Jeugdstraf geëist tegen 12-jarige verkrachter

 JustitieTegen een 12-jarige jongen uit Klundert is gisteren een jeugddetentie van 3 maanden en een leerstraf seksualiteit van 40 uur geëist wegens het verkrachten van een 10-jarig jongetje en een 9-jarig meisje. Mocht de rechtbank de eis over twee weken overnemen dan hoeft de knaap niet meer de cel in, omdat hij al 3 maanden vast zit in in een Rijksinrichting voor jongens.

Het OM legde in de eis wel het accent op begeleiding in de toekomst om herhaling te voorkomen. De bedoeling is dat hij zo snel mogelijk terechtkomt in een psychotherapeutisch centrum. Ook het gezin van de jongen is onder toezicht gesteld.

De jeugdige zedendeliquent verkrachtte het 10-jarige jongetje in een kleedkamer en toilet van sportcentrum De Niervaert, na afloop van de judolessen die beiden volgden. Het 9-jarige meisje werd al in maart seksueel bejegend en misbruikt in het zwembad in Klundert. Merkwaardig genoeg is de jongen na die aangifte toen niet aangehouden. Hij werd wel uitvoerig ondervraagd door de zedenpolitie. De ouders van de 10-jarige jongen hebben smartengeld geëist.