Wilders wil motie van wantrouwen indienen

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsHet onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders wil morgen een motie van wantrouwen indienen tegen kabinet Balkenende II. Hij is van mening dat de regering de eer aan zichzelf moet houden, nadat een grote meerderheid van de Nederlandse kiezers vandaag tegen de Europese grondwet stemde.

De motie maakt waarschijnlijk weinig kans. Ruud Koole, voorzitter van de grootste oppositiepartij PvdA, liet in een reactie weten dat zijn partij een dergelijk initiatief niet zal steunen. Ook PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos liet zojuist in een televisiedebat weten dat de uitslag van het referendum geen politieke consequenties voor de regering of afzonderlijke regeringsleden hoeft te hebben.

Volgens een peiling van bureau Interview/NSS is dat ook de mening van een meerderheid van de Nederlanders. 58 procent is het niet eens met de stelling dat het kabinet moet aftreden. Iets meer dan een kwart van de bevolking wil dat Balkenende en zijn ministersploeg wel hun ontslag gaan aanbieden.

Geert Wilders
Wilders geniet van een ijsje tijdens zijn BustoerNEE