim twintigduizend dollar (= ongeveer 15.000 euro), maar het financiële onderzoek is nog gaande.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.