Duitse Holocaust-ontkenner 5 jaar cel in

MisdaadDe 67-jarige Duitser Ernst Zündel is in zijn vaderland veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor het ontkennen van de Holocaust, de maximum straf die Duitsland kent voor het ontkennen van de massamoord op de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eind jaren 50 emigreerde Zündel naar Canada waar hij tot een paar jaar terug een website bestierde waarop hij stelde dat de Holocaust niet heeft plaatsgehad. Ook omschreef hij Adolf Hitler als een ''uiterst fatsoenlijk'' en ''zeer vredelievend'' persoon. Tevens verspreidde hij antisemitische lectuur.

Canada zette hem twee jaar geleden uit naar Duitsland, waardoor hij bij onze oosterburen vervolgd kon worden. De Openbaar aanklager noemde Zündel een ''politieke zwendelaar'' tegen wie de Duitsers in bescherming moeten worden genomen. Hij citeerde Zündels bewering dat er geen miljoenen Joden door de nazi's zijn vermoord. ''Je kunt net zo goed beweren dat de zon opkomt in het westen.''

Een van Zündels advocaten liet weten dat hij tegen de uitspraak in beroep zal gaan. Volgens de raadsman voerde Zündel een vreedzaam protest en is hem nu zijn vrijheid van meningsuiting ontnomen..

Met dank aan YubYub voor de submit.