'Linke Loetje' gezocht in zaak Sévèke

Louis SévèkeIn de moordzaak van de Nijmeegse activist Louis Sévèke is de politie op zoek naar 'Linke Loetje'. Een internetter die zich bedient van die nickname heeft op 1 februari een bericht geplaatst op www.louisseveke.nl, de website die familie en vrienden van Sévèke bijhouden.

Deze 'Linke Loetje' heeft in dat bericht informatie verstrekt die mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek. Daarom heeft de familie het mailtje aan de politie doorgespeeld. Kennelijk kan de politie aan de IP-gegevens niet achterhalen wie er achter zit, want 'Linke Loetje' wordt op de website verzocht opnieuw contact op te nemen. Om zeker te weten dat dezelfde persoon reageert, moet hij een opmerking herhalen die hij ook in zijn eerste bericht maakte.

De politie vorderde overigens onlangs nog de bezoekersgegevens (IP-adressen) van LouisSeveke.nl. De recherche zou toen hebben laten weten dat de IP-adressen vooralsnog alleen bewaard worden voor mogelijk onderzoek in de toekomst.

De 41-jarige Sévèke, die bekend stond als kritisch volger van de politie en inlichtingendiensten als de AIVD, werd op 15 november 2005 in het centrum van Nijmegen met twee kogels geliquideerd door iemand met een sporttas. Over de achtergrond van de moord is nog niets bekend.

Met dank aan Pineut voor de submit.