FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 maart 2007

Groepsindeling geschrapt door ATP

Na een periode van drie maanden heeft de ATP organisatie al een streep gehaald door het groepsindelingformat bij toernooien. De ATP maakt bekend dat men gewoon weer op de oude voet verder gaat met het knock-out systeem.

Op verschillende toernooien dit jaar heeft men geprobeerd om de toernooien van start te laten gaan met een groepsindeling, maar de spelers hadden veelvuldig kritiek op de nieuwe indeling. Spelers als Roger Federer en James Blake zijn grote tegenstanders van het systeem dat spelers, ondanks een verloren partij, de mogelijkheid biedt een ronde verder te komen. Toernooien in Estoril, Bastad en Queen's zouden meewerken aan het experminent, maar worden nu dus teruggedraaid naar het oude format.

Jenner niet in Jong Oranje

Julian Jenner heeft zich afgemeld voor de komende duels van Jong Oranje. De aanvaller van AZ ondervindt nog teveel hinder van een knieblessure.

Jenner zou door de blessure al zeker de oefeninterland tegen Ierland in Venlo missen, maar reist nu ook niet mee af naar TsjechiŽ. Als vervanger voor Jenner heeft bondscoach Foppe de Haan de voor RKC spelende Tim Janssen opgeroepen. Janssen is de vijfde speler die tijdens aankomende wedstrijden zijn debuut voor Jong Oranje zouden kan maken. Ook Roy Beerens (NEC), Jens Janse (Willem II), Jeremain Lens (AZ) en Evander Sno (Celtic) zijn als nieuwelingen opgeroepen.

De perfecte vriendin

Jim Bean is best een aardig slokje als het om sterke drank gaat. En als je dan met een reclamefilmpje komt waaruit blijkt dat ik (en 90% van de mannelijk Nederland) zo ongeveer de ideale man ben. Tja wat moet je dan nog zeggen behalve wat de submitter al schreef:
quote:
doe mijn zo'n vriendin!
Ik stem voor, maar ja zoals met al het moois in het leven, ze zal wel onbetaalbaar zijn....

Met dank aan z88mer voor de submit.

Allemaal poesjes

Na een drukke dag met mensen die zich op allerlei manieren pijn doen is het tijd voor wat ''aaaaaah wat lief'' filmpjes met een compilatie van lieve, ondeugende en gekke katten, sommige oud, sommige nieuw maar allemaal schattig en knuffelbaar.

En dit filmpje kun je als experiment gebruiken, toen ik het hier afspeelde had ik binnen een paar seconden de aandacht van al mijn katten....

En om af te sluiten een poes die heerlijk in de wasbak ligt. en dat terwijl de kraan aanstaat, dat hoef ik hier niet te proberen.

Takka in Hellgate: London

De releasedatum staat nog niet vast, maar er zijn wel wat nieuwe screenshots vrijgegeven waarin een nieuw karakter zijn opwachting maakt.T(j)akka

Takka is een soort kruising tussen een klassieke ridder en een samurai; hij voert zijn moordkunsten het liefst hakkend en snijdend uit.
Een groot harnas en een katana zijn alles wat deze man(vrouw?) nodig heeft om het hellegepuis neer te leggen.
De game wordt dit jaar nog verwacht.

3x2 Werelden

Er zijn weer drie nieuwe 360 screenshots verschenen van Two Worlds.
Deze game zal op de Xbox 360 een "klassieke" adventure/rpg stijl aannemen, terwijl er op de PC een MMO element wordt toegevoegd.Of deze MMORPG-gameplay ook op consoles zal verschijnen is niet bekend. In deze modus zal de speler met vele spelers tegelijk op een server kunnen rondlopen, met zowel PvP als PvE mogelijkheden.De release staat vooralsnog in mei van dit jaar gepland.

De politie is je beste vriend

Ok, dit kan weleens een langlopende serie worden. Politie over de hele wereld die behoorlijk de fout in gaan.

We beginnen met een paar agenten in Amerika (waar anders?) die ťven over het hoofd zien dat hun 'verdachte' uit haar kut bloedt ťn 3 maanden zwanger is. Da's volgens mij een redelijk foute combinatie en het eerste dat oom en tante agent zouden moeten doen is een ambulance bellen. In plaats daarvan gaat ze de cel in, met alle gevolgen van dien...

Alonso test niet in MaleisiŽ

Huidig wereldkampioen Fernando Alonso zal volgende week in MaleisiŽ niet testen voor het team van McLaren Mercedes. De Spanjaard zal daarentegen gaan werken aan de doorontwikkeling van de auto in de McLaren-fabriek in Woking.

Lewis Hamilton zal wel in actie komen tijdens de testweek in voorbereiding op de Grand Prix van MaleisiŽ. Naast Hamilton zal ook testcoureur Pedro de la Rosa meters gaan maken voor het Britse team. Alonso gaat zich bezighouden met de voorbereiding van de testsessies door middel van een geavanceerde simulator in de fabriek.

Waterman wil bij AZ blijven

Boy Waterman komt sinds de winterstop uit voor AZ. De doelman heeft echter nog steeds een doorlopend contract met SC Heerenveen. Waterman zou graag zien dat de club uit Alkmaar gebruik maakt van de koopoptie in zijn huurcontract zodat hij bij AZ kan blijven spelen.

"Zoals het nu gaat, voelt het goed aan. De club zit vol ambitie en dat spreekt me aan. En als ik de komende maanden goed blijf presteren, is er geen reden om voor een ander als keeper te kiezen. Ik heb mijn toekomst dus zelf in de hand", vertelt de sluitpost.

Waarschijnlijk zal AZ wachten met de beslissing over de toekomst van de talentvolle keeper tot het einde van het seizoen. Waterman, ook keeper van Jong Oranje, kan voor een gelimiteerde transfersom vertrekken uit Friesland.

Downloaden wordt niet strafbaar in hele EU

Icoon PiracyHet downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal, zoals muziek en films, blijft legaal in de Europese Unie. VVD-EuroparlementariŽr Toine Manders diende in december een voorstel in om consumenten die inbreuk maken op iemands auteursrecht te vervolgen voor heling. Dit plan heeft het bij de stemming dinsdag niet gehaald.

Manders wilde met het voorstel de productie van namaakartikelen tegengaan en daarnaast zou downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal strafbaar gesteld worden. Mensen die muziek of films van internet downloaden zouden dan vervolgd kunnen worden, zelfs als zij het gekocht hebben in een webwinkel die auteursrechten schendt, zoals AllofMP3.com. Volgens de Nederlandse wetgeving is het downloaden van muziek of films niet strafbaar.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Echtpaar in scootmobiel overvallen

PolitieIn Amsterdam-Noord is afgelopen nacht een bejaard echtpaar op uiterst gewelddadige wijze overvallen. De 72-jarige man en de 61-jarige vrouw reden per scootmobiel op het Olaf Palmeplein toen drie jonge mannen hen van achter aanvielen.

Het stel werd met een honkbalknuppel bewerkt en raakte daardoor gewond aan het hoofd. Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De buit bedroeg maar 'liefst' een pakje shag en een pinpas. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden.

Politie rolt inbrekersbende op

Icoon PolitieBij een rechercheactie in Amsterdam zijn maandagochtend twaalf leden van een bende opgepakt. Zij worden verdacht van het plegen van zo'n tachtig bedrijfsinbraken. De kern van de bende zit nu vast. In totaal zijn door het hele land inmiddels dertig verdachten aangehouden. Er worden meer arrestaties verwacht.

Met de inbraken van de bende ging vaak veel geweld gepaard. Bij twee inbraken werden bewakers met een moker mishandeld. De verdachten van dat misdrijf zijn opgepakt.

De meeste bendeleden zijn van Marokkaanse afkomst. Zij begonnen in de kleine misdaad en doorliepen een criminele carriŤre, aldus de politie.

Met dank aan Paaskonijn voor de submit.

Zwerver klust bij als babysitter

Een 35-jarige moeder uit Londen wilde eens lekker gaan winkelen, maar zat met haar baby van acht weken in haar maag. Gelukkig was een babysitter snel gevonden. Ze gaf haar kind tijdelijk aan een zwerver die voor een warenhuis zat.

De verbouwereerde dakloze wachtte ruim een uur tevergeefs op de vrouw, die met haar vriend aan het shoppen was. Toen de zwerver het babysitten beu werd, gaf hij de baby aan het winkelpersoneel, die subiet de politie waarschuwde.

Het heeft nog even geduurd voor de politie de jonge ouders had gevonden. Pas toen ze in de gaten kregen dat er wel erg veel politie op de been was, gingen ze maar eens kijken waar hun dochter uithing. Het meisje is inmiddels overgebracht naar de kinderbescherming, de moeder zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Naaktfoto agente belandt bij collega's

Een politieagente uit AustraliŽ heeft haar collega's op een aangename manier verrast. In plaats van het afgezaagde bakkie koffie en een donut meebrengen heeft zij een foto van haar boezem naar haar collega's gestuurd. De vrouw nam de gewaagde foto met haar GSM, opdat ze de foto naar haar vriend kon sturen.

Maar in plaats van dat de foto alleen haar vriend onder ogen kwam, kon de rest van het korps van haar lichaam meegenieten. Waarschijnlijk heeft de vrouw bij het versturen een foutje gemaakt, aldus een woordvoerder van de Australische politie.

Op de foto was de jonge vrouw te zien in een weinig verhullend jasje. Dit jasje gunde de kijker een fraaie blik op haar borsten. Ook het naamplaatje van de vrouw was duidelijk op de foto te zien.

Het politiedepartement heeft de zaak in onderzoek. Het zal bekijken of de vrouw een strafrechtelijke fout heeft begaan met deze foto.

De agente
Een deel van de betreffende foto.

Met dank aan Netsplitter voor de submit.

Haase onderuit in Miami

Robin Haase is in de eerste ronde van het Master Series-toernooi van Miami uitgeschakeld. De Haagse qualifiŽr verloor met tweemaal 6-4 van de Argentijn Juan Monaco.

De wedstrijd moest twee maal worden onderbroken door de regen. In beide sets serveerde Monaco, de nummer 54 van de wereld, beter dan Haase, waardoor de Nederlander zijn servicegames niet eenvoudig wist binnen te halen. In de eerste set was ťťn break bij 3-3 voldoende voor setwinst voor de Argentijn. In de tweede set werd Haase al in zijn eerste servicegame gebroken, maar nu wist de 19-jarige Nederlander wel meteen terug te breken. In de game daaop moest Haase zijn service weer inleveren en na de regenpauze gaf Monaco die break voorsprong niet meer uit handen, waardoor hij toch vrij eenvoudig doorgaat naar de tweede ronde.

Man verkracht hond van vriend

Icoon OpmerkelijkEen Zweed deed een bizarre ontdekking toen hij zijn hond hoorde janken. Toen hij op het piepende geluid van zijn viervoeter afging betrapte hij een vriend op het verkrachten van het dier. Dat gebeurde in een appartement in NorrkŲping.

De kennis was op bezoek bij zijn vriend. De verkrachter had het dier naar het toilet gelokt en vergreep zich toen aan de viervoeter. Het baasje van de hond heeft aangifte gedaan, maar de dader gaat vrijuit. Verkrachten van dieren is in Zweden namelijk niet strafbaar.

Basisplaats lonkt voor De Zeeuw

Het lijkt er op dat Klaas-Jan Huntelaar en Demy de Zeeuw voor het EK-kwalificatieduel van Oranje tegen RoemeniŽ in de basis starten. De twee kregen vandaag tijdens de training van het Nederlands elftal uit handen van bondscoach Marco van Basten oranje hesjes uitgereikt. Voor Maarten Stekelenburg en Wilfred Bouma lonkt er ook een basisplaats.

