Metro stopt paar mm voor gevallen Belg

OpmerkelijkIn het Belgische Sint-Jans-Molenbeek is de 74-jarige gehandicapte Théodore Van Oyenbrugge op het nippertje aan de dood ontsnapt. Hij gleed op het metrostation Ribaucourt uit en belandde dwars over de rails. Een net optrekkende metrobestuurder kon nog net op tijd op de rem trappen. De metro kwam vijf millimeter voor Van Oyenbrugge tot stilstand. De bestuurder zat wel lijkbleek in zijn cabine, want hij dacht dat hij de man had overreden.

''Gelukkig was het rijtuig nog maar pas vertrokken, anders zou de snelheid veel hoger hebben gelegen en kon de bestuurder onmogelijk op tijd gestopt zijn. Ik zag de lichten naderen en wist dat het met mij gedaan was. Maar na een vreselijk lawaai van ijzer dat op ijzer schuurt stopte het gevaarte op een paar millimeter van mijn linkerbeen. Ik krijg er nog kippenvel van als ik er over vertel'', zegt Van Oyenbrugge.

Momenteel ligt hij nog in het ziekenhuis, met een geschaafd been en een dikke buil op zijn voorhoofd. Van Oyenbrugge beseft dat hij ongelofelijk veel geluk heeft gehad. Want voor hetzelfde geld was hij zijn been kwijt, of erger nog, was hij helemaal vermorzeld. Volgens het metrobedrijf ontsnapte hij overigens tweemaal aan de dood. Hij had immers net zo goed geëlektrocuteerd kunnen zijn.



Vader Abraham Théodore Van Oyenbrugge