Raadsleden vechten elkaar de studio uit

Jerry SpringerDrie raadsleden van de gemeente Arnhem hebben elkaar afgelopen week verbaal de studio van Radio Arnhem uitgevochten. Lenneke Jaspers van de fractie Jaspers en de GroenLinks-raadsleden Wieneke de Waard en Malika Achekar gingen live op de radio in debat. "Het is voor het eerst in zeven jaar dat een uitzending het einde niet haalde", zegt presentator Dick Zegwaart.

"Voor de luisteraars leek het rustig, maar in de studio gingen de dames flink tekeer. Onze collega's konden het in de ruimten ernaast horen", glimlacht Zegwaart. In de uitzending laaiden de gemoederen al na enkele minuten flink op. Lenneke Jaspers beticht haar discussie-genoten van 'draaikonterij'. "Het is niet groen, het is niet links, het is een grijze brij." Het vervolg van de discussie is amper te volgen, aangezien de politici constant door elkaar praten. "Dames, dames", probeert Zegwaart. Als dat kansloos blijkt, start hij maar een plaatje.

Daarna gaat het even goed. Als het echter even later over woningbouw gaat, vliegen de verwijten weer heen en weer. De eindredacteur ziet het misgaan en gooit er een plaatje in. En nog maar een. Plots meldt Zegwaart de luisteraars dat het debat erop zit. "GroenLinks wilde niet meer verder."

"Dat klopt", beaamt GroenLinks-lijsttrekker De Waard een dag later. "Dat was geen debat. Net als bij andere vergaderingen werden we de hele tijd overschreeuwd door mevrouw Jaspers. Ze is gewoon onbeleefd." Volgens Jaspers kon ze niet anders. "Ik vond het niet leuk, maar het was wel noodzakelijk. Ik erger me groen, geel en blauw aan GroenLinks. Die partij is helemaal niets. Ik heb een diepe minachting voor de mensen die daar nu de kar trekken."