Binnenkort vader dochter Smith bekend

SubheaderHet is nog steeds niet duidelijk wie de verwekker is van de zes maanden oude Dannielyn, het dochtertje van de in februari gestorven Anna Nicole Smith. Een rechter op de Bahama’s, waar Smith is begraven en waar Dannielyn momenteel verblijft, heeft beslist dat er DNA van het meisje moet worden afgenomen dat gebruikt zal worden om uit te maken wie nu de 'echte' vader is van het kind.

De ruzie over wie de vader is van Dannielyn was al voor de dood van Smith bezig. In december vorig jaar spande Birkhead al een rechtszaak aan. De officiële geboorteakte vermeldt Howard K. Stern als de vader, maar Larry Birkhead beweerde toen al de verwekker te zijn. Hij probeerde via de rechter een DNA-test af te dwingen, waarin hij nu dus geslaagd is. Birkhead en Stern zullen beiden DNA-materiaal afstaan voor de vaderschapstest. Volgens de advocaat van Stern zou er nog in beroep kunnen worden gegaan tegen de beslissing van de rechter, maar zijn ze dit niet van plan. "We zullen doen wat ons wordt opgedragen", verklaarde hij tegenover het Amerikaanse tijdschrift People. "Mijn cliënt wil dit zo snel mogelijk afsluiten en achter zich laten."

De uitslag van de test is hoogstwaarschijnlijk ook beslissend in de rechtszaak over de voogdij van de baby. Naast Birkhead en Stern wil namelijk ook de grootmoeder van Dannielyn, Virgie Arthur, voor haar zorgen.

Met dank aan dimage voor de submit.