Huntelaar zal aankomende zaterdag waarschijnlijk de plaats innemen van Dirk Kuijt als centrumspits en De Zeeuw lijkt Denny Landzaat te verdringen als verdedigende middenvelder.

Campagne SP voor Irak-onderzoek

Icoon BinnenlandsDe SP is een publieksactie begonnen voor een onafhankelijk onderzoek naar de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak. De partij gaat de komende weken op internet en in het hele land handtekeningen inzamelen, in samenwerking met het burgerinitiatief 'Openheid Over Irak'.

Dergelijke onderzoeken zijn ook in andere Westerse landen gehouden. Harry van Bommel, de buitenlandse zaken woordvoerder van de SP, stelt dat onderzoek in de Verenigde Staten en Groot-BrittanniŽ heeft aangetoond dat belangrijke informatie over de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak onjuist was. De SP'er wil nu weten of de Nederlandse regering met of zonder die wetenschap de beslissing heeft genomen om politieke en militaire steun te leveren aan de oorlog.

De nieuwe coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie hebben onderling afgesproken dat er geen onderzoek naar de Nederlandse steun aan de Irak-oorlog komt. Binnenkort wordt het onderwerp in de Eerste Kamer behandeld en met de opgehaalde handtekeningen wil de SP haar pleidooi in de Senaat kracht bij zetten.

Op de website van de SP kan het publiek de actie ondersteunen.

'GeenStijl is establishment geworden'

Icoon Internet Ondanks dat GeenStijl door Dutch Bloggies tot beste weblog is verkozen, blijkt de jury van de organisatie tot het laatste moment zeer verdeeld te zijn over de winnaar. Het regende kritiek op GeenStijl binnen de jury. Zo kwamen er uitlatingen als "ik word er zo moe van" en "zo onder de gordel". De scherpste kritiek is dat GeenStijl weinig vernieuwend is en dat ze deel zijn geworden van het establishment in de media. "Ze zijn geworden waar ze jaren tegenaan schopten, een machtsfactor van betekenis waar mensen rekening mee houden", aldus de jury.

Deze laatste opmerking schoot bij GeenStijl in het verkeerde keelgat. In plaats van de award te begroeten, besloot GeenStijl-directeur Dominique Weesie in een BNN-programma de aanval in te zetten tegen de organisatie. "Het is zo'n navelstaarderij, van een clubje van 15 hardcore webloggers die allemaal schrijven voor hun tante en zusje. Vervolgens gaan ze dan een weblogwedstrijd uitschrijven volgens hun normen en waarden", aldus Weesie over Dutch Bloggies.

Weesie vindt dat de weblogwedstrijd door BNN gehouden moet worden. "Het zou veel geloofwaardiger zijn als een omroep zoals BNN, die toch heel veel jongeren vertegenwoordigt, bijvoorbeeld dit soort verkiezingen zou houden. Dat maakt het een stuk geloofwaardiger". Zelfs de presentatrice van BNN begreep dat dat ook niet heel geloofwaardig over zou komen. "Ik kan me een of andere samenwerking herinneren tussen BNN en GeenStijl", zei ze. "Die is er nog steeds. Maandag zit ik weer bij jullie", aldus Weesie. GeenStijl en BNN gaan samen immers een televisieprogramma maken.

Di Luca mist Milaan-Sanremo

Danilo di Luca verschijnt niet aan de start van Milaan-Sanremo. De 31-jarige Italiaanse wielrenner van Liquigas ontbreekt in de eerste grote klassieker van het seizoen wegens de naweeŽn van een griepaanval. Hierdoor miste hij ook al Tirreno - Adriatico.

Di Luca won eerder deze maand de eendagswedstrijd Milaan-Turijn. In 2005 was de Italiaan de sterkste in de ProTour-competitie. In dat jaar won hij onder meer de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl.

Familiedrama in Nuenen

Icoon PolitieIn een woning aan de Laan van Nuenhem in Nuenen zijn woensdagochtend twee lichamen aangetroffen. De politie had het huis doorzocht nadat familieleden hadden gemeld dat er mogelijk iets aan de hand was. Het is nog niet duidelijk hoe de twee om het leven zijn gekomen.

Het gaat om volwassen personen, volgens buurtbewoners een echtpaar, bestaande uit een 60-jarige man en een 54-jarige vrouw. Ook zou het om een familiedrama gaan. De buurtbewoners beschrijven de slachtoffers als hele gewone en rustige mensen. Vijfentwintig politiemensen werken aan de zaak.

Met dank aan Simsfan88 voor de submit.

Top of Flop User's Choice: Alamo Race Track

Naast Top of Flop hebben we ook Top of Flop User's Choice. Jullie bepalen hier wat we ten gehore brengen door suggesties in te sturen, vorige week hadden Lily Allen met Alfie, wat resulteerde in een gelijkstand, namelijk 8 flops tegenover 8 tops.

Ik heb weer genoeg tips binnengekregen, deze week is de tip van LennyKravitz: "Niet doorsnee en nog van eigen bodem ook!"
Namelijk Alamo Race Track. In Frankrijk zijn ze al succesvol, het Franse label van de band, Fargo, die ook goede contacten in Duitsland heeft, doen hun best voor de Nederlanders die hier maar niet doorbreken.

Bekijk hier Alamo Race Track met The Northern Territory

Het is een beetje Racoon-Interpol-achtig, leuke clip, leuke sound!
Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Voor meer songs, klik hier voor de 3voor12 luisterpaal.

Unibet heeft sponsor voor Frankrijk

Unibet.com wil met een speciale hoofdsponsor voor Franse koersen afdwingen dat de ploeg toch mag starten in Frankrijk. Unibet is een gokbedrijf en de Franse wet verbiedt buitenlandse bedrijven reclame te maken voor gokken.

"We hopen hiermee de heisa te omzeilen", aldus ploegleider Hilaire Van Der Schueren. Aankomende zondag zal de naam van de geldschieter bekend worden gemaakt. Of de ploeg daarna daadwerkelijk kan meedoen aan wedstrijden van de ASO, de organisatie van de Ronde van Frankrijk, is nog maar de vraag.

Als negentiende ploeg kreeg Unibet een ProTour-licentie. ASO is ťťn van de grote wielerorganisaties die achttien ploegen als limiet wil hanteren als het gaat om het automatisch vergeven van startrecht aan ProTour-ploegen.

Somers langer bij FC Utrecht

Hans Somers heeft zijn contract bij FC Utrecht met twee seizoenen verlengd. Het nieuwe contract van de Belgische middenvelder loopt nu tot medio 2010. Somers speelde bij Lierse SK en het Turkse Trabzonspor, voordat hij in het seizoen 2004-2005 de overstap naar FC Utrecht maakte.

"Ik kon geen enkele reden bedenken om niet te blijven", aldus de Belg. "Voor mij was het snel duidelijk toen de club aangaf met me verder te willen. Bovendien heeft mijn familie het ook erg naar hun zin. Ik had het ons zoontje Senne niet aan kunnen doen om naar een andere club te gaan. Hij is een absolute fan van FC Utrecht!"

Opening Betuwelijn opnieuw vertraagd

Half juni zullen de eerste treinen rijden over de Betuwegoederenspoorlijn naar Duitsland. Verkeersminister Camiel Eurlings heeft dat woensdag de Tweede Kamer laten weten. Daarmee is de opening van de Betuwelijn opnieuw vertraagd.

In december werd bekend dat de eerste treinen niet begin dit jaar, maar zeker twee tot drie maanden later over de Betuweroute zouden rijden. De tunnelvoorzieningen waren niet op orde, terwijl de baan klaar is. Die spelen de bouwers nog steeds parten. Daardoor duurt het weer ruim twee maanden langer voor deze peperdure verbinding in gebruik kan worden genomen.

Uit de planning van de aannemer en een onafhankelijke toets blijkt dat het resterende werk aan de zogeheten tunneltechnische installaties (TTI) niet voor midden mei gereed is. Met het papierwerk daarna voor het testen en vrijgave kan de ingebruikname niet eerder dan in het weekeinde van 16 en 17 juni plaatsvinden, aldus Eurlings.

Daarna zullen de testen nog doorgaan. Vandaar dat er de eerste tijd nog 'gebruiksbeperkingen' van kracht zijn. "Er is sprake van een ingroeijaar 2007", aldus de bewindsman. Volgens hem is de Kamer daar in februari al over ingelicht door zijn voorgangster Karla Peijs.

Uitgangspunt is dat aan de volledige vraag van vervoerders naar capaciteit op het spoor wordt tegemoetgekomen.

Cameraman mishandeld tijdens PSV-Ajax

Icoon VoetbalDe wedstrijd PSV-Ajax van vorige week zondag blijkt voor flink wat rumoer te hebben gezorgd. Buiten het juichen van een scheidsrechter die onpartijdig hoort te zijn, blijkt er ook nog een cameraman tegen zijn hoofd te zijn geschopt, met zeker een zware hersenschudding tot gevolg. Hoelang de man in de ziektewet zal zitten is niet bekend.

De cameraman was achter het doel gepositioneerd, hoog op de tribune op een plek die voor het publiek vrij makkelijk bereikbaar was. Een PSV-fan was na de 5-1 nederlaag blijkbaar zo woest, dat hij het nodig vond de cameraman een schop in de nek te geven, van achteren. Getuigen hebben de seizoenskaart van de dader weten te bemachtigen, waardoor de identiteit van deze man bekend is bij de politie. De beveiliging van PSV gaat de beelden onderzoeken en er zal aangifte gedaan worden.

Saillant detail is overigens dat deze cameraman degene was die het beruchte Braamhaarfilmpje maakte. Hierin was te zien hoe de scheidsrechter juichte na een doelpunt.

Twintig jaar cel voor onthoofden schoolmeisjes

Icoon BuitenlandsEen rechtbank in IndonesiŽ heeft woensdag drie mannen veroordeeld tot celstraffen die oplopen tot twintig jaar. Ze krijgen deze straffen omdat ze drie christelijke meisjes hebben onthoofd. Ze begingen deze gruwelijke actie in oktober 2005 in de regio Poso in de provincie midden-Sulawesi.

De hoogste straf kreeg Hasanuddin, hij was namelijk op het idee gekomen om de meisjes te vermoorden om een moslimfeestdag wat extra 'sfeer' bij te zetten. Er is bewezen geacht dat de gedaagde het plan bedacht en anderen aanzette tot terreurdaden, zo verklaarde de rechter.

De twee handlangers van Hasanuddin kregen van een andere rechtbank beiden veertien jaar opgelegd voor hun aandeel in de misdaad. De onthoofding riep wereldwijd afkeuring en walging op. Paus Benedictus veroordeelde de actie als een 'barbaarse moord'.

Met dank aan TiberiuZ voor de submit.

Tien weken celstraf voor stenengooier in Ondiep

Icoon JustitieDe politierechter in Utrecht heeft woensdag een 40-jarige man uit Utrecht veroordeeld tot tien weken celstraf voor zijn aandeel in de rellen in de Utrechtse wijk Ondiep van vorige week.

Rechter P. van Riemsdijk achtte bewezen dat de man vanuit een menigte een steen naar de politie heeft gegooid.

De straf was gelijk aan de eis van de officier van justitie. Rechter Van Riemsdijk was tegen drie andere verdachten uit Utrecht veel milder. Hij legde hen werkstraffen op wegens openlijke geweldpleging en opruiing. De rechter omschreef hen als 'toeristen in eigen buurt en sensatiezoekers'.

