Minister dreigt A'damse moslimschool met stopzetten financiele bijdrage

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Onderwijs-minister Maria Van der Hoeven heeft de islamitische basisschool As Siddieq in Amsterdam gedreigd geen geld meer te geven. Volgens de minister doet de school te weinig aan de integratie van haar leerlingen. De Inspectie van het Onderwijs heeft de gebrekkige integratie deze zomer vastgesteld. De CDA-bewindsvrouw heeft de schooldirectie nu een laatste waarschuwing gegeven.

Wanneer de school inderdaad geen geld meer van het Rijk zou ontvangen, kan dat inhouden dat de school moet sluiten. De As Siddieq-school is al veel langer in opspraak. In 2003 werd burgemeester Job Cohen van Amsterdam nog gewaarschuwd dat de school haar leerlingen onvoldoende over Nederlandse gebruiken en normen en waarden bijbracht. Bovendien blijft de school gelieerd aan de zeer omstreden El Tawheed-moskee.

Drie andere moslimscholen
Binnen drie andere islamitische scholen in Amsterdam rommelt het ook, zo bericht vandaag de Volkskrant. Het personeel en de ouders van de basisscholen El Faroeq Omar, At Taqwa en Abraham el Khaliel, hebben minister Van der Hoeven gevraagd het schoolbestuur weg te sturen of anders de subsidie stop te zetten. De drie scholen met 575 leerlingen vallen onder de Stichting Islamitische Basisscholen Amsterdam (Siba), die in 2004 in opspraak kwam toen haar voorzitter werd aangehouden. Hij had volgens justitie een half miljoen euro aan schoolsubsidies achterover gedrukt.

Volgens het personeel en de ouders is de kwaliteit van het onderwijs op de drie scholen beneden peil, staan er vaak onbevoegden voor de klas, regeren de bestuurders als dictators en schuiven ze elkaar betaalde baantjes toe. Van der Hoeven acht zich echter niet 'de aangewezen persoon om in te grijpen'.