Zusjes Kas: vader zou nooit kwaad doen

"Het gaat wel weer goed met ons", dat hebben Linda en Arenda Kas gezegd. Maandenlang waren ze samen met nog twee zusjes en hun vader en moeder spoorloos. Het gezin uit Zeist was op de vlucht geslagen omdat de vader schulden had. De familie werd uiteindelijk gevonden in Duitsland.

De zusjes leven momenteel in een pleeggezin, waar ze niet ontevreden zijn. Maandenlang leefden ze in een auto. "Ik moest wel even wennen. Normaal lig je thuis in je warme bedje en nu lig je ineens in de auto." Over de problemen van hun vader willen ze niet veel kwijt. Wel zeggen ze dat hij niet zo vreemd is. "Ik ken mijn vader wel genoeg. Die zou nooit iets kwaads doen", zegt Arenda.

De politie viel in de zomer het huis van het gezin in Zeist binnen omdat er een gaslucht werd geroken. Toen waren ze al vertrokken. Meteen gingen er wilde verhalen in de ronde over de vader. De rechter besloot dat de vier meisjes, net als hun twee broertjes, uit huis moesten worden geplaatst.

Daarna werd het gezin onder andere gezien in Goes en Harderberg. Uiteindelijk werden ze gevonden in een bos bij München. "Ik moest er wel om lachen, want op het nieuws hadden ze verteld dat we in Hardenberg waren geweest, maar daar zijn we helemaal niet geweest", zegt Arenda. "In Duitsland wisten de meeste mensen niet dat we vermist waren. Niet iedere Duitser gaat kijken in welk land er nou weer een gezin vermist wordt."

Hun vader zit nog steeds in Duitsland. Hij wacht daar op het proces tegen hem, dat in Nederland zal worden gehouden. De kinderen en hun moeder wonen nu bij een pleeggezin.


De gezusters Kas