De rechter benadrukte dat de straffen hoog uitvallen, niet door de media-aandacht voor de rellen, maar omdat iedereen die ook maar een enkele steen gooit tijdens een rel, bijdraagt aan het uitgroeien van zo'n rel.

Een vijfde Utrechter die een agent beledigde en bedreigde, kreeg een geldboete van 250 euro. De officier had zes weken cel geŽist. Volgens de rechter was deze man toevallig op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip.

Na deze vijf verdachten moeten nog acht mensen voor de rechter komen. Een man die met zijn auto inreed op een groep agenten, moet verschijnen voor de meervoudige kamer (drie rechters). Verder moet een persoon voor de kinderrechter komen. De anderen staan binnenkort eveneens voor de politierechter.

Zweedse baby heet Metallica

Icoon MuziekEen baby in Zweden heeft van haar ouders de naam Metallica gekregen. Metallica is de favoriete rockband van de ouders. Toch was het eerst onzeker of het kind zo kon heten, want de burgelijke stand stak er aanvankelijk een stokje voor. De naam zou volgens ambtenaren te veel op metaal lijken.

Maar de ouders lieten het er niet bij zitten en gingen in beroep. En met succes. Na zeven maanden heeft de rechter besloten dat de naam niet in strijd is met de wet.

Het meisje zou geen nadeel ondervinden van de naam, volgens de rechter. Bovendien hebben de ouders in de tussentijd nog een andere Zweed gevonden die Metallica heet.

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Vraag het aan Googlemutti en Wikisil (vraag)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?"-spelletje en als volwasse ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom-vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

Dus wil jij weten waarom in AustraliŽ het water verkeerd om wegloopt, wat voor standje de Sciccor Sister is, waarom de leuning van een roltrap altijd sneller gaat dan de roltrap zelf, waar Plato het nu toch over had met zijn grot, waarom de aarde om de zon draait en niet andersom, het verschil tussen wittgenstein 1 & 2, hoe een zonnebril werkt of hoe volumemousse werkt, schroom niet en vraag het!

Er komen elke week twee blogjes. Op maandag een waarin je je vragen kunt stellen als een reactie, PM of mailtje en op zondag ťťn waarin twee uitverkoren vragen worden beantwoord, eentje door Googlemutti en eentje door Wikisil.

En onthoud! Er zijn geen stomme vragen, maar wel stomme antwoorden!

PvdA'ers komen met website tegen Wilders

Een groep leden van de PvdA in Amsterdam heeft een website opgericht om de ideeŽn van personen als Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV) tegen te gaan. De internetpagina moet het zaaien van haat tegen bevolkingsgroepen bestrijden.

Dat liet oud PvdA-wethouder van Amsterdam Michael van der Vlis, ťťn van de initiatiefnemers, woensdag weten. Op www.Tegenhaatzaaien.nl staan onder meer columns en informatie over bijvoorbeeld debatten.

Directe aanleiding om de site te beginnen is de door de Partij voor de Vrijheid aangezwengelde discussie over de dubbele nationaliteit van politici. ''De actie van Wilders ging helemaal niet over dubbele paspoorten, maar over het haatzaaien tegen islamitische burgers'', aldus Van der Vlis.

Comitť
De personen achter de internetpagina willen binnenkort een comitť oprichten dat onverdraagzaamheid moet tegengaan. Op dit moment zoeken de PvdA'ers steun bij andere politieke partijen in de Amsterdamse gemeenteraad. Later willen ze ook partijen in de rest van het land benaderen. Wat de groep gaat doen buiten de website, is nog onbekend.

Op de site staat onder meer stuk van Bart tromp, bijzonder hoogleraar in de theorie en geschiedenis van de internationale betrekkingen, die vindt dat de PVV een fascistoÔde partij is geworden door de aanvallen op de staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak en het Kamerlid Khadija Arib. Ook Marcel van Dam doet een duit in het zakje en roept de PvdA op om krachtiger stelling te nemen tegen antivreemdelingensentimenten.

Verdachten drugstransport sturen politie vakantiefoto

Icoon OpmerkelijkDe voortvluchtige hoofdverdachten van het vorige maand in Antwerpen onderschepte transport van 45 ton hasj lijken een spelletje te spelen met de federale politie. Ze stuurden de agenten een vrolijke vakantiefoto. Waarschijnlijk was de foto gemaakt in Thailand.

Paul M., die het brein zou zijn achter het transport, knipte eind februari zijn elektronische enkelband door, waarna hij met enkele bendeleden vluchtte naar het buitenland.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Cel in voor ogen uitrukken na seksweigering

Icoon ShockingDe 31-jarige Mohamed Hadfi is in Frankrijk veroordeeld tot 30 jaar celstraf omdat hij in 2003 in zijn woning in Nimes de ogen van zijn 23-jarige vrouw er uitgerukt heeft. Hadfi kwam tot zijn barbaarse daad omdat zijn vrouw Samira Bari geen zin in seks had. Samira had kort voor het gebeuren al aangekondigd te willen scheiden.

De aanklager omschreef het delict als een ''duivelse marteldaad''. Hij had tegen de man ook 30 jaar celstraf geŽist.

Hadfi's advocaat probeerde nog verzachtende omstandigheden aan te voeren, zoals een mentale ziekte waaraan zijn cliŽnt zou lijden en het huwelijk waartoe hij gedwongen was. Zijn cliŽnt groeide op in het zuiden van Marokko, de vrouw in Frankrijk.

De rechter had er weinig oren naar en veroordeelde Hadfi conform de eis. Bovendien stelde hij dat de ogenuitrukker na het uitzitten van zijn straf uitgezet moet worden naar Marokko. Hadfi moet van de 30 jaar er minstens 20 uitzitten. De vrouw is voor de rest van haar leven blind.


Met dank aan Del_Toro voor de submit.

Pothuizen onder het mes

Patrick Pothuizen zal voorlopig nietin actie kunnen komen voor NEC. De 34-jarige verdediger wordt morgen geopereerd aan een breuk in zijn linkerlies en zijn herstel zal naar verwachting enkele weken in beslag nemen.

Pothuizen sukkelde al langere tijd met een blessure aan zijn linkerbovenbeen. De medische staf van de club uit Nijmegen ontdekte vandaag dat Pothuizen een liesbreuk had. Afgelopen zaterdag, in de competitiewedstrijd tegenExcelsior, begon de lies op te spelen. De verdediger werd toen in de rust gewisseld.

Geruchten rond zwarte Xbox 360 worden alsmaar sterker

Komt de zwarte Xbox 360 er dan toch aan? Volgens engadget wel, want zij beweren van een zeer trouwe bron vernomen te hebben dat de update van Microsofts witte console er daadwerkelijk aan zit te komen.

Als eerste zal er de 'Xbox Elite' verschijnen. Deze 'Elite' versie van de premium, en haar accessoires, zullen allemaal zwart zijn en een oplage van ongeveer 100.000 krijgen. Naast het kleurverschil zal het ook een 120GB HD krijgen en HDMI uitgangen. Deze versie zal voor $479, in de winkels liggen naast de traditionele Core en Premium versie. Na verloop van tijd zal de zwarte 'Elite' na haar uitverkoop plaats moeten gaan maken voor een witte versie met dezelfde inhoud. Deze zal daarna de nieuwe Premium Xbox 360 worden, waarna de Core zal verdwijnen uit het winkelbeeld.

De nieuwe Premium moet koeler gaan worden dan de huidige Xbox 360. Waarschijnlijk zal de machine geen Wi-fi gaan bevatten en over 65nm ter vervanging van de 90nm chips is nog geen woord gerept. Ook zal de High definition speler nog steeds als een apart accessoire verkocht worden. Volgens de geruchten zal de de nieuwe 120GB/HDMI Premium eind deze zomer de oude vertrouwde Premium vervangen voor dezelfde prijs.

Met dank aan 'KoosyNL' voor het melden van dit nieuws.

Drenthe tot 2011 bij Feyenoord

Feyenoord heeft het contract van Royston Drenthe opengebroken en verlengd tot medio 2011. Het oude contract van de 19-jarige linksback liep in 2009 af.

Vorig seizoen maakte Drenthe zijn debuut voor de Rotterdammers en hij veroverde binnen korte tijd een basisplaats. "Ik ben hier ontzettend blij mee", aldus Drenthe vanuit het trainingskamp van Jong Oranje. "Ik was al gek van Feyenoord, maar het clubgevoel wordt alleen maar groter en groter. Als je dan langer mag blijven bij de club waar je hart ligt, geeft dat een gevoel van trots. Ik besef ook dat dit nieuwe contract meer verantwoordelijkheid met zich meebrengt."

De flitsscheiding gaat op de schop

Icoon PolitiekScheiden is sinds 2001 een fluitje van een cent in Nederland. Toen werd namelijk de zogeheten flitsscheiding mogelijk. Daarmee kunnen huwelijken zonder tussenkomst van een rechter worden ontbonden. De flitsscheiding is vrij populair onder de Nederlandse bevolking. Jaarlijks maken er zo'n vijfduizend stellen gebruik van. In de Tweede Kamer is deze scheidingsmethode minder populair. Een meerderheid binnen het Parlement wil het zelfs (gedeeltelijk) afschaffen.

De partijen CDA, PvdA, SP, ChristenUnie en SGP pleiten volgens Nu.nl voor een algehele afschaffing. Volgens de Wereldomroep wil de Kamermeerderheid de flitsscheiding alleen onmogelijk maken voor echtparen die kinderen hebben.

Tijdens een debat over het wetsvoorstel 'bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding' voerden zij twee argumenten aan voor een (gedeeltelijk) verbod. Allereerst is een flitsscheiding schadelijk voor het kind. Ouders beseffen vaak pas na een snelle scheiding dat er ook kinderen zijn, voor wie het een en ander geregeld moet worden. Daarnaast wordt een flitsscheiding in het buitenland niet geaccepteerd.

Voorstanders
De partijen D66 en GroenLinks zijn voor handhaving van de flitsscheiding. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold bracht het volgende in tegen het eerste argument: "D66 gaat uit van weldenkende, zelfstandige mensen die zelf beslissen hoe ze in het leven staan en hoe ze dat vormgeven. Als dat in een huwelijk is, is dat natuurlijk prachtig. En als mensen op een gegeven moment kiezen dat hun huwelijk voorbij is, dan vind ik het geen taak voor de overheid om daar nog eens in te gaan betuttelen."

GroenLinks appelleerde tegen het tweede argument met de woorden: "Als de flitsscheiding in het buitenland niet wordt geaccepteerd, moet de Nederlandse overheid maar gaan ijveren voor de acceptatie daarvan in het buitenland."

Nieuw plan
In het nieuwe wetsvoorstel krijgen kinderen het expliciete recht op omgang met beide ouders. Scheidende ouders moeten ook een ouderschapsplan opstellen. Daarin staan afspraken over levensonderhoud, opvoeding en omgang met de kinderen.

Jaarlijks krijgen in Nederland 58.000 kinderen te maken met een scheiding van hun ouders. SGP-Kamerlid Kees van der Staaij wijt dit aantal aan een "liberale echtscheidingscultuur".

Marco 9: Lil' John

deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7 en deel 8.

Professor Barabas grijnst.
"Middeleeuwen, here we come!" mompelt hij voor zich uit.
Hij springt achter het stuur en rijdt slingerend weg, in de richting van de snelweg. Achterin schudt Marco, diep in slaap, heen en weer. Ze rijden een heel stuk, niet overal even recht en volgens de maximum snelheid, maar uiteindelijk komen ze aan bij een groot kasteel. Barabas plukt Marco uit de auto en draagt hem over zijn schouder in de richting van de poort. Als hij de loodzware klopper op de deur laat vallen wordt deze piepend opengedaan door een knappe jongeman in heel strakke kleren. Met roze haar. En een wenkbrauwpiercing. Hij neemt Marco van de professor over, na de laatste een heel lange zoen te hebben gegeven.
Samen lopen ze naar de kelder, waar een hele grote machine staat naast een kastdeur. De jongeman propt Marco in de kast en loopt naar Barabas. Innig tegen elkaar aangevleid bespreken de twee het plan.
"We sturen hem achter de foeilelijke draak aan!" zegt de jongen, we noemen hem Bram.
"Goed idee, Brammiepammie! Who cares about Suske en Wiske!"
"Komop, we flitsen hem weg!" en zo geschiedt. Ze halen de handels over en Marco verdwijnt uit de kast. Brammiepammie schrijft nog even een a4-tje vol met Marcoís opdracht, over de draak, en flitst dit achter de arme kerel aan.

Drie dagen later wordt Marco wakker. Hij ligt met een gigantische kater op de harde rots van een stuk grond buiten de Middeleeuwse beschaving. Langzaam opent hij zijn ogen en ziet het stuk papier op zijn buik liggen.

"jUh mOEdt dUh fO3ilEluKkuh drA4kzZz zO3kUh en dOodT m4kUhh,"
staat erop. Marco moet het zeker vier keer lezen voordat hij het begrijpt. Een draak. Doodmaken. Waar is hij eigenlijk? Hoe komt hij hier? Het laatste wat hij zich herinnert was het toverdrankje van professor... Oh! Het was wel een slaapmiddel! Woest stampt Marco met zijn voet. Dit is niet eerlijk! Hij begint te lopen, en na een hele tijd merkt hij dat hij in een gigantisch ravijn zit. De muren zijn enorm hoog en onbeklimbaar. Na een flink stuk gelopen te hebben hoort hij ineens kinderstemmetjes om hulp roepen. Hij zet er de pas in en begint te rennen in de richting van het geluid. Dan ziet hij een klein aapje, bovenin een cactus, dat stenen gooit naar een blond meisje en een donkerharig jongetje. Het meisje heeft een wit jurkje aan en een paardenstaart. Als Marco heel goed kijkt zouden het best Suske en Wiske kunnen zijn. Hij rent naar ze toe, en ziet dan pas dat ze op het randje staan van een diep meer, en het is geen luchtspiegeling, want als er een steen in het water spletsjt, vliegen de druppels alle kanten op. Als Marco probeert dichterbij de kinderen te komen gooit het aapje ook naar zijn hoofd stenen.

Dan opeens komt er een man heel hard aangerend. Onderweg sleurt hij Sus en Wis mee, en schreeuwt iets in Marco's richting, die hem kennelijk moet volgen. Marco rent supersnel achter de man aan, en door het stof ziet hij helemaal niks. Als de vreemde man dan eindelijk de kinderen loslaat en stil blijft staan bij een wand van het ravijn, kan Marco zijn ogen niet geloven. Voor hem staat een exacte kopie van hemzelf. Exact.
"Hoi, ik ben Marco," zegt hij.
"What! Gij vermaledijde!" antwoordt de man, "yeah, mijn naam is Lil' John, en ik zie mijzelf genoodzaakt u te arresteren. Okay?"
"Ho!" roept Marco, "wat is er aan de hand?" maar Lil' John luistert niet. Hij haalt een doek onder zijn gewaad vandaan en bindt hiermee Marco's handen vast. Dan sleept hij Marco mee omhoog via een provisorisch uitgehakt trapje. Suske en Wiske zitten uitgeput tegen de wand aan, en zwaaien vermoeid naar Marco, die er helemaal niets van snapt. Eenmaal bovenaan vertelt Lil' John precies wat Marco te wachten staat...

Met dank aan dennistd voor het kasteel in het heden, Glacier voor de homoseksualiteit, Hmaster-II voor de draak, Ryoga voor Tonko, Jappr ook voor Tonko, en ook voor Lil' John, samen met als Hertog_Martin en Alicia-sama.

Volgende week is het aller, aller, allerlaatste deel van Marco! Oh jee! En om het nou een spetterend einde te geven gaat de hele aflevering over het einde van Marco. Krijgt hij een langzame marteldood? En hoe dan? Of wordt hij doormidden geflitst door Barabas en Brammiepammie? Of... weet jij nog iets origineels? Zet het in de reacties en wie weet sterft Marco volgende week zoals jij het wil!

FIFA zet licht op groen voor Sulejmani

SC Heerenveen heeft eindelijk de beschikking over Miralem Sulejmani. De Servische voetbalbond en de FIFA hebben eindelijk het licht op groen gezet voor het 18-jarige talent, dat al in november door de Friezen werd aangetrokken, maar het slachtoffer was van financieel getouwtrek tussen zijn oude club Partizan Belgrado en Heerenveen.

"We hebben een brief gekregen van de KNVB dat hij is vrijgegeven”, aldus voorzitter Koos Formsma. Partizan legde Sulejmani eind vorig jaar een schorsing van een jaar op wegens ‘werkweigering’. De Servische voetbalclub wilde meer geld ontvangen dan de vaste opleidingsvergoeding die Heerenveen volgens de reglementen van de wereldvoetbalbond moest betalen.

Zodoende vond de club dat er geen akkoord kon zijn tussen Sulejmani en de Friezen. De wereldvoetbalbond draaide die maatregel gisteren definitief terug. "Het hoe en waarom weet ik ook nog niet”, aldus Formsma. "Maar het belangrijkste is dat Miralem nu mag spelen."

Binnenkort vader dochter Smith bekend

SubheaderHet is nog steeds niet duidelijk wie de verwekker is van de zes maanden oude Dannielyn, het dochtertje van de in februari gestorven Anna Nicole Smith. Een rechter op de Bahama’s, waar Smith is begraven en waar Dannielyn momenteel verblijft, heeft beslist dat er DNA van het meisje moet worden afgenomen dat gebruikt zal worden om uit te maken wie nu de 'echte' vader is van het kind.

De ruzie over wie de vader is van Dannielyn was al voor de dood van Smith bezig. In december vorig jaar spande Birkhead al een rechtszaak aan. De officiŽle geboorteakte vermeldt Howard K. Stern als de vader, maar Larry Birkhead beweerde toen al de verwekker te zijn. Hij probeerde via de rechter een DNA-test af te dwingen, waarin hij nu dus geslaagd is. Birkhead en Stern zullen beiden DNA-materiaal afstaan voor de vaderschapstest. Volgens de advocaat van Stern zou er nog in beroep kunnen worden gegaan tegen de beslissing van de rechter, maar zijn ze dit niet van plan. "We zullen doen wat ons wordt opgedragen", verklaarde hij tegenover het Amerikaanse tijdschrift People. "Mijn cliŽnt wil dit zo snel mogelijk afsluiten en achter zich laten."

De uitslag van de test is hoogstwaarschijnlijk ook beslissend in de rechtszaak over de voogdij van de baby. Naast Birkhead en Stern wil namelijk ook de grootmoeder van Dannielyn, Virgie Arthur, voor haar zorgen.

Met dank aan dimage voor de submit.

Vrouw licht chatpartner op voor 45.000 dollar

Icoon BuitenlandsEen vrouw uit Singapore die een man voor 45.000 dollar (ruim 30.000 euro) heeft opgelicht, gaat voor zes maanden de gevangenis in.

Maliha Ramu, in het echt een 36-jarige getrouwde vrouw, gaf een valse naam op toen ze via internet contact zocht met Bharani Indran, een IndiŽr die in de Verenigde Staten woont. De vrouw stuurde foto's van Bollywood-actrice Gayatri Joshi naar de man. Ze zei dat ze het zelf was. De twee 'ontmoetten' elkaar enkele jaren geleden in een chatroom en begonnen een internetrelatie.

In 2004 beloofde Ramu dat ze met Indran zou trouwen als hij haar 45.000 dollar zou sturen zodat ze de begrafenis van haar moeder en het huwelijk van een vriend kon betalen. Toen Ramu steeds meer geld vroeg, kreeg Indran argwaan en lichtte hij de Singaporese politie in.

Met dank aan Marcussi voor de submit.

MTV komt met zender Comedy Central

Icoon TelevisieIn navolging van het succes van Comedy Central in de Verenigde Staten en na de recente lancering in Polen en Duitsland, zal op 30 april de nieuwe televisiezender Comedy Central ook te zien zijn in Nederland. De televisiezender wil dat de kijker vanaf 30 april tussen 20.00 uur ’s avonds en 02.00 ’s nachts bij hen terecht kan voor een lach, entertainment en ontspanning. De zender zal de plaats innemen van 'The BOX'. Dit maakte MTV Networks vandaag bekend.

De zender staat in het teken van nationale en internationale comedy. Saturday Night Live, The Office US, The Daily Show, Scrubs, That’s 70's Show en South Park zijn enkele voorbeelden van wat er op deze zender te zien zal zijn.
Daarnaast is er plek voor nieuwe Amerikaanse series als Reno 911, The Showbizz Show en Dog Bites Man. In de programmering is ook plaats voor gerespecteerde Britse comedyseries als Teachers en Peep Show. Ook gaat het kanaal nationale producties uitzenden zoals de Nederlandse versie van Badly Dubbed Porn, Nederlandse korte film en stand up comedy zullen in deze zender niet ontbreken.

MTV Networks Benelux is marktleider op het gebied van muziek en jongerentelevisie. Met de toevoeging van Comedy Central wil men zich richten op een bredere leeftijdsgroep. Door de diverse programmering verwacht MTV Networks ook de kijkers tussen 20 en 34 jaar aan zich te binden. Comedy Central is een, van oorsprong Amerikaans, all-comedy netwerk dat onderdeel uitmaakt van MTV Networks. Comedy Central is te zien op televisie, online te zien op de website, via de breedband op de on-demand webservice Motherload en onderweg via mobiele apparaten.

Kolles positief na AustraliŽ

Spyker F1 teambaas Collin Kolles kijkt ondanks de tegenvallende prestaties in AustraliŽ met een positief gevoel naar de toekomst."Ik heb een heel goed gevoel over gehouden aan dit weekend. Extreem positief ben ik zelfs", zegt Kolles.

Tijdens de eerste race van het seizoen zag de Duitser zijn eerste coureur Christijan Albers in de dertiende ronde uitvallen, terwijl debutant Adrian Sutil op de ronden achterstand de finish haalde. "Ons grootste probleem is de kwalificatie. We krijgen maar niet genoeg warmte in de banden, althans niet op het circuit van Melbourne. Maar als je kijkt naar de tijden die Adrian reed in de race en die vergelijkt met andere teams, dan zie je dat we eigenlijk best competitief waren. Voor de race in MaleisiŽ krijgen we weer nieuwe onderdelen en als we de computer moeten geloven dan wordt dat een grote stap voorwaarts. Maar we moeten nog zien hoe zich dat naar het echt zal vertalen."

Kolles denkt dat Albers na zijn uitvallen nog meer gebrand zal zijn op een goed resultaat in de komende races: "Christijan had een moeilijk weekend, maar hij is een vechter en een hele snelle coureur. En hij zal sterker terugkomen. Nu moeten wij er nog voor zorgen dat we beter worden. We hebben een duidelijk doel voor ogen en we zullen wel zien of we dat gaan halen. Maar ik ben heel positief voor de toekomst."

"Juventus op tribune voor Huntelaar en Heitinga"

Afgelopen zondag tijdens de wedstrijd PSV - Ajax zaten waarnemers van de Italiaanse voetbalclub Juventus op de tribune. Dat meldt althans de Engelse TV zender Channel 4. De Italianen zouden Klaas Jan Huntelaar, die tweemaal scoorde, en John Heitinga hebben bekeken.

De Italiaanse club zal voor beide spelers een grote som geld moeten overmaken. Zowel Huntelaar als Heitinga hebben langlopende contracten in Amsterdam. Channel 4 schat de marktwaarde van de aanvaller op 21 miljoen euro, de verdediger zou een derde van dat bedrag waard zijn. Naast Juve kan Huntelaar ook naar Internazionale of Manchester United aldus het TV-station.

Mocht het tot een overeenkomst met Juventus komen, dan zullen beide voetballers worden herenigd met Zdenek Grygera. De Tsjechische verdediger maakte eerder al bekend naar de Oude Dame te verhuizen. Momenteel komt Juventus uit in de Serie B maar het zal naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen weer op het hoogste niveau meespelen.

Theo Bos tekent bij Rabobank

Theo Bos heeft een contract getekend bij de Rabobank Wielerploegen. De baanrenner tekende vandaag, woensdag, in Alkmaar een contract dat hem tot 2008 aan de Rabobank verbindt. Bos zal niet op de weg actief zijn.

Op de baan zal Bos zijn rondjes fietsen als voorbereiding op de Olympische Spelen in Peking. De ploeg zal hem op zelfstandige basis ondersteunen. Bos blijft dan ook deel uitmaken van de nationale baanselectie van de nationale wielerunie, de KNWU.

”Zijn imago en instelling passen perfect bij onze ploeg. Het is niet meer dan logisch dat we Theo aan boord wilden trekken, “ aldus Theo de Rooij over het aantrekken van Bos. Naast de wegrenners en baanrenners heeft Rabobank ook andere renners onder contract zoals enkele veldrijders.

VS waarschuwen oliefirma's met belangen in Iran

De Verenigde Staten dreigen dat westerse oliebedrijven sancties tegemoet kunnen zien als zij zaken doen met Iran. Dat berichtte The New York Times woensdag op gezag van bronnen binnen de Amerikaanse regering en de oliesector.

De afgelopen maanden heeft Washington olieconcerns en buitenlandse regeringen achter de schermen gewaarschuwd dat dergelijke maatregelen denkbaar zijn als drukmiddel in het conflict rond Irans nucleaire programma.

Volgens het dagblad kan daardoor onder meer een gaswinningsproject van Shell en het Spaanse Repsol ter waarde van 10 miljard dollar onder druk komen te staan.

De VS verdenken Iran ervan dat het in het geheim werkt aan de ontwikkeling van kernwapens. Teheran houdt zelf vol dat zijn nucleaire programma alleen is bedoeld om energie op te wekken. Washington wil Teheran door middel van sancties dwingen zijn nucleaire activiteiten te staken.

Van der Linden weg bij Groningen

Antoine van der Linden vertrekt aan het eind van dit seizoen bij FC Groningen. Het contract van de 31-jarige verdediger loopt dan af en zal niet worden verlengd.

Van der Linden speelde vier jaar voor FC Groningen. In 99 wedstrijden voor de club uit het Euroborg-Stadion scoorde hij vijf keer.

De beslissing na dit seizoen de wegen te laten scheiden, is een gezamelijk besluit. "Wij hebben aan het begin van het seizoen gepoogd het aflopende contract van Van der Linden te verlengen, maar dat is niet gelukt. Daarna zijn wij ons gaan oriŽnteren en wij vinden het nu beter uit te zien naar een andere bezetting van de linkervleugelpositie in de verdediging. Nu we definitief van elkaar weten waaraan we toe zijn, zullen wij onze zoektocht naar een nieuwe linksbenige verdediger verder uitbreiden," aldus algemeen directeur Hans Nijland.

Van der Linden wil zich in een nieuw avontuur storten. "Ik heb hier vier jaar met veel plezier gespeeld, maar ik wil nog ťťn keer de kans aangrijpen om ergens anders te voetballen. Wat het zal worden, weet ik nu nog niet. Het is wel goed dat er nu duidelijkheid is en dat mijn toekomst dus niet meer bij FC Groningen zal liggen."

De komst van Castlevania: Symphony of the Night

Onlangs werd bekend gemaakt dat Castlevania: Symphony of the Night op Xbox Live uit zou komen en deze dag is vandaag aangebroken. Om het spel aan te schaffen zul je 800 MS-points uit moeten geven en je zal dan de mogelijkheid krijgen om een bestand van 95.32 MB binnen te trekken.

Het oorspronkelijke PS-spel Castlevania: Symphony of the Night zet jou als speler in de rol van Dracula's half-vampieren zoon genaamd Alucard. In het spel moet jij je weg terug zien te vinden naar het kasteel van je vader en je wordt gedwarsboomd door allerlei monsters en natuurlijk de puzzels.

Symphony of the Night is het eerste spel dat volledig op Xbox Live Arcade verschenen is en Microsoft is hier blijkbaar zo tevreden over dat ze het limiet van downloaden van 50 MB naar 150 MB veranderd hebben. Let wel, dit is nu alleen nog maar beschikbaar voor de Premium-versie van de Xbox360. Symphony of the Night zelf heeft een kleine verandering in graphics en sound ondergaan. En het nieuwe is natuurlijk dat je via Xbox Live twaalf achievements kunt halen die goed zijn voor zo een 200 gamerpoints.Van Bommel toch voor ťťn wedstrijd geschorst

De beroepscommissie van de UEFA heeft de schorsing van Mark van Bommel voor Champioens League-wedstrijden tot ťťn duel teruggebracht. Dat betekent dat de middenvelder van Bayern MŁnchen op 11 april wel kan meespelen in de return tegen AC Milan.

Afgelopen week schorste de tuchtcommissie van de UEFA Van Bommel voor beide kwartfinaleduels. Dit vanwege zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Real Madrid ťn zijn gebaren na de 3-2 tijdens de eerste ontmoeting met De Koninklijke. Bayern ging met succes in beroep. “Ik had niets anders verwacht", aldus Van Bommel.

Europese PS3 in Italië te verkrijgen

Sinds vandaag kunnen Italiaanse gamers hun PS3 ophalen bij veel winkels. Deze ontwikkeling kwam mede tot stand doordat de winkelier Darty een advertentie had geplaatst dat zij de PS3 twee dagen voor de officiŽle launchdate zouden verkopen. Als reactie op de advertentie volgden vele andere retailers het voorbeeld van Darty en kondigden ook zij aan dat ze de PS3 op 21 maart beschikbaar zouden stellen aan consumenten.

Sony is uiteraard niet blij met de ontwikkelingen in ItaliŽ. Een Sony woordvoerder zei tegen Gamesindustry.biz het volgende:

"Sony Computer Entertainment Europe is deeply disappointed by the unilateral decision of some Italian retail chains to commence the sale of PlayStation 3 to consumers before this official launch date."

"Such decisions run counter to our policy of consumer protection which seeks to ensure that all of our consumers have an equal opportunity to purchase PlayStation 3."

Ook stelde de woordvoerder dat Sony gaat kijken welke opties er mogelijk zijn om de praktijken van deze winkeliers aan te pakken.

Bay City Rollers klagen platenlabel aan

De jaren 70 groep The Bay City Rollers klagen hun platenmaatschappij aan. De Schotse band zegt miljoenen euro's tegoed te hebben van Arista Records. De maatschappij zou in de afgelopen 25 jaar opbrengsten uit onder meer albumverkoop, filmrechten en beltonen hebben achtergehouden.

De groep was beroemd in de jaren zeventig en bekend van onder meer de hits Bye Bye Baby en Saturday Night. De voormalige bandleden zeggen in hun aanklacht dat ze minstens 70 miljoen albums hebben verkocht, maar slechts ťťn keer een betaling van ruim 175.000 euro hebben ontvangen. Arista, nu onderdeel van Sony BMG, wilde niet reageren op de beschuldiging, aldus de Britse nieuwszender BBC woensdag.Was toen hip

[A1GP] Team Singapore niet in Mexico

Het A1GP-team van Singapore zal komend weekend niet actief zijn tijdens de races in Mexico. Christian Murchison, de coureur van het team, moet worden behandeld aan een schouderblessure.

Murchison had al enige tijd last van deze kwetsuur, door een botsing bij de start van de vorige race werd de blessure erger. "'Durban was een erg zwaar weekend voor ons team," aldus Murchison. "Het is heel jammer dat we niet de kans krijgen om revanche te nemen in Mexico. Ik loop op dit moment bij de fysiotherapeut om meer kracht te krijgen in mijn schouder. Als alles goed gaat, ben ik er weer bij voor de A1 Grand Prix van China, in Shanghai"

Bij Team TsjechiŽ zal Jarek Janis als vervanger optreden van Thomas Enge, die moet rijden in het FIA GT kampioenschap.

Toerist lokt rover politiebureau in

Icoon Domme criminelenEen pientere Franse toerist wist dinsdag in Amsterdam op slinkse wijze af te komen van iemand die hem wilde beroven. De 27-jarige belager probeerde in de Amsterdamse binnenstad een sporttas uit de handen van de toerist te rukken.

Het 28-jarige slachtoffer stond dit niet toe. Hij rende de Nieuwezijds Voorburgwal op en het daar gevestigde politiebureau binnen. De dader deed echter hetzelfde, en stond even later midden in het politiebureau. Hij kwam er te laat achter dat hij recht in de handen liep van 'de sterke arm'. Hij probeerde nog weg te vluchten, maar agenten konden hem enkele meters verderop inhalen en aanhouden.

Eis 10 jaar plus tbs voor doden invalide

Wegens het doodsteken van de 50-jarige gehandicapte Coby de Bruin uit Alkmaar, is gisteren 10 jaar cel plus TBS geŽist tegen de 41-jarige zwervende junk John G. De verdachte slachtte zijn voormalige buurvrouw vorig jaar af in haar flatwoning aan de Amalia van Solmsstraat.

Volgens G. wilde hij de grijns van het slachtoffer haar gezicht halen toen hij vertelde dat zijn hondje was overreden. Maar volgens de officier van justitie was G. uit op wraak omdat hij mede door klachten van De Bruin een jaar ervoor zijn flat was uitgezet.

De naam van mevrouw Coby de Bruin was er slechts ťťn op het lijstje van personen dat de verdachte had opgesteld, met twee flessen port plus een flinke hoeveelheid cocaÔne en heroÔne achter de kiezen. Hij was net een paar dagen op vrije voeten nadat hij had vastgezeten voor diefstal van een fles drank. Drie of vier personen had hij in gedachten die hij duidelijk wilde maken dat ''het hun gelukt was mijn hele leven naar de kloten te helpen'', zoals verdachte het zelf tijdens een verhoor uitdrukte.

In totaal stak G. 15 keer met een vleesmes in op de aan zich met een rolstoel en krukken voortbewegende vrouw. Het mes liet hij tenslotte dwars door haar hand in de vloer steken. De slachtpartij speelde zich gedeeltelijk af voor de ogen van een zoon van Coby en diens vader. Ze zagen hoe de junk, hen in de ogen kijkend, het mes opraapte van de vloer en het opnieuw in het lichaam van het slachtoffer stak en haar in haar zij schopte. Tegenover een psychiater zei G. later: ''Had ze maar gezegd: ik vind ’t zielig voor je, van je hond. Dan was er niets gebeurd.''

Volgens onderzoek van gerechtspsychiaters is G. ''een verminderd toerekeningsvatbare psychopaat bij wie de kans op herhaling van grove gewelddaden zeer groot wordt geschat''. De uitspraak is over twee weken.

Hackers stelen Xbox-Live Accounts

Als er ter waarde van 800 dollar bij Microsoft wordt geshopt, op jouw rekening, maar niet door jou ben je aardig zuur. Het overkwam een van de tientallen mensen wiens Xbox Live-account werd gehacked. Naast de creditcard gegevens die via de account verkregen kunnen worden zijn de meeste slachtoffers ook hun punten en gamer tag kwijt.

Volgens de eerste berichten zou het lek bij Bungie.net zitten, het zijn ook vooral Halo 2 spelers die gehacked worden, maar Bungie ontkent dit ten stelligste. Microsoft is nu een onderzoek gestart naar het probleem, dat waarschijnlijk bij hen zelf ligt.

Het probleem kwam aan het licht dankzij Kevin Finisterre, beveiligingsexpert bij Digital Munition. Finisterre moest helaas zelf eerst slachtoffer worden. Hij wees ook op de zogenaamde Infamous Clan die toegaven een zevental accounts gehacked te hebben van personen zich in hun ogen slecht gedroegen.

Microsoft hecht veel waarde aan de veiligheid van het Xbox-live netwerk en werkt nu hard aan de oplossing. Het heeft helaas wel een behoorlijke tijd moeten duren voordat Microsoft het probleem serieus nam, aangezien Finisterre er mee naar buiten kwam nadat er al weken dergelijke berichten op het internet circuleren. Onduidelijk is nog hoe je kunt voorkomen slachtoffer te worden en hoeveel mensen er exact gehacked zijn.

Datingsite voor kippen in België

Icoon OpmerkelijkEen Vlaamse ecologische vereniging heeft een datingsite voor biologische kippen opgezet. Mensen die hun haan of kip willen laten paren kunnen elkaar vinden via de site www.kippenseks.be.

De site is bedoeld voor mensen die slechts enkele kippen hebben. Als het om een bijzonder ras gaat, is het vaak lastig soortgenoten te vinden voor de voortplanting, ondervond de Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze (VELT), die in Bergeijk ook een Nederlandse tak heeft.

Met het nieuwe 'relatiebureau voor kippen' wil de vereniging het aanbod van biologisch gekweekte kippen vergroten. Liefhebbers vragen onder meer hennen om inteelt te bestrijden, evenals biokuikens om te beginnen met een kippenstal.

Tien jaar eis voor doodsteken vriendin

JustitieVoor het vermoorden van de moeder van zijn zoontje hoorde gisteren de 35-jarige Rotterdammer Darrell P. 10 jaar cel tegen zich eisen. De 35-jarige P. stak in juli vorig jaar meerdere malen met een mes in op zijn vriendin Suzi Zink (26) in haar flatwoning aan de Oldegaarde in Rotterdam-Pendrecht.

De Antilliaanse vrouw is volgens het Openbaar Ministerie (OM) gedood omdat P. ''pure jaloezie'' had. Na de steekpartij, die zich voor de ogen van zijn 3-jarige zoontje afspeelde, nam Darell P. de benen en liet hij het kind achter bij de stervende moeder.

Buurtbewoners verklaarden de 3-jarige Jedior gebarend met gebalde vuistjes en stoot- en steekbewegingen makend op de galerij te hebben zien lopen en vertellen hoe 'papa Dello' zijn moeder had vermoord. Zijn rompertje zat onder het bloed, net als zijn handjes.

P. zegt dat er sprake was van zelfverdediging. Zijn vriendin zou boos zijn geweest omdat ze vermoedde dat hij 'rotzooide' met andere vrouwen en met een mes op hem zijn afgekomen. Tijdens een worsteling had hij haar per ongeluk geraakt. Onderzoek aan het lichaam van Suzi bracht overigens aan het licht dat de vrouw ook zogenoemde afweersteken had opgelopen, wat het verhaal van P. dus niet ondersteunt.

De officier van justitie geloofde weinig van P.'s verhaal. ''Jedior heeft niet alleen zijn moeder verloren, maar moet ook verder leven met datgene wat hij heeft gezien, namelijk dat vůůr zijn ogen een ruzie tussen 'papa Dello' en zijn moeder ontaardde in het doodsteken van zijn moeder. Die traumatische ervaring zal hem waarschijnlijk nog lang bijblijven.'' In de ogen van de officier rechtvaardigde dit een eis van 10 jaar cel.

'U heeft chlamydia'

Icoon ShockingEen Boomerang kaart heeft de gemoederen hoog doen oplopen bij de GGD West-Brabant. Het gaat om een serieus uitziende oproepkaart die meldt dat recentelijk een chlamydia-infectie is vastgesteld 'bij een van uw (voormalige) seksuele contacten'.

De kaart is bedoeld als ťťn april grap, maar hij lijkt zoveel op de originele kaart van de GGD, dat de organisatie bang is dat mensen hem serieus nemen.

Robben, Heitinga trainen nog apart

Arjen Robben en John Heitinga ontbraken vandaag op de groepstraining van het Nederlands elftal. De twee werkten een individuele training af onder leiding van een fysiotherapeut.

Robben kampt met een lichte knieblessure, Heitinga is herstellende van een kwetsuur aan zijn bovenbeen. Volgens een woordvoerder zijn hun blessures niet ernstig, maar wil de medische staf geen enkel risico nemen.

Tim de Cler, die gisteren nog apart trainde, sloot zich vandaag weer aan bij de selectie van bondscoach Marco van Basten, die zich in Katwijk voorbereidt op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen RoemeniŽ aankomende zaterdag.

Pronk ziet SP de PvdA voorbijgaan

Voormalig PvdA-minister Jan Pronk denkt dat de Socialistische Partij (SP) de Partij voor de Arbeid voorbij gaat streven. Volgens de oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking heeft PvdA-leider Wouter Bos ''fouten gemaakt'' en is het nu ''prijsschieten'' voor de partij van Jan Marijnissen.

Pronk verwijt alle linkse partijen gebrek aan inzet voor samenwerking. ''Bos had er geen zin in, GroenLinks stelde zich afwachtend op en Marijnissen dacht: laat de PvdA maar lekker in de regering gaan zitten en het vuile werk opknappen, dan kunnen wij doorgroeien. Voor de SP is het nu prijsschieten.''

PvdA-Kamerlid Diedrik Samsom zei afgelopen weekend dat een fusie van zijn partij met de SP op ''lange termijn'' tot de mogelijkheden behoort. Pronk acht zo'n fusie ''op dit moment geen goed idee''.

SP-leider Jan Marijnissen vindt de fusiegedachte van Pvda en SP die Samsom uitte, absoluut geen goed idee. ''Nog in geen vijftig jaar'', was zijn reactie. Marijnissen noemt de timing van Samsoms idee ''curieus''. Hij wijst erop dat de PvdA tot dusver zelfs een lijstverbinding met zijn partij steeds afwees bij verkiezingen. ''Uit de PvdA komen tegengestelde signalen'', concludeert hij.

Bovendien heeft Marijnissen de indruk dat de sociaal-democraten op regionaal niveau aan een ''georkestreerde actie'' bezig zijn om zijn partij buiten het bestuur van gemeenten en provincies te houden.

2dehands.nl spamt hoaxes

2dehands.nl is een site die natuurlijk zeer veel moeite heeft om de concurrentie aan te gaan met de grote spelers in de markt. Iedereen gaat gewoon naar marktplaats.nl als ze iets moeten hebben. Ik kreeg vandaag een mailtje van ene Linda (met 2ehands.nl signature in de email) in mijn inbox met een url naar 2dehands.nl. Ik zag een placenta die te koop was en deelde dat linkje met mijn medeloggers terwijl ik nog heel erg enthousiast was typte ik een blogje om het met jullie te delen.

Mijn enthousiasme daalde aanzienlijk toen UncleSam mij op de wikipagina over placenta's wees. 2dehands.nl spamt dus submits van weblogs vol met een hoax op hun eigen site, nu is alleen de vraag nog of ze de hoax zelf hebben neergezet of dat ze nu de publiciteit zoeken met een onwaarheid waar ze zelf slachtoffer van zijn.

Mirror van pagina

Livorno stuurt Arrigoni alsnog weg

Livorno heeft zich alsnog ontdaan van Daniele Arrigoni. Eerder dit jaar werd de Italiaan ook de laan uitgestuurd door de Toscaanse club. De voorzitter van de club uit de Serie A, Aldo Spinelli, kwam daar toen na hevig verzet van de spelersgroep op terug. Gaetano Salvemini zal waarschijnlijk worden benoemd als nieuwe trainer.

Livorno staat op de dertiende plaats in de Italiaanse competitie. De ploeg heeft 29 punten uit 28 wedstrijden. Vorig seizoen eindigde Livorno op de zesde plaats en plaatste zich daardoor voor het Uefa Cup-toernooi. Daarin werd het in de derde ronde uitgeschakeld door Espanyol.

Gears of War film

Gears of War, de populaire game voor de Xbox 360, zal op het witte doek gaan verschijnen. New Line heeft namelijk de rechten gekocht van het script en dus valt er te verwachten dat er een Gears of War-movie aan zit te komen. Zeker lijkt te zijn dat de film dezelfde verhaallijn als de game zelf gaat krijgen en dat betekent dat Marcus Fenix ook in de bioscopen de Locust zal uitroeien op de planeet Sera.Marcus Fenix

De film wordt geproduceerd door Marty Bowen (Nativity Story) en Wyck Godfrey, die eerder onder andere Alien vs. Predator, Daddy Day Care en I Robot produceerde.
Stuart Beattie, bekend van Collateral, zal het script voor de film schrijven. Wanneer de film uit zal komen is nog niet bekend. Dit zal ook wel zeker nog een tijdje duren.

CD: The View - Hats Off To The Buskers

De afgelegen Schotse stad Dundee heeft niet de status als muziekstad bij uitstek. Het is geen Sheffield, Liverpool of Manchester qua reputatie. Het soulfunk gezelschap Average White Band en The Associates kwamen er vandaan. Maar ook leden van Snow Patrol studeerden aan de universiteit van Dundee en Brian Molko van Placebo groeide op in deze stad. Maar nu is er een bandje dat de stad misschien wel meer op de muzikale kaart gaat zetten: The View. The View is een viertal broekies met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Maar broekies of niet, ze presteren het wel om een aanstekelijk indie punkrock album in de platenzaken te krijgen dat luistert naar de naam Hats Off To The Buskers.

Veel beginnende bestuurders zijn rijbewijs kwijt

Icoon FileEnkele tientallen beginnend bestuurders zijn in de afgelopen vijf jaar hun rijbewijs kwijtgeraakt. Zij hebben drie punten gekregen van de politie, waardoor ze niet meer mochten autorijden.

Bestuurders tussen de 18 en 24 jaar kunnen een punt krijgen voor een snelheidsovertreding, roekeloos rijden of het veroorzaken van een ongeval.

Een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) bevestigde woensdag een bericht hierover in Metro. Hij liet weten dat ''slechts 1 procent van de overtreders drie keer in de fout gaat''. Het aantal bestuurders dat een tweede punt kreeg, ligt op 5 procent. In totaal registreerde het BVOM sinds de invoering van het puntenrijbewijs vijf jaar geleden circa 9000 overtredingen die een punt opleverden.

De woordvoerder noemt het puntensysteem succesvol. ''Zeker 95 procent laat het bij ťťn overtreding. De recidive is dus laag.''

Nederland telt tussen de 700.000 en 800.000 beginnende bestuurders.

Canarisch eiland geheel over op groene stroom

Icoon Milieu Het Canarische eiland El Hierro schakelt zo snel mogelijk over op groene stroom. In 2009 moet honderd procent van het eiland gebruik maken van slechts wind- en waterkracht. Het is volgens de Spaanse regering het eerste eiland dat geheel overstapt op duurzame bronnen.

Op het eiland El Hierro wonen maar 10.000 inwoners. Toch geeft deze maatregel het vertrouwen aan in groene stroom. De Europese regeringsleiders hebben onlangs besloten dat een veel groter deel van hun energievoorziening moet voortkomen uit groene stroom. Dat willen de EU-landen om klimaatverandering tegen te gaan en minder afhankelijk te zijn van energieinvoer uit Rusland.

PvdA: Turken vrijstellen van dienstplicht

De PvdA wil dat minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken er snel bij de autoriteiten in Turkije op gaat aandringen dat Turkse Nederlanders worden vrijgesteld van dienstplicht in dat land.

PvdA-Tweede Kamerlid Angelien Eijsink zei maandag in het tv-programma Netwerk dat dit het meest dringend is bij Turkse Nederlanders die werken bij Defensie en de politie.

Turkije kent een dienstplicht van 15 maanden, maar Turken in het buitenland kunnen die afkopen voor ruim 5.000 euro. Ze moeten dan nog wel voor een verkorte dienstplicht van drie weken naar Turkije op straffe van verlies van hun Turkse nationaliteit.

Eijsink stelde eerder deze maand samen met haar PvdA-collega Jeroen Dijsselbloem al Kamervragen over de kwestie. De twee vroegen opheldering van de ministeries van Defensie en Justitie over de renteloze leningen van 5.000 euro die worden verstrekt aan Nederlanders met een Turks paspoort om hun dienstplicht in hun moederland te kunnen afkopen. Het betreft leningen die worden gegeven aan Turks-Nederlandse militairen en politieagenten. Ook krijgen ze een maand betaald verlof om in Turkije een verplichte militaire basistraining te volbrengen, die na de afkoop in Turkije nog evengoed verplicht wordt gesteld.

Waterpolosters verliezen ook tweede duel

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben bij de wereldkampioenschappen in Melbourne ook hun tweede wedstrijd verloren. Vice-olympisch kampioen Griekenland was met 14-7 (3-2 3-0 5-2 3-3) te sterk voor Oranje.

De ploeg van bondscoach Robin van Galen ging in het eerste duel onderuit tegen de Verenigde Staten (7-9). Nederland heeft nog wel een kans zich te plaatsen voor de kruiswedstrijden om een plek in de kwartfinales. De ploeg moet dan vrijdag in het laatste groepsduel wel winnen van Kazachstan.

Screens en trailer Sam&Max episode 5

Op 12 april is alweer de vijfde aflevering van het eerste seizoen van Sam&Max beschikbaar. Om je een beetje in de stemming te brengen heeft TellTale een paar screenshots en een trailer vrijgegeven.

De titel van deze episode is Reality 2.0 en het verhaal gaat over een verslavend spel als alternatieve werkelijkheid. Zijn Sam en Max er op tijd bij om een wereldwijde crash te voorkomen?

De trailer kan je op de site van TellTale bekijken, of onder andere op een van de volgende mirrors downloaden:
WorthDownloading
Gamers Hell
Extreme Players

Lichte spierblessure voor Davidson

Super Aguri-coureur Anthony Davidson moest afgelopen zondag na de race nog even langs het ziekenhuis voor een medische controle. Davidson kwam in de eerste ronde van de Grand Prix van AustraliŽ in aanrijding met Adrian Sutil.

De 27-jarige Brit kon echter snel het ziekenhuis weer verlaten. De Super Aguri-coureur heeft enkel een lichte spierblessure overgehouden aan de aanrijding. Het Japanse team onderzoekt komend weekend of Davidson fit genoeg is om volgende week te kunnen testen in MaleisiŽ.

GeenStijl beste Nederlandse weblog

Weblog GeenStijl heeft dinsdag twee zogenoemde Dutch Bloggies gewonnen. De jury beloonde GeenStijl met een prijs voor beste weblog, het publiek koos de weblog eveneens in de categorie 'best geschreven'.

GeenStijl omschrijft zichzelf als een site waar nieuwsfeiten, schandelijke onthullingen en journalistiek onderzoek elkaar afwisselen met luchtige onderwerpen en prettig gestoorde onzin.

''De enige kanttekening is dat GeenStijl zich nauwelijks heeft ontwikkeld, maar het blijft een website waar je niet omheen kunt'', aldus het juryrapport. Dagelijks bezoeken ruim 75.000 bezoekers de weblog en het behoort tot de top 10 van best bezochte actualiteitensites van Nederland.

Ook Wijblijvenhier.nl ging met twee Bloggies naar huis; in de categorieŽn 'beste collectieve weblog' en 'beste weblog volgens het publiek'. De aanmoedigingsprijs ging naar Nuitblanche.nl, de beste persoonlijke weblog is Zeekomkommer.nl.

De prijs voor beste muziekweblog ging naar MarcoRaaphorst.nl en het beste themalog werd Wiskundemeisjes.nl die ook nog de juryprijs haalde voor best geschreven log.

De Dutch Bloggies kennen in totaal vijftien verschillende categorieŽn. In twee daarvan (beste politieke weblog en best vormgegeven weblog) werden geen prijzen uitgereikt. ''De kwaliteit was hier te laag'', aldus de jury.

De uitreiking van de Dutch Bloggies vond plaats in het Atrium van het stadhuis in Den Haag.

Van der Weijden zesde op 10 km

Bij het WK open water in het Australische Melbourne is Maarten van der Weijden als zesde geŽindigd op de tien kilometer. De Nederlander had op de finish een achterstand van bijna twintig seconden op de winnaar Vladimir Diatsjin.

De Rus versloeg de Duitser Thomas Lurz in de sprint. Het brons ging naar Diatsjins landgenoot Evgeni Drattsev. Alex Schelvis, die eerder dit WK vijfde werd op de 5 kilometer, eindigde als veertiende.

Boek: Peter de Wit - Sigmund, relatietherapeut

Peter de Wit, geestelijk vader van Sigmund, is zijn hele leven al met allerlei facetten van strips en striptekenen bezig. Op zijn veertiende runde hij samen met een vriend het blad Striprofiel. Hierdoor ontmoette hij veel striptekenaars, wat als gevolg had dat hijzelf ook striptekenaar besloot te worden. Sigmund is zijn belangrijkste creatie, maar hij is ook verantwoordelijk voor S1ngle (o.a. AD) en Gilles de Geus (over de Tachtigjarige Oorlog) en andere striptitels. Van Sigmund, die sinds 1994 in de Volkskrant verschijnt, zijn inmiddels bijna twintig bundels gepubliceerd. Van de jaarlijkse 'Sessies' is inmiddels het vijftiende nummer in de winkels te vinden. Daarnaast komen er ook titels uit bij Rainbow Pocketboeken, waarvan deze uitgave, Sigmund - Relatietherapeut, er ťťn is. Peter de Wit won in 1995 de VSB publieksprijs voor striptekenaars voor Sigmund - Eerste Sessie en in 1999 de Stripschapprijs voor zijn volledige oeuvre.

'Imams AustraliŽ moeten imago verbeteren'

Imams in AustraliŽ moeten hun imago verbeteren door zich als vrijwilliger in te zetten als brandweerman of lid van een reddingsbrigade op surfstranden. Dat heeft de voorzitter van de grootste moslimorganisatie in AustraliŽ, De Libanese Moslim Associatie, woensdag gezegd.

Volgens Tom Zreika moeten de islamitische geestelijken hun imago verbeteren, omdat AustraliŽ ''genoeg van ons heeft''. Zreika meent dat de moslims net zo impopulair zijn als de communisten dat ooit waren. Hij beschuldigt sommige imams ervan aan te zetten tot haat ''met de belachelijke rechtvaardiging dat ze handelen uit zelfverdediging in een tijd van oorlog, maar we zijn niet in oorlog'', aldus Zreika.

''Wij zijn een nieuwe gemeenschap geworden, vooral in het Westen, en sommigen van worden dermate afgewezen door onze acties waardoor het leven ondragelijk wordt voor ons en onze kinderen'', aldus Zreika.

Hij doelde blijkbaar op de vooraanstaande moslimgeestelijke Sheikh Taj Aldin al-Hilali die vorig jaar voor veel ophef zorgde toen hij schaars geklede vrouwen vergeleek met ''onbedekt vlees''. Ook maakte hij de voorouders van AustraliŽrs belachelijk die vaak als gedetineerden naar AustraliŽ werden gestuurd. Hij merkte hierbij op dat moslims meer recht hadden op het land.

''Het zou geweldig zijn als een imam met een tulband op een bosbrand zou blussen naast andere vrijwilligers'', aldus Zreika.

Britney Spears ontslagen uit afkickkliniek

Het Amerikaanse popidool Britney Spears is na bijna een maand van behandeling ontslagen uit de Promises Malibu Treatment Center. Ze werd in de afkickkliniek behandeld wegens depressies en alcoholproblemenen, meldt het Amerikaanse People Magazine.

''Spears is ontslagen door het Promises Malibu Treatment Center nadat ze het programma succesvol had doorlopen'', maakte haar zegsman Larry Rudolph dinsdagavond laat (lokale tijd) bekend. Volgens een vriend maakt de 25-jarige Spears het goed, aldus People Magazine.

De zangeres meldde zich op 20 februari vrijwillig in de kliniek. Een dag later vertrok ze al weer om meteen weer naar het centrum terug te keren nadat haar aanstaande ex-echtgenoot, Kevin Federline, met juridische stappen dreigde over de voogdij over hun kinderen.

Spyker test niet in MaleisiŽ

Het team van Spyker F1 zal aankomende testsessie in MaleisiŽ aan zich voorbij laten gaan. Het team zou de voorkeur geven aan het ontwikkelen van de aerodynamica in de windtunnel.

Testrijder Fairuz Fauzy, afkomstig uit MaleisiŽ, had gehoopt de Spyker F8-VII te mogen besturen voor al zijn fans, maar hij zal dat nu allen kunnen doen tijdens de vrijdag voor de Grand Prix. "Het team zal niet aanwezig zijn in Sepang omdat ze aan de aerodynamica werken in de fabriek. Dus mijn eerstvolgende officiŽle test kan pas volgende maand op Silverstone zijn", vertelt Fauzy, "het team heeft waarschijnlijk nog wat problemen met hun budget en of ik wel deelneem aan de vrijdagtrainingen is ook nog niet bevestigd."

Voor Fauzy zal twee weken na de GP van MaleisiŽ het seizoen echt starten. Zijn eerste race is in Zandvoort tijdens de Formule Renault 3.5 World Series.

DVD: Stephen King's Desperation

Verfilmingen van boeken van Stephen King staan (een uitzondering daargelaten van o.a. The Green Mile en Shawshank Redemption) nou niet bepaald bekend om hun kwaliteit. De boeken van de beste man worden echter al jaren lang verslonden door een grote schare fans. Waarschijnlijk wordt deze review dan ook voornamelijk door deze fans gelezen, dus ik zal me een uitgebreide vergelijking tussen het boek en de film maar besparen. De verwachting dat de film het boek bij lange na niet evenaart klopt namelijk ook voor Desperation.

Schandaal dreigt in China over urine-theemonsters

Icoon MedischIn China dreigt een schandaal in de gezondheidszorg nadat Chinese verslaggevers ziekenhuizen theemonsters hadden aangeboden onder het mom van urinemonsters. De journalisten wilden onderzoeken of de ziekenhuizen op winstbejag uitwaren, aldus de China News Service woensdag.

Vijf van de tien benaderde ziekenhuizen concludeerde op basis van de theemonsters dat de urinewegen geïnfecteerd waren en schreven medicijnen voor voor een bedrag van 50 dollar. Vier van deze ziekenhuizen zijn van de Staat.

Volgens de Southern Metropolis Daily laat dit voorval zien dat bij gezonde mensen foute diagnoses worden vastgesteld en dat kleine kwaaltjes worden behandeld als ernstige ziektes. Volgens de krant zien ziekenhuizen patiënten alleen als inkomstenbron.

Het Chinese ministerie van Volksgezondheid beschuldigde ziekenhuizen van hebzucht door extreem hoge bedragen te vragen en onnodig en dure medicijnen voor te schrijven.

FIFA neemt straf Navarro over

David Navarro is de komende zeven maanden geschorst voor alle nationale en internationale competities. De wereldvoetbalbond FIFA heeft de schorsing overgenomen van de UEFA, die de speler van Valencia al uitsloot van deelname aan de Europa Cup-toernooien.

De verdediger van Valencia krijgt de straf vanwege zijn aandeel in de massale vechtpartij na afloop van de Champions League-wedstrijd tussen Valencia en Internazionale.

Na het laatste fluitsignaal kregen Nicolas Burdisso en Carlos Marchena het met elkaar aan de stok, waarna reserve Navarro het veld op rende en Burdisso vol in zijn gezicht sloeg.

Asbest vrij bij brand Dordrecht

Icoon BrandBij een brand in een woning in Dordrecht is in de nacht van dinsdag op woensdag asbest vrijgekomen. Het pand bestond uit astbesthoudend materiaal en in twee tuinen is asbest gevonden. De omgeving van het huis is in een straal van tweehonderd meter afgezet. Er vielen geen gewonden. De gemeente Dordrecht bereidt de schoonmaak van de omgeving voor en informeert de omwonenden over de asbestvervuiling.

Rond half twee brak de brand uit aan de Damstraat in de wijk Dubbeldam. Tientallen brandweerlieden waren bijna tot vier uur bezig, waarna het sein brand meester gegeven kon worden.

TT-circuit verder aangepast

Nog voor de opening van het wegraceseizoen heeft het TT Circuit in Assen aanpassingen gedaan om de veiligheid te bevorderen. Op vijf plaatsen zijn inmiddels asfaltplateau's aangelegd. Onder anderen de coureurs Valentino Rossi en Loris Capirossi hadden daar vorig jaar op aangedrongen.

Deze leden van de veiligheidscommissie van de motorsportfederatie FIM waren zeer tevreden over de uitloopstroken die bij de Haarbocht en de Ruskenhoek waren aangelegd en wilden die graag ook op andere plekken zien. Er wordt darnaast ook nog gewerkt aan een landingsplaats voor helicopters.

DVD: Rest Stop -unrated-

Raw Feed. Dat is de naam van het nieuwe label van Warner Bros als het gaat om horror, sci-fi en thrillers op dvd. De eerste film die onder het label wordt ondergebracht is de vrij onbekende titel Rest Stop, met als toevoeging -unrated-. Meestal is de eerste film van een nieuw label een knaller, maar of dat bij deze direct-to-dvd ook zo is? Warner Bros geeft er in ieder geval een positieve draai aan: Raw Feed is een serie films die exclusief worden gemaakt voor op dvd. Poeh poeh.


Champions Trophy in 2008 in Nederland

De Internationale Hockeyfederatie heeft gisteren bekend gemaakt dat ons land in 2008 de Champions Trophy voor mannen mag organiseren. De precieze locatie en speeldata worden in een later stadium bepaald. Het toernooi voor vrouwen, waar Nederland de titel zal verdedigen, is in hetzelfde jaar in het Duitse MŲnchengladbach.

"Het is in elk geval zeker dat het toernooi in de vroege zomer van 2008 wordt gespeeld, voor het begin van de Olympische Spelen in augustus in Peking", aldus bondsdirecteur. "We moeten nog kiezen tussen de stadions van Amsterdam en Rotterdam."

In december dit jaar staat er nog een Champions Trophy voor heren op het programma in het Pakistaanse Lahore. De Oranjemannen proberen daar hun titel te prolongeren.

Ivanauskas definitief weg bij Hearts

Vladimir Ivanauskas heeft zijn functie als trainer van de Schotse vooetbalclub Hearts neergelegd.

De afgelopen maand zat hij al niet meer op de bank bij de Schotse club. Als reden hiervoor werd genoemd dat hij niet langer de steun van de steenrijke Litouwse voorzitter Vladimir Romanov zou genieten, en dat hij in eigen land in een fraudezaak verwikkeld zou zijn. De laatste weken werden de taken van Ivanauskas overgenomen door Anatoly Korobochka. Het is nog niet bekend of de 52-jarige voormalig middenvelder van CSKA Moskou nu definitief als hoofdtrainer aan de slag gaat.

Ook Haase naar hoofdtoernooi Miami

Na Raemon Sluiter heeft ook Robin Haase zich geplaatst voor het hoofdschema van het Masters Series-toernooi in Miami. Haase was in de laatste kwalificatieronde in Key Biscayne met 6-4 en 6-2 te sterk voor de IsraŽliŽr Dudi Sela. Naast Sluiter en Haase doet ook Martin Verkerk mee in Miami.

Bij 3-3 in de eerste set was Haase op weg om Sela te breken. Bij een 0-30 voorsprong in de zevende game begon het echter te regenen en moesten de spelers naar binnen. De pauze had weinig invloed op het spel van Haase, die het in de rest van de partij amper moeilijk had.

Zuigende zelfmoord

Een Chinees ziet het leven niet meer zitten en wil aan alles een einde maken door van een flatgebouw te springen. De brandweer staat klaar, de politie probeert de man nog te overtuigen om het niet te doen, de televisie is er ook en onder toeziend oog van de hele buurt besluit de man tenslotte te springen.

De hele buurt, nou bijna de hele buurt want de onderbuurvrouw is druk met het huishouden bezig....

Met dank aan Blue-eyes voor de submit.

Karaokecolumn: Hans Teeuwen

Hans Teeuwen stond tijdens de plechtigheid in het Oosterpark moederziel alleen te zingen. Nou kan hij dat wel, daar niet van, maar ik vond het een beetje wrang. Waar was het Willem Breuker Collectief, of het Nederlands Blazers Ensemble? Hem daar een beetje in zijn eentje fenomenaal te laten wezen.. Foei toch.

Het ging tenslotte om de vrijheid van meningsuiting. Misschien een politiek te gevoelig onderwerp waar men zich liever niet spontaan mee wil inlaten, voor je het weet sta je bekend als iemand die voorstander is van een open debat, en je moet tenslotte ook je hypotheek betalen. Je hebt immers -Bart de Graaf- principes en vaste lasten.

Maar gelukkig is Hans naast cabaretier ook een fantastische muzikant, dat bleek toen ik de webstream van AT5 -met wat storingen- zo kon gebruiken om een begeleiding onder te schrijven. Gebeurt niet vaak, dat een zanger spontaan een uitvoering neerzet waarmee je direkt achter de computer aan de slag kan. Ik heb er een keurig blazersarrangement onder gezet, naar -hopelijk- Brabantse traditie. Omdat ik nou es vind dat dit liedje vaak en hard gezongen mag worden heb ik er ook een instrumentale versie van online gezet, en mensen die liever een .wav willen ontvangen moeten me maar even mailen.

Veel plezier d'rmee, gaat allemaal lekker meezingen voor de webcam, pleur YouTube vol met zelfgezongen filmpjes, zet het op het repertoire van je visserskoor, je studentenvereniging, je schoolorkest. Zing het meerstemmig in het winkelcentrum of gewoon lekker hard tijdens de kerkdienst.

De tekst:

Zet God op de pot
stop de profeet maar in je reet
en dans voor het vrije woord
en als je dan wordt doodgeschoten
heb je van dit lied genoten
de een die wordt verdreven, de ander wordt vermoord:
hiep hiep hoera het vrije woord

Christenhonden geitenneukers iedereen doet mee
Jezus en Mohammed op een openbare plee
nee ik mag niet kwetsen, mijn excuses, en ik zal
voor straf me laten pijpen door de meiden van halal

Het vrije woord gaat nooit verloren
al vliegen de kogels om je oren
maar als zo'n baard me dood wil schieten hoop ik dat hij mist
want ik ben een bon vivant ik ben geen zelfmoordterrorist

Je bent moeilijker te raken als je bereid bent af te slanken
in die zin had van Gogh het allemaal
aan zichzelf te danken

Zet God op de pot
stop de profeet maar in je reet
en dans voor het vrije woord
en als je dan wordt doodgeschoten
heb je van dit lied genoten
de een die wordt verdreven, de ander wordt vermoord:
hiep hiep hoera het vrije woord
hiep hiep hoera het vrije woord
hiep hiep hoera het vrije woord

Hier vind je de versie waar Hans meezingt.

En hier de versie waar je zelf meezingt.

De onverbiddelijke spagaat

De laatste tijd is er in de game-industrie een dualiteit ontstaan. Deze dualiteit bestaat uit uitgevers die spellen koste wat het kost op een bepaalde datum gold willen hebben, en de ontwikkelaars en uitgevers die geen boodschap hebben aan een voorafgestelde deadline. Nu zijn beide zijden niet echt erg populair bij gamers, dit vooral omdat spellen die onder druk uitgebracht worden vaak vol zitten met bugs en omdat het stelselmatig aankondigen van een game die maar niet uitkomt ook niet erg hoopgevend voor de gamer is.

Woensdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Forest Brat (platform game) en Mr. Ball (puzzelspel)
Hoe goed ben jij? Ik heb 37.325 punten gehaald met Forest Brat!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Boink

Een paar crashes en rare momenten in de morgen is een dag zonder zorgen, ofzo. Geen flauw idee of het klopt het rijmde alleen zo mooi.

Want in dit filmpje zie je een rijdende bandenstapel, een man in een hijskraan, een schot op de racebaan, een coureur die zijn helm niet goed vast had en nog meer ietwat maffe dingen dingen die op een circuit kunnen gebeuren.

Met dank aan een onbekend iemand voor de submit.

[Gerucht] Microsoft brengt bod uit op Take 2

Enkele dagen geleden werd al bekend dat uitgever Take 2 Interactive mogelijk te koop zou komen te staan. Nu zegt Worthplaying te hebben vernomen van een bron binnen Rockstar Vancouver, ťťn van de studios in het bezit van Take 2, dat Microsoft een bod zou hebben gedaan of interesse zou hebben in het aankopen van de uitgever. Of het waar is moet maar blijken, maar de impact van een dergelijke overname zou groot zijn.

Take 2 Interactive is namelijk eigenaar van onder andere Rockstar Games, Firaxis en Irrational Games. Hiermee heeft ze franchises als Civilization, Bioshock en Bully in haar bezit, maar nog belangrijker, de absolute hoofdprijs, de Grand Theft Auto franchise. Een overname door ťťn van de platformhouders zou dus betekenen dat Grand Theft Auto games voortaan exclusief voor die platforms zouden verschijnen.

Er is echter een goede reden om dit gerucht met een grote korrel zou te nemen, eerder liet Microsofts Shane Kim al weten dat de softwaregigant uit Redmond geen enkele interesse had in de overname van eender 3rd party uitgever. Of dat veranderd is nu grote titels als Grand Theft Auto IV voor het oprapen liggen als exclusive valt te betwijfelen, maar de mogelijkheid bestaat zeker.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokťmon